• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #63147  autor: Przemek
 25 mar 2006, 16:16
Ostatnio coraz więcej myślę nad zmianą telefonu i tak przeglądam forum,ale w sumie nie wiem na co się zdecydować.Najchętniej poczekałbym do czerwca i kupił sobie N70,ale znając siebie nie wytrzymam :wink: i teraz zastanawiam się nad kupnem Sagema myx6-2,ale...no właśnie jest jedno ale.Na allegro są do kupienia tylko z simlockiem Orange :crybaby: i do tego to Orange Menu.Wie ktoś może czy można gdzieś kupić ten telefon bez simlocka,bez Orange Menu?Jeśli nie,to jaki telefon o podobnych funkcjach i za podobną cenę.
To może wymienię na czym by mi zależało:
*kolorowy wyświetlacz :wink:
*najlepiej BT,w ostateczności IrDa :P
*aparat z możliwością nagrywania filmików
*pamięć wewn.większa niż 15mb :D
*dobra bateria
I najlepiej cena do 400 zł.Telefon do kupienia na allegro.Podawajcie swoje propozycje,nawet jeśli nie zgadzają się z tymi podanymi :)
Aha i nie pogniewałbym się jeśli miałby mp3,ale chyba za tą cenę dostanę tylko Sagema :(

#63150  autor: l3p
 25 mar 2006, 16:21
Idzie kupic Sagema 6-2 bez Orange menu ale to sie chyba nie bedzie Ci oplacalo bo wtedy kosztuje on odpowiednio drozej. Ale na twoim miejscu poczekalbym jednak do czerwca na N70 warto tyle czekac na takie cacko ;D

#63156  autor: Przemek
 25 mar 2006, 16:32
Jeśli nawet teraz wydam kasę na nowy telefon do czerwca spokojnie uzbieram na N70,a tereaz mimo wszystko jestem już praktycznie pewien co do zmiany telefonu,ale nie wiem na jaki.Najchętniej na Sagema myx6-2,ale ja mam mixa w Plusie więc to będzie ciężko trochę dopasować odpowiednio :dontknow:
Powiem tak:
Najlepiej telefon do 400 zł,ale myślę,że mogę mieć trochę więcej.
250zł + kasa za Siemensa CX65

#63182  autor: Dragon
 25 mar 2006, 17:45
a K700i ? skoro masz troche powyzej 400zl to powinno sie cos znalezc (tylko bateria jest po prsotu normana )

#63190  autor: Przemek
 25 mar 2006, 18:10
Dragon pisze:a K700i ? skoro masz troche powyzej 400zl to powinno sie cos znalezc (tylko bateria jest po prsotu normana )
Sagem jest lepszy od SE.Ma lepszy wyświetlacz,karty pamięci i mp3,niewielka różnica w cenie więc jeśli miałbym decydować się,na któryś z nich do wziąłbym jednak Sagema,ale kruca wszędzie są z simlockiem na Orange :(

#63192  autor: szczeka
 25 mar 2006, 18:16
technicznie moze i sagem jest lepszy od SE, ale ja wolalbym SE. wygodniejszy, mniejszy, ladniejsze menu, bardziej intuicyjne, aparat b.dobry jak na vga, sporo wbudowanej pamieci, mp3, radio.. :)

btw
przeciez masz super telefon, nie zamieniaj go ;) :D

#63194  autor: Przemek
 25 mar 2006, 18:21
Ale trochę "wiekowy" już jest i sporo znajomych już go ma.To się tyczy zarówno Siemensa CX65 jak i SE K700i.Sagem oferuje ciekawe funkcje.Podoba mi się zwłaszcza możliwość dołączenia kart pamięci czego nie ma w SE,w sumie na tym mi nie zależy,ale dobrze mieć :D tylko jest problem z dostępnością Sagema bez simlocka :/ i muszę rozglądać się za czymś podobnym albo polować na ofertę bez simlockową :-D

#63206  autor: Dragon
 25 mar 2006, 19:19
jedyne co jest lepsze w Sagemie to wlasnie karty pamieci, wyswietlacz jest na pewno gorszy, SE takze bez problemu odtwarza mp3 (filmy z komputera tak samo)

#63211  autor: Przemek
 25 mar 2006, 19:29
Dragon ale Sagem ma 262k kolorów,a SE "tylko" 65k.

#63213  autor: orB
 25 mar 2006, 19:44
Myślałeś nad motką v980? Co prawda nie ma ani irdy, ani bluetooth, ale jest mniejsza i nieporównywalnie szybsza od sagema. Niedawno stałem przed podobnym wyborem, wybrałem właśnie motorole i jestem bardzo zadowolony ;)

#63216  autor: Przemek
 25 mar 2006, 19:58
Broń Cię Boże przed Motorolami,Siemensami,Alcatelami,Philipsami i innymi tego typu shitami.

#63223  autor: Dragon
 25 mar 2006, 20:19
to tylko suche dane techniczne, na "zywo" to wyglada inaczej (na korzysc SE)

#63230  autor: orB
 25 mar 2006, 20:32
Ten "shit" jest drugi na rynku telefonów komórkowych 8) a ten wyświetlacz z k700i naprawdę robi wrażenie jeśli chodzi o nasycenie barw i ostrość, porównywałem go z innymi 176x220 i wypadał, to chyba będzie właściwe słowo, lepiej ;)

#63238  autor: kamil1221
 25 mar 2006, 20:44
Dragon pisze:to tylko suche dane techniczne, na "zywo" to wyglada inaczej (na korzysc SE)
Pan niedowiarek - to nie sa suche dane - bo tak jest
Zobacz na test moajego sagema i zobacz fotki http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=3174

Mam stycznosc z SE k700i prawie codziennie - moja kumpela z klasy go ma - i bardzo jej sie podoba moj wyswietlacz ze jest taki ostry i ma dobre odzwierciedlenie kolorow.

Mozesz wierzyc albo i nie - sagem bije praktycnie na glowe k700i - jedyne co mu brakuje to radio.

#63243  autor: szczeka
 25 mar 2006, 21:02
Przemek pisze:Broń Cię Boże przed Motorolami,Siemensami,Alcatelami,Philipsami i innymi tego typu shitami.
o f##k, moderator i takie bzdury...
jesli juz mowimy o 'shitach' to proponowalbym wymienic sagema ;-)

v980 to bardzo ciekawa propozycja, bawilem sie nia czesto w wakacje, troche dawno, ale troche pamietam :) filmiki pieknie smigaly, wyswietlacz spoko, nawet bardzo spoko :) ogolnie telefon wart polecenia i gdyby mial IrDE to pewnie bym sobie go kupil.

co z tego, ze duzo osob ma cx65? :) przeciez mozna go odpicowac, zeby byl oryginalny- jedyny w swoim rodzaju. zrobic wlasny motyw, wgrac nowe ikonki, spatchowac bajerancko i bedzie nie do poznania, na innym forum widzialem kolesia, co z cx65 zrobil k750i (menu, motyw >ta tapeta z wieza eiffla :D<)

jak Ci nie zalezy na irdzie to bierz smialo v980.
jesli zalezy Ci natomiast na IR to k700i.

#63244  autor: Dragon
 25 mar 2006, 21:04
:D:D:D "mmm, twoj wyswietlacz jest taki ostry i w ogole super, kamilku jak ja chcialbym miec takiego Sagema" cos widze ze ten telefon to prawdziwa rewolucja- tani, najlepszy technicznie, do tego jeszcze mozna na niego laski wyrywac, Przemek nie ma co, ten telefon jet super :D:D:D

Ekran moglbyb yc lepszy od tego w K700i tylko gdyby byl to Samsung, w Sagemie nigdy nie bedzie

#63247  autor: Przemek
 25 mar 2006, 21:09
szczeka pisze:
Przemek pisze:Broń Cię Boże przed Motorolami,Siemensami,Alcatelami,Philipsami i innymi tego typu shitami.
o f##k, moderator i takie bzdury...
jesli juz mowimy o 'shitach' to proponowalbym wymienic sagema ;-)

v980 to bardzo ciekawa propozycja, bawilem sie nia czesto w wakacje, troche dawno, ale troche pamietam :) filmiki pieknie smigaly, wyswietlacz spoko, nawet bardzo spoko :) ogolnie telefon wart polecenia i gdyby mial IrDE to pewnie bym sobie go kupil.

co z tego, ze duzo osob ma cx65? :) przeciez mozna go odpicowac, zeby byl oryginalny- jedyny w swoim rodzaju. zrobic wlasny motyw, wgrac nowe ikonki, spatchowac bajerancko i bedzie nie do poznania, na innym forum widzialem kolesia, co z cx65 zrobil k750i (menu, motyw >ta tapeta z wieza eiffla :D<)

jak Ci nie zalezy na irdzie to bierz smialo v980.
jesli zalezy Ci natomiast na IR to k700i.
Co nie znaczy,że nie mogę mieć swojego zdania :wink: Widzisz ja się szybko zniechęcam do telefonów,które mi nie pasowały.I taki był CX65 i takie były poprzednie Motorole i na pewno się nie zdecyduję na v980...nawet nie ma takiej opcji.Wychodzi na to,że zdecyduję się na kupno SE K700i albo jakaś szybka pożyczka od rodzinki na N70 :twisted:ale z tego nie skorzystam raczej :D najpierw muszę się jeszcze zorientować ile orientacyjnie może kosztować zdjęcie simlocka.Akurat Sagema miałem i byłem z niego bardziej zadowolony niż z CX65 chociaż szybko go wymieniłem,ale to zupełnie inne epoki telefonów więc nawet nie ma co porównywać.
UPDATE:
Poczytałem,poprzeglądałem i telefon sam w sobie nie jest zły,nie wiem czy warto ryzykować...w sumie jest tańszy od K700i i myx6-2 i technicznie lepszy,ale czy jakościowo?I w sumie nie wynika jasno ile on ma pamięci
Na allegro http://allegro.pl/item93970973__motorol ... dansk.html wynika,że 18mb,a za Telepolis,że zaledwie 2 :shock:
I do tego nie wynika jasno czy ma karty pamięci czy nie.Telefon ładny z zewnątrz,kurde trochę się zaczynam już wahać :lol: niby to Motorola,ale opinie ma niegorsze niż inne telefony.Hmm muszę to przemyśleć i w dodatku przedział cenowy mnie zadowala.
A co Wy byście wybrali?
SE K700i - Sagem myx6-2 - Motorola V980 ??
Ostatnio zmieniony 25 mar 2006, 21:17 przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.

#63251  autor: Dragon
 25 mar 2006, 21:15
jezeli w miedzyczasie nie straciszn a tym to najlepiej teraz K700i a pozniej wymiana na N70

#63252  autor: szczeka
 25 mar 2006, 21:16
co do cx65 to nie wiem, co Ci w nim nie pasuje :P
kraza opinie, ze sie wiesza itd..mi sie jeszcze ani razu nie zawiesil, a nawet gdyby to nie problem jest wymienic softa :) ja osobiscie mam sw-v.50 i elegancko smiga.

motorolki tez nie sa najgorsze, mialem kontakt z nie jedna i tylko e398 sie wieszala, reszta chodzila spoko, wiec nie wiem skad te Twoje uronienia o shitach :P