• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #62916  autor: kamil1221
 24 mar 2006, 19:10
Dzisiaj zarobilem na plusie !!!
Juz wczesniej aktywowalem pakiet w ramach przeprosin 30 minut - wczesniej niz przyszedl sms informujacy o tym.
W tym sms-sie pisalo ze pakiet moge wlaczyc do 30 dni od jego przyjscia.
Juz mi sie skonczyl pakiet i pomyslalem nad ponownom jego aktywacja !!!
I sie udalo !!!!!! dziala znow mam 30 minut gratis !!!!
Zarobielm na plusie 2 raz - juz 1 godzien za friko mam !!!
Przypomne kod *121*11*07#
Powodzenia !!

#63002  autor: Dieselka
 25 mar 2006, 00:40
Hej! Tak samo aktywowalam te 30 minut duuuzo wczesniej, niz sim+ powiadomil mnie o tej mozliwosci smsem (w zasadzie, gdy przyszedl sms z info, dawno juz wygadalam te 30 minut :] ). Tak samo rowniez probowalalam aktywowac ponownie pakiet... Zmieściłam się w terminie. Ale u mnie pojawiała sie informacja - "30 minut w sieci jest juz aktywny -> sprawdz *121#". Zreszta, caly czas, gdy sprawdzam kodem *121# - ciagle przychodzi sms, mimo ze pakietu juz dawno nie ma - "30 minut w sieci: 0:0 min:sek" i data oczywiście.
W takim razie jak to możliwe, że Tobie kamil udało się pakiet ponownie aktywować?

#63004  autor: Kaczy
 25 mar 2006, 00:51
Lol- ale ten Plus ma trzaski.

Promocja darmowych 30 minut była dla osób, które mają starter od conajmniej 30.01, czy jakoś tak.
W każdym bądź razie się w ogóle nie łapałem to tej promocji, bo starter kupiłem jakoś pod koniec lutego.

Jednak zachęcony słowami kamila aktywowałem sobie pakiet.
Nawet się udało.
Super- mam 30 min. za darmo :smt005 :smt005 :smt005

...::: Made for loneliness :::...

#63005  autor: Dieselka
 25 mar 2006, 01:01
Tak, promocja jest dla wszystkich (oczywiscie mowie o jednorazowym pakiecie 30 minut). Tak samo udalo mi sie go aktywowac na n-rze sim+, ktory byl nieaktywny od sierpnia. I tak samo na numerze, ktory dzis kupilam w starterze za 3 zl :] Nawet sie oplaca teraz kupic pare starterow za 3 zl... ;)
Tylko tak jak pisalam, nie wiem, jakim cudem kamilowi udalo sie 2 raz go aktywowac.

#63006  autor: Kaczy
 25 mar 2006, 01:06
Dieselka pisze:Tak, promocja jest dla wszystkich (oczywiscie mowie o jednorazowym pakiecie 30 minut).
Regulamin promocji ze strony Simplusa pisze:Aby zrekompensować użytkownikom Simplus niedogodności, na jakie zostali narażeni w wyniku zakłóceń, Polkomtel SA oferuje klientom, którzy włączyli się do sieci zgodnie z regulaminem świadczenia usług telekomunikacyjnych przed dniem 31 stycznia br., specjalny bonus w postaci 30 minut darmowych rozmów w sieci.
Jak widać regulamin mówi coś innego co jest w rzeczywistości.

Na całe szczęście na plus użytkownika :smt005 :smt005

#63042  autor: kamil1221
 25 mar 2006, 10:22
Dieselka pisze:
Tylko tak jak pisalam, nie wiem, jakim cudem kamilowi udalo sie 2 raz go aktywowac.
Nie tylko mnie udalo sie tak po raz 2 aktywowac !!!
Moi kumple, ktorzy juz wczesniej tez aktywowali i im sie juz skonczyl zrobili to i znow maja 30 minut !!
Wiec wszystko dziala i nawet normalnie zwroty przychodza !! :blob7:

#63183  autor: Dieselka
 25 mar 2006, 17:47
kamil1221 pisze:Nie tylko mnie udalo sie tak po raz 2 aktywowac !!!
Moi kumple, ktorzy juz wczesniej tez aktywowali i im sie juz skonczyl zrobili to i znow maja 30 minut !!
Wiec wszystko dziala i nawet normalnie zwroty przychodza !! :blob7:
Spoko Kamil, wierzę. Ale dlaczego u mnie po próbie aktywacji kodem mam tylko informację "30 minut w sieci jest juz aktywny -> sprawdz *121#"? I stan pakietu po sprawdzeniu 0 min : 0 sek?
Myślisz, że może to zależeć od modelu telefonu? Chyba nie. Jakieś sugestie z Twojej strony?
A inne osoby z forum? Udało Wam się 2 raz aktywować? Może ktoś się wypowie?

#63199  autor: D@rio
 25 mar 2006, 18:45
NIestety muszę potwiedzić iż na numerze Simplus jak i karcie Sami Swoi nie udało mi się ponownie aktywować bonusowego pakietu. Dodam tylko iż obydwie aktywacje pracują na nowej platformie..

#63204  autor: Dieselka
 25 mar 2006, 19:11
A u mnie stara platforma... :(

#63221  autor: kamil1221
 25 mar 2006, 20:14
Dieselka pisze: Spoko Kamil, wierzę. Ale dlaczego u mnie po próbie aktywacji kodem mam tylko informację "30 minut w sieci jest juz aktywny -> sprawdz *121#"? I stan pakietu po sprawdzeniu 0 min : 0 sek?
Myślisz, że może to zależeć od modelu telefonu? Chyba nie. Jakieś sugestie z Twojej strony?
A inne osoby z forum? Udało Wam się 2 raz aktywować? Może ktoś się wypowie?
Ja aktywowalem pakiet jak mi sie skonczyl wczesniejszy.
We wczorajszym dniu go skonczylem i aktywowalem nastepny.
Kumplowi tez to sie udalo.
Moze4 zalerzy od tego kiedy aktywowales pierwszy pakiet:
:color: czy przed dostaniem smsa, ze mozesz aktywowac,
:color: czy wczesniej przed smsem o tej informacji - bo naprzyklad juz znales kod na aktywacje z telepolis.
Ja zrobile to przed odstaniem smsa i dziala !!

#63225  autor: Dieselka
 25 mar 2006, 20:28
kamil1221 pisze:Ja aktywowalem pakiet jak mi sie skonczyl wczesniejszy.
We wczorajszym dniu go skonczylem i aktywowalem nastepny.
Kumplowi tez to sie udalo.
Moze4 zalerzy od tego kiedy aktywowales pierwszy pakiet:
:color: czy przed dostaniem smsa, ze mozesz aktywowac,
:color: czy wczesniej przed smsem o tej informacji - bo naprzyklad juz znales kod na aktywacje z telepolis.
Ja zrobile to przed odstaniem smsa i dziala !!
Gdybyś przeczytał mój pierwszy post na tym topiku, to byś wiedział, że aktywowałam dużo wcześniej przed przyjściem smsa z sieci :) Więc to nie od tego zależy.

#63249  autor: kamil1221
 25 mar 2006, 21:10
To nie mam pojecia !!!
Jednym sie udaje, innym nie !! :happy2: :crybaby: :dontknow:

#63274  autor: Dieselka
 25 mar 2006, 21:48
kamil1221 pisze:To nie mam pojecia !!!
Jednym sie udaje, innym nie !! :happy2: :crybaby: :dontknow:
Dobrze, że chociaż komuś działa :)
A pozostali mogą sobie np. kupić starter za 3 zł i aktywować. Wychodzi wtedy - jeśli na starterze jest taryfa Easy - minuta po ~ 0,08 zł :happy8:

#63280  autor: Kaczy
 25 mar 2006, 22:05
Kwestia, czy się przypadkiem później nie upomną o tę kasę.

Nic nie ma za darmo.
Tak samo było z Heyah i GPRS`em.
Chodziło za darmo, a po jakimś czasie zrobił się wielki debet na koncie :confused2: :confused2:

#63291  autor: Dieselka
 25 mar 2006, 22:22
Kaczy, ale przecież taki starter... po wygadaniu nie musisz go zachowywać.

Chyba, że Twój post był skierowany do Kamila, to faktycznie.

#63309  autor: Kaczy
 25 mar 2006, 23:03
No raczej do Kamila i osób, które mają podobną sytuację.

Należy zważyć, iż operatorzy prowadzą dość szczegółowe bilingi i wszystko da się zobaczyć, również takie podwójne premie.

#63320  autor: Pawrzes
 26 mar 2006, 01:24
Ja na starterze aktywowanym 18-01-2006 też aktywowalem 30 min. 24-02 (wykorzystałem go w ciągu 3 dni) przed SMSem od operatora który dostałem 02-03 , teraz po przeczytaniu tego tematu spróbowałem wklepać ten kod jeszcze raz i ... :shock: PAKIET ZOSTAŁ AKTYWOWANY :!: :shock:
Kurcze, to kolejny bonus, parę dni temu otrzymałem wiadomość że dostaję 30 darmowych SMSów w sieci do wykorzystania w ciągu 30 dni i jak się okazało to pakiet do wszystkich sieci przy sprawdzaniu pakietów nazwany jest Non-Stop (SMS) mimo że do tej promocji ten numer załapie się w kwietniu...
:D

:arrow: Dieselka - a do kiedy masz ważny ten pakiet mimo wykorzystanych minut ? Bo mój wcześniejszy był ważny do 24-03

Pozdrawiam

#63325  autor: Dieselka
 26 mar 2006, 03:36
Już wszystko rozgryzłam!
Otóż pakiet miałam ważny do 26 marca. Wygadałam go bardzo szybko, ale cały czas przychodził sms po wysłaniu zapytania o pakiety kodem *121#, że pakiet 30 minut, stan 0:0, ważny do 26.03. Właśnie przed chwilą sprawdziłam stan pakietu i - informacja o pakiecie 30 min. zniknęła, dlatego, że dziś jest 26.03.
Spróbowałam aktywować 2 raz pakiet no i się udało.
Czyli wniosek jest taki - 2 raz można aktywować dopiero, gdy minie termin 30 dni od daty aktywacji pierwszego pakietu.
Kaczy, jak się upomną o kasę, to trudno.

#63332  autor: kamil1221
 26 mar 2006, 10:19
Dieselka pisze:.
jak się upomną o kasę, to trudno.
... a jak sie upomna o kase to... zbankrutuje :smt005 :smt005 :smt005 ...
Ale trzeba cieszyc sie tym co sie ma !!
Moze jednak plus sie nigdy nie skapnie ?? :smt005

#63612  autor: gm
 26 mar 2006, 21:23
Aktywowałem i przyszedł sms, że pakiet zostanie aktywowany. Sparwdze jutro czy pojawił się na koncie.

[ Dodano: 2006-03-26, 21:37 ]
Zadzwoniłem, sprzwdziłem i ściąga z tego pakietu 30 minut. Lubie Plusa za te jego dziury w systemie :-)

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)