• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 17 z 29
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 29

#631539  autor: orson_dzi
 07 maja 2013, 17:16
I tak będziesz musiał wypełnić formularz i podpisać umowę, więc na jedno wychodzi.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#631601  autor: Przemix
 07 maja 2013, 20:26
Czy kartę prepaid w nju można doładować z telefonu na abonament w orange korzystając z usługi "doładowanie z telefonu z rachunkiem"?

#631633  autor: orson_dzi
 07 maja 2013, 22:23
Dobre pytanie. Prawie na pewno nie, ale jeszcze się jutro dowiem.

#631683  autor: Niezgodna7
 08 maja 2013, 08:49
Orson, nju na Zetafona raczej nie pójdzie?

#631792  autor: orson_dzi
 08 maja 2013, 18:37
Nie da rady. A płynne przeniesienie z Zetafona chyba jeszcze nie działa. Jakoś trzeba to etapowo robić.

A doładowanie z telefonu z rachunkiem, jak i Dzięki Tobie nie działa.

#631920  autor: lukasm
 09 maja 2013, 11:18
A czy próbował ktoś doładowywać nju za pomocą punktów payback? Ktoś w jednym z komentarzy pod artykułem na telepolis napisał, że doładowywał punktami payback (jak rozumiem - doładowaniem orange), ale nie mogę teraz tego komentarza odszukać.

#632371  autor: Blank
 11 maja 2013, 21:20
Już wiadomo dlaczego PTK Centertel był pewny, iż ich rozwiązanie nie będzie łatwe do skopiowania przez konkurencję.
Na profilu "nju mobile" na Facebooku, zwiększa się liczba Użytkowników oferty nju mobile na kartę, którzy skarżą się, że naliczanie opłat w taryfie nie działa prawidłowo.
Część użytkowników nie może uruchomić usług nielimitowanych, części pobierane są wielokrotnie opłaty. Co więcej, mimo iż kilku użytkowników zapewnia, iż usługę ma włączoną, okazuje się, że i tak nalicza opłaty za połączenia powyżej 2 złotych w ujęciu dziennym.
To nie jedyny problem bilingowy, z jakim muszą poradzić sobie pracownicy nowej marki. Okazuje się, że cena za połączenie do innych sieci komórkowych może być przypadkowa. Jeden z klientów nju mobile skarży się, iż za dwa niespełna 5-minutowe połączenia do sieci Polkomtel naliczyło mu 0,60 zł za każdą minutę, pomimo, iż stawka cennikowa wynosi 0,19 zł. Za oba połączenia Użytkownik musiał zapłacić ponad 5 złotych.
Problem z zapanowaniem nad sytuacją na profilu mają osoby odpowiedzialne za jego prowadzenie. Nie zawsze odpowiadają precyzyjnie na zadane pytania, a często omijają te bardziej niewygodne. Jak sami przyznają, platforma bilingowa nie działa w ostatnim czasie prawidłowo i proszą Użytkowników o wyrozumiałość i odrobinę cierpliwości.

#632394  autor: Edmund
 11 maja 2013, 22:20
Cóż.. miało być fajnie wyszło jak zwykle w PTK Centertel. A Jabczyński pewnie będzie mówić, że on nie jest rzecznikiem Nju, albo że powodem takiego stanu rzeczy są "świecące się na czerwono diody" i trzeba będzie wyłączyć promocję w związku z "fraudami".
Jak dla mnie Nju powinno było tylko wystartować z opcją abonamentową..

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#632426  autor: ChuckyCiechanow
 12 maja 2013, 11:09
Dnia 9 maja był u mnie kurier niestety nie miałem przy sobie dowodu wiec wniosek o przeniesienie został odesłany. Teraz chce na nowo złożyć wniosek lecz mam komunikat ,,zamówienie na ten numer już zostało złożone ''

Ile to może potrwać ?

#632470  autor: mPablo
 12 maja 2013, 14:50
Ja w piątek około 15 zleciłem w ofercie na kartę aktywację usługi "do wszystkich". Do tej pory, a minęło już prawie 48 godzin (zamiast obiecywanych w regulaminie 24 godzin) usługa nie została włączona. Zrobiłem zgłoszenie przez telefoniczną obsługę klienta, zachęcony przez konsultantkę zrobiłem też zgłoszenie przez internet. A do tego nasmarowałem na tablicy nju mobile na facebooku. No zobaczymy ile im zajmie rozwiązanie sprawy...

#632954  autor: user_delete53
 14 maja 2013, 14:58
mPablo pisze:Ja w piątek około 15 zleciłem w ofercie na kartę aktywację usługi "do wszystkich". Do tej pory, a minęło już prawie 48 godzin (zamiast obiecywanych w regulaminie 24 godzin) usługa nie została włączona. Zrobiłem zgłoszenie przez telefoniczną obsługę klienta, zachęcony przez konsultantkę zrobiłem też zgłoszenie przez internet. A do tego nasmarowałem na tablicy nju mobile na facebooku. No zobaczymy ile im zajmie rozwiązanie sprawy...
I jaki czas - moja sytuacja wyglądała podobnie - zgłoszenie zrobiłem w piątek - a informację o aktywacji dostałem w poniedziałek - =D

Co za sieć nigdy nie byłem w orange [nju] - po około tygodniu użytkowania wiem, że to najgorsza sieć z punktu technicznego.

#632962  autor: nju mobile
 14 maja 2013, 15:28
Przemix pisze:Czy kartę prepaid w nju można doładować z telefonu na abonament w orange korzystając z usługi "doładowanie z telefonu z rachunkiem"?
Nie ma takiej możliwości.
lukasm pisze:A czy próbował ktoś doładowywać nju za pomocą punktów payback? Ktoś w jednym z komentarzy pod artykułem na telepolis napisał, że doładowywał punktami payback (jak rozumiem - doładowaniem orange), ale nie mogę teraz tego komentarza odszukać.
Ta promocja również nie obowiązuje w nju mobile.

Konto możesz doładować na kilka sposobów:

1. karta zdrapka lub wydruk z terminala

- na każdej karcie lub wydruku znajduje się 14-cyfrowy kod za pomocą, którego doładujesz swój telefon na kartę.

Aby doładować konto za pomocą kodu:

a) należy wpisać w telefonie kod *128*14-cyfrowy kod # i nacisnąć przycisk połączenia [zadzwoń]
b) zadzwonić pod numer *620 (Automatyczne Biuro Obsługi) koszt połączenia to 0,40zł niezależnie od długości połączenia.

2. Terminal kart płatniczych - płacąc gotówką lub kartą bankową w wybranych i specjalnie oznaczonych punktach sprzedaży z terminalami kart płatniczych (np. stacje benzynowe, sklepy spożywcze, kioski).

Aby zasilić konto, należy podać sprzedawcy:

a) numer telefonu, który ma zostać zasilony,
b) nominał zasilenia
c) formę płatności

3. Doładowanie przez internet

- jeśli posiadasz rachunek w banku lub krajową kartę płatniczą możesz doładować konto:

a) przez naszą stronę www.njumobile.pl
b) bezpośrednio ze swojego konta bankowego

4. Bankomat.
Edmund pisze:Cóż.. miało być fajnie wyszło jak zwykle w PTK Centertel. A Jabczyński pewnie będzie mówić, że on nie jest rzecznikiem Nju, albo że powodem takiego stanu rzeczy są "świecące się na czerwono diody" i trzeba będzie wyłączyć promocję w związku z "fraudami".
Jak dla mnie Nju powinno było tylko wystartować z opcją abonamentową..
W przypadku wątpliwości dotyczących oferty zachęcam do zadawania pytań na naszym profilu na Facebooku www.facebook.com/Njumobile oraz korzystania z zakładki „Obsługa” gdzie można przekazać zgłoszenie, które wymaga weryfikacji danych na konkretnym numerze telefonu.

Pozdrawiam
Tomek
nju mobile

#632969  autor: thonka
 14 maja 2013, 16:04
divhashmorex pisze:ie chce mi się wierzyć, że skoro ja i przynajmniej jedna osoba (wojciech) dość szybko zdołaliśmy zauważyć takie "ciekawostki", to że one pojawiły się tam przypadkowo.
witam w klubie.
Ja już w dniu prezentacji regulaminu miałem wątpliwości co do tych punktów, o czym z resztą pisałem pod wiadomością o nju.

Co do pakietu "do wszytkich"
Znajomy zlecił aktywację, miał pakiet aktywowany po 16h (włączony ok. godz. 23), potem okazało się, że po północy pakiet ma już tylko na 6 dni.
Niby zlecił jednego dnia i otrzymał tego samego, ale defacto z tego pełnego dnia nie korzystał.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#632977  autor: martin76
 14 maja 2013, 17:05
divhashmorex pisze:...
Według tego co udało mi się ustalić:
- pakiety dostępne są przed naliczeniem 19 złotych
- pakiety rozliczane są w pierwszej kolejności
- Po przekroczeniu środków z pakietów:
a) pobiera opłaty, aż do osiągnięcia 19 zł za internet z Cennika [19gr/MB]
b) prędkość jest ograniczona (lejek), gdy kwota 19 zł została osiągnięta
....
A jak jest rozliczana taka sytuacja??
- kupuje pakiet za 5 albo 7 zł,
- pakiet sie konczy,
- zaczyna naliczac sie stawka 19gr/1MB do 19zl
To mam:
a) najpierw dodatkowo limit 1GB (100MB za 19zl po 19gr/1MB + 924MB z "nolimita" 1 GigaBajtowego) z pelna predkoscia a po nim lejek??
b) od razu lejek 16kb/sek i nie ma reszty z pelna predkoscia do 1GB??

Opcja "b" bylaby, delikatnie mowiac, dosc niesprawiedliwa.

#632982  autor: thonka
 14 maja 2013, 17:16
martin76, najpierw dodatkowy pakiet z pełną prędkością, a potem ten zwykły do 19zł też z pełną prędkością aż do 1GB. potem lejek.
Gdy nie chcesz lejka wykupujesz następny pakiet.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#632986  autor: martin76
 14 maja 2013, 17:26
thonka pisze:martin76, najpierw dodatkowy pakiet z pełną prędkością, a potem ten zwykły do 19zł też z pełną prędkością aż do 1GB. potem lejek.
Gdy nie chcesz lejka wykupujesz następny pakiet.
Dzieki za odpowiedz.
Jeszcze jedno pytanie.
Ten pakiet 1GB to rozumiem tak:
100MB do 19zl po 19gr/1MB rozliczane co 100kb osobno wysylane i pobierane + po osiagnieciu 100MB brakujace 924MB do 1 GB ?? Czy dodatkowo 1 GB (100MB+1GB) ??

#632992  autor: thonka
 14 maja 2013, 17:44
martin76, 100MB + 924MB czyli do 100MB wg. cennika, a potem to co brakuje do 1GB.

Takt co 100kB liczony razem.

#633027  autor: Edmund
 14 maja 2013, 19:48
lukasm pisze:A czy próbował ktoś doładowywać nju za pomocą punktów payback?
Jest inna możliwość: wymienić punkty Payback na kartę zdrapkę (klik).

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Plus na Kartę

#633152  autor: lukasm
 15 maja 2013, 14:14
Edmund, o to mi chodziło, o wymianę punktów na zdrapkę. Po prostu nie mam pewności, czy te zdrapki w nju to są takie same jak w orange.

#633155  autor: Edmund
 15 maja 2013, 14:20
lukasm, z tego co było mówione to Nju się doładowuje zdrapkami Orange.

Plus na Kartę
  • Strona 17 z 29
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 29