• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #62926  autor: pawelek90_lomza
 24 mar 2006, 20:28
Mam do Was pytanko.
Mam kartę MMc Kingstona 512 MB, używałem jej wcześniej w cyfrówce, po zakupie n6600 wsadziłem ja do niej i przez ok. 2 tygodnie działało idealnie, aż nagle wczoraj gdy formatowałem kartę(chciałbym napisac ze to nie byl 1 format byly juz wczesniejsze) to wsadziłem kartę do fona i normalnie działalo potem wyjelem i znowu włożyłem i wyskoczył mi błąd "karta pamięci jest uszkodzona".. Niewiem co mam o tym sądzic w aparacie dziala idealnie ale w komie wyskakuje taki komunikat.

Może mi pomożenie.

A mam drugą karte 16 MB tez formatowałem ale tamata dziala dobrze .

...wiele innych... :arrow: SE K750i :arrow: N6630 :arrow: Samsung Z400i :arrow: LG P7200 :arrow: 2x N6233 :arrow: E61 :arrow: Motorola V3i D&G :arrow: Motorola V1050 :arrow: N3250 :arrow: 3x N73 ME :arrow: N95 i E61i

#62938  autor: Osk92
 24 mar 2006, 20:53
wziełem... :evil: wieś wita was :?:
Może reset komy- włącz i wyłącz często radze i często pomaga.

#62946  autor: Vin
 24 mar 2006, 21:07
Chłopie reset ci nie pomoże...
Teraz to tylko MMC medic lub Flash Ranger i czytnik kart mogą cię uratować... :roll:
Sam miałem podobny proplem.
Poprostu musisz zawsze używać opcji "wymiana karty" :)
No więc tak:

Musisz zaopatrzyć się w czytnik.
Musisz zaopatrzyć cie w któryś z w/w programów
Wkładasz karte do czytnika, formatujesz w kompie(najpierw ustal rodziaj formatu w twojej komie, bo inaczej karta nie będzie się nadawała do użytku w telefonach :!: )
I wszystko cool 8)

Sam miałem taki problem i się "troszke" zestresowałm :smt005 :smt005 :smt005 :smt005
Aby uniknąć tego typu problemów musisz używać opcji :wymiana karty" :)

#62968  autor: pawelek90_lomza
 24 mar 2006, 21:55
Mógłbyś jakoś jaśniej wytłumaczyć bo nie wszystko skumałem.

Gdzie mam ustalić rodzaj karty w fonie ??

I co jak juz bede mial ten program i sformatuje karte ??

EDIT:
Własnie formatuje karte w telefnie bo gdy wszedłm do folderu karta pameici to mi sie poajwilo okno czy sformatowac oczywiście tak, i teraz jedziem , jak sie uda to git a jak nei to poprosze o pomoć :)

THX Wam

...wiele innych... :arrow: SE K750i :arrow: N6630 :arrow: Samsung Z400i :arrow: LG P7200 :arrow: 2x N6233 :arrow: E61 :arrow: Motorola V3i D&G :arrow: Motorola V1050 :arrow: N3250 :arrow: 3x N73 ME :arrow: N95 i E61i

#63275  autor: Vin
 25 mar 2006, 21:55
Chodziło mi właśnie o najpierw sformatowanie w komie, potem w kompie :) :downtown:
Niestety sam formato w komie nie wystarczy...
Będziesz musiał zformatować w kompie którymś z podanych progsów :downtown: :downtown: :downtown:

#63299  autor: Osk92
 25 mar 2006, 22:39
yy sorki że się wtrącę ale:
Po co formatownie takiej karty, bez tego będzie jakaś lewa czy co :?:
Niestety w kompie nie mam jak tego sformatowac, bo nie mam czytnika (chyba że kupie) w CXie da się to dobrze zrobić :?:
I teraz jeszcze jedno,
Czy wgrywając przez kabel do koma z włożoną kartą można pakowac na MMC od razu :?:

#63312  autor: Vin
 25 mar 2006, 23:37
Nie będzie lewa, ale w końcu pojawi ci się taki właśnie komunikat o "niby" uszkodzonej karcie pamięci brushteeth :downtown:
Powienieneć mieć gdzieś w fonie aplikacje o jakiejś tam nazwie związanej z kartą(np. w SX mam "Pamięć") wchodzisz w takim czymś w opcje i dajesz formatuj karte :downtown: brushteeth
Jeśli zrobisz to odrazu w fonie(jeszcze przed takim komunikatem :downtown: to już będzie OK :) )

#64296  autor: NuLL
 30 mar 2006, 18:29
Telefon formatujac karte tworzy na niej system plikow, ktore nie potrafi stworzyc formatter z Windowsa.

Pozdrawiam :-)

#64301  autor: Vin
 30 mar 2006, 18:51
No i właśnie dlatego trzeba formatować najpierw w fonie, ale i tak jeśli wyskoczy taki komunikat to takim sposobem w starszym symbianie się tego raczej nie pozbędziesz... :wink:

Jak już formatniesz w komie, potem w kompie i wyskoczy taki komunikat(potem) to wystarczy włożyć karte do czytnika na tyle, by system ją wykrył, i wyjąć :)
Wtedy to zniknie :)
Sam wsadzam karte do czytnika kilka razy dziennie, więc wiem coś o tych komunikatach :D