• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #632733  autor: paulisia5189
 13 maja 2013, 15:49
Witam,zastanawiam się nad kupnem htc 8s,jednak dużo opinii krąży po internecie,że ten system ma mało aplikacji,ciężko instalować aplikacje i ogólnie są opinie,że android jest lepszy.
Co sądzicie na ten temat?
A może polecicie mi telefon o podobnych specyfikacjach tylko z androidem i w tej samej cenie?
Oprócz ace 2 i nie chcę też sony.

#632737  autor: znawca
 13 maja 2013, 15:59
Do czego będziesz używała telefonu i za ile chcesz go kupić?

Android oferuje więcej możliwości i aplikacji, ale Windows jest szybszy i stabilniejszy
Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 22:09 przez znawca, łącznie zmieniany 1 raz.

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#632741  autor: paulisia5189
 13 maja 2013, 16:05
cena do 650 zł.
przeglądanie internetu,gry,no i wiadomo podstawowe funkcje telefonu:dzwonienie,smsowanie itp

[ Dodano: 2013-05-13, 16:23 ]
Macie jakies propozycje?

#632749  autor: Darius64
 13 maja 2013, 16:33
Ktoś bzury wypisuje,że ciężko instalować aplikacje,pobierasz z marketu i tyle z tym ze nie da się aplikacji zainstalować na karci sd tylko w telefonie.Czy android jest lepszy to kwestia upodobań wykorzystania jego dużych mozliwosci konfiguracji.Oczywiście sklep androida jest bogatszy.jeśli chodzi o takie same parametry wdanym telefonie to żaden telefon na andku nie będzie lepiej chodził,podkreślam to zawsze optymalizacja Wp8 jest bardzo dobra

#632752  autor: paulisia5189
 13 maja 2013, 16:35
A w tym markecie w windows 8 na prawdę jest tak mało aplikacji?

#632753  autor: Darius64
 13 maja 2013, 16:38
Jest znacznie mniej niz na andka ale tragedi niema.mniej jest gier natomiast programów jest całkiem sporo ale i płatnych jest dużo i droższe

#632778  autor: znawca
 13 maja 2013, 19:00
I zdaje się, że na WP nie można piracić, a na Androida wszystko ściągniesz sobie z iPmart i kupowanie to tylko twoja dobra wola

Z drugiej strony ja się na Androidzie zawiodłem, bo awaria systemu zmusiła mnie do formatu

#632814  autor: paulisia5189
 13 maja 2013, 21:54
a jeżeli miałabym wybierać pomiędzy htc 8s a ace 2 to co byloby lepszym wyborem?

#632817  autor: Xy
 13 maja 2013, 21:59
paulisia5189 pisze:A w tym markecie w windows 8 na prawdę jest tak mało aplikacji?
Liczbowo jest mniej niż na Androida. Ale za to w aplikacjach androidowych masz miliard latarek, trzy miliony odtwarzaczy do filmów, kretyńskie gierki, inne śmiecie jak aplikacje o nazwie Kwejk czy Demotywatory.
Ja już pisałem, że na Androidzie się zawiodłem. Głównie przez ciężko działający system. Laguje, wlecze się, wywala błędy, zamyka aplikacje.
System fajny i intuicyjny. Nie powiem, że jest zły bo nie jest. Ale... ja osobiście chcę Windowsa, bo zabaweczkę z Androidem już mam ;-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#632820  autor: paulisia5189
 13 maja 2013, 22:05
Ten htc jest fajny,podoba mi się ,tylko później czy nie będę żałowała tej decyzji. Ace 2 to taki zwykły niczym nie wyróżniający się telefon.
A ty też masz kupić htc 8s?

#632825  autor: pan.tadeusz
 13 maja 2013, 22:15
już trochę o tym wczoraj było
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... acd#632788

tylko że w praktyce to własnie ten Windows jest zabaweczką dla mniej wymagającej kobiety, mamy czy użytkownika który szuka podstawowych aplikacji - choć odpowiedników wielu pewnie i tak jeszcze długo nie znajdzie.

ale może ten system dorośnie :roll:

#632833  autor: Jumperone
 13 maja 2013, 22:36
znawca pisze:I zdaje się, że na WP nie można piracić, a na Androida wszystko ściągniesz sobie z iPmart i kupowanie to tylko twoja dobra wola

Z drugiej strony ja się na Androidzie zawiodłem, bo awaria systemu zmusiła mnie do formatu
Lekko zbaczając z tematu opiszę jak to wyglądało u mojego znajomego.

Domyślnie po wyborze konta dla studenta można instalować do 10 plików spoza marketplace.
Po odblokowaniu telefonu (odsyłam do ofert na allegro, kilkadziesiat zl) jego Lumia 800 zyskała wreszcie funkcjonalność. Ma dostęp do rejestru, nielimitowanych "kopii z internetu", posiada menedżer plików i w pełni funkcjonalne Bluetooth oraz może pobierać pliki z internetu bez problemu.
Sam byłem dosyć zdumiony jak mi pokazał co teraz może na swoim telefonie, do funkcjonalości podstawowych androida brakuje mu już tylko zmiany launchera ;)

Nie wiem jak się ma sytuacja na htc 8s, ale polecam się zagłebić bardziej kupującym :D

#632844  autor: pan.tadeusz
 13 maja 2013, 23:24
Zabawne że do tych podstaw jak menadżer plików trzeba łamać MSoft ;-)
Jak z gwarancją po odblokowaniu?

#632855  autor: sosen
 14 maja 2013, 00:07
Może najpierw napisz do czego będziesz wykorzystywać telefon? Jeśli miałaś już jakiś telefon z Androidem to z jakich aplikacji korzystałaś? Jeśli chodzi o androida to w Ace 2 bym nie wchodził. Może lepiej coś z xperii. np. P albo odrobinę powyżej budżetu (ale jak dobrze poszukasz na allegro to niewiele powyżej) używana xperia s. Bardzo dobry telefon.

#632923  autor: znawca
 14 maja 2013, 13:15
Warto dodać że zmiana launchera w Androidzie obciąża system :P

Lumia 800 to starszy WP7.8 a w temacie jest mowa o WP8 ;)

#632957  autor: paulisia5189
 14 maja 2013, 15:06
nie mialam telefonu z androidem ani windowsem,to będzie pierwszy.Jednak nie chcę przekraczać budżetu na telefon.

#632985  autor: Darius64
 14 maja 2013, 17:25
Witam miałem telefony a andkiem i różne były odczucia raz lepsze raz gorsze i obecnie jade na 8s Htc.Jak tu ktoś napisał podstawowy dobry system do użytkowania,ludzie przeciez nie wszyscy grzebią w systemie zmieniają co tylko sie da a jak się nie da to kombinują.I jeszcze jedno zaprawionych w bojach androidowców nic nie przekona jesli w systemie nie da się grzebać to zły system(kali zabić słonia)

#633996  autor: T-mati1
 19 maja 2013, 18:02
Moja dziewczyna ma 8s i jest z niego bardzo zadowolona. Zero przyciec. Bardzo sobie chwali beats audio w tym telefonie. Jedynym minusem jest malo miejsca w pamiec telefonu ale i tak wystarcza na podstawowe aplikacje. Muzykę i zdjecia mozna trzymac na karcie sd. Mozesz pomyslec jeszcze nad Nokia 620, ma wiecej miejsca na aplikacje i fajne wymienne obudowy. Ja się przesiadlem z androida w motoroli razr ba wp8 w nokii 820 i musze przyznać, ze nie zamienilbym mojej nokii na nic z androidem

THUNDER UP!!!

#634940  autor: galtom
 24 maja 2013, 07:17
Polecam ten watek: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=65521

Sam przesiadlem sie z Galaxy S3 na Lumie 920 i nie widze szans aby w najblizszym czasie wogole rozwazac powrot do Androida.

Andorid i WP to troche jak Linux i Windows. Jesli lubisz "grzabac" non stop w ustawieniach telefonu, wazniejsze jest dla ciebie to jak porzewijaja sie ikonki na ekranie a kluminacja dnia jest spedzanie czasu na forach aby znalezc nowszego (tym razem juz na pewno dzialajacego plynnioe) ROM'a to polecam Androida. Wtedy nawet bez karty sim w sordku bedziesz z niego zadowolonoa.

Jesli chcesz wyciagnac telefon z pudelka, naladowac i korzystac - czyli sluchac muzyki, robic zdjecia, dzielic sie nimi, zagladac na FB, korzystac z poczty, gier, nawigacji i innych pierdul bez potrzeby myslenia o tym ile RAM zajmuja, czy moze trzba RAM wyczysici, czy moze zanim zainstaluje kolejna apolikacje to wywale poprzednia zeby telefonu nie zmulilo (takie rzeczy dzieja sie w Andku) - stanowczo polecam Windows Phone.

Osobiscie tylko polecilbym Ci Nokie z WP zamiast HTC. Chocby z powodu muzyki i nawigacji, nie liczac kilku nadchodzacych aplikacji np. Smart Camera.

Pozdrawiam,
Galtom

#634947  autor: dario321
 24 maja 2013, 08:05
a ja zapytam; czy jest w ogole szansa by kupic telefon z windows 8 ???
bo temat dotyczy tego systemu,a wszyscy rozwazaja wady/zalety windows phone (7.8/8) :lol: