• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #630377  autor: buba1234
 01 maja 2013, 16:42
Witam,

Wiem, że TPSA traci klientow, jak każdy operator stacjonarny. Mam jakiś stary abonament 31,98 zł/miesiąc [wliczone 15 jednostek darmowych]. Telefon służy tylko jako awaryjny, jak kiedys sieci komórkowe by padły :P [chcę miec cos na kablu] :shock: wydaję na niego ok. 380zł rocznie, podczas gdy utrzymanie telefonu na kartę kosztuje 5zł rocznie ! :shock: I tu mam pytanie czy ktoś z was, lub znajomych próbował wysłać wypowiedzenie, a potem próbowali z TP was przekonac do placenia co miesiac na ich konto jakiejś obnizonej kwoty? :D

Jak mowie telefon słuzy praktycznie tylko do odbierania tych strasznych reklamiarzy, chcemy go na wszelki wypadek, a normalnie dzwonimy tylko z komórek. Troche drogo 380zł rocznie na takie coś wydawac :| Podobno jakas wspolnota meszkaniowa zrobila telefonie i wyszedl im abonament 10zł/miesiąc. Komus tak obnizyli?

Wychodzę z założenia, że dla TPSA lepiej by klient placil te pare zlotych na miesiac niz 0 zł.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2013, 20:25 przez buba1234, łącznie zmieniany 1 raz.

#630379  autor: amigo007
 01 maja 2013, 17:01
Też mam ten sam plan taryfowy. Bardzo jestem ciekaw czy uda ci się coś wywalczyć. Sam chętnie bym obniżył koszty. Nie wiem czy tylko jest to możliwe. W cenniku planu socjalnego/podstawowego jest cena 31,98zł. Nie wiem czy można to zmienić. Ale może warto ich przycisnąć.

#630452  autor: Orange Ekspert
 02 maja 2013, 09:07
@buba1234, amigo007, jestem Orange Ekspertem i chętnie przedstawię ofertę nowych możliwości dla telefonii stacjonarnej, zachęcam do przesłania niezbędnych informacji (numeru usługi) korzystając z naszego formularza Pomoc Orange: http://on.fb.me/RwMSRZ - a decyzja będzie należała do Was. Pozdrawiam Orange Ekspert

#630513  autor: amigo007
 02 maja 2013, 13:34
Ekspercie orange, powiedz tylko czy macie coś w tej samej cenie lub taniej co daje mi netia. Mam w netii internet, i przy domówieniu telefonu koszt to 20zł miesięcznie za telefon z 30 minutami na stacjonarne. Macie coś podobnego?

#630555  autor: Arturos
 02 maja 2013, 15:57
Nic nie wynegocjujesz najtańszy abo to ten co masz

Pozdrawiam Arturos

#630563  autor: amigo007
 02 maja 2013, 16:24
Arturos jesteś pewien, i przeczytałeś wszystkie wpisy tutaj? Orange ekspert niby chce przedstawić wszystkie możliwości, to mówisz że nie ma nawet sensu tam zostawiać danych? Ja mam jeszcze opcję przejść całkiem do netii (mam u nich internet), i wtedy najtańszy telefon to 20zł. Myślicie że orange może chociaż to samo zaoferować?

#630619  autor: Arturos
 02 maja 2013, 22:01
amigo007 pisze:Myślicie że orange może chociaż to samo zaoferować?
Nie dostaniesz takiego abo, niestety

Pozdrawiam Arturos

#630629  autor: user_delete19
 02 maja 2013, 23:11
Orange z ramienia TP ma sztywne cenniki - i tyle w tym temacie. tez mam rzeczony abonament i trzymamy go właściwie tylko dla internetu...

#630637  autor: buba1234
 03 maja 2013, 00:11
Ja mam internet osiedlowy na szczescie, telefon na kablu chce miec jakby ruscy zaatakowali nasze nadajniki komorkowe kiedys, czyli awaryjnie :D żal tyle placic, mam awaryjny telefon na karte i place 5zł rocznie, a do tego telefon jest mobilny... a tu telefon tylko domowy i cena 380zł na rok!

Nie wierzę, że nie chcieliby mnie zatrzymac jakas obniżką. Mogą mi od biedy podrożyć cene za minute połaczenia i zabrać te 15 jednostek darmowych, byleby zeszli ze stałego 32 zł na miesiac. Dzwonic i tak z tego nie będę. No chyba, że Orange woli zamiast 32 zł na miesiac, dostawać 0zł na miesiąc :P

Moze sprobowac przekonac spoldzielnie do telefonii osiedlowej, kable do internetu i telewizji puscili, chyba nie róznia sie od telefonicznych... dziwne, ze nie zrobili takiego combo od razu internet+telewizja+telefon? Mamy tylko internet+telewizja hmmm telewizja i internet to przesylanie duzych ilosci danych, telefon odwrotnie... dziwne
Ostatnio zmieniony 03 maja 2013, 00:44 przez buba1234, łącznie zmieniany 1 raz.

#630638  autor: Maniek99
 03 maja 2013, 00:44
Dla uciekających jest zdaje się tylko "Na każdą kieszeń", tyle że z 60min przy umowie na dwa lata, ale te minuty są tylko przez 18m-cy.

Także jak masz alternatywnego opa, to szkoda sobie TP zawracać głowę.
Ewentualnie zawsze możesz przerzucić numer na VoIP.

#630788  autor: pioter28
 03 maja 2013, 20:57
Jak uciekałem w kwietniu z abonamentem do NOM-u, to dzwonili do mnie dwa razy z Orange. Nie przedstawiali żadnej oferty, która miałaby mnie zatrzymać, tylko informowali o tym, że wpłynęła rezygnacja i zamówienie na abonament w innej firmie i że można to jeszcze odkręcić i zostać w Orange. Również próbowali mi uświadomić, że mogłem paść ofiarą oszustwa, że ktoś coś mi podsunął do podpisu i że teraz zmieni się firma. Pewnie są przezorni po tych różnych akcjach ze starszymi osobami, którym nieuczciwy handlowcy przedstawiają coś do podpisu, nie informując o zmianach, które nastąpią i ewentualnych konsekwencjach z tym związanych. Słowem, Orange się mnie pozbył. I bardzo dobrze. :)

#631011  autor: Ricki1980
 04 maja 2013, 18:25
Również zmieniałem operatora na VOIP. Złożyłem przez niego pismo dotyczące przeniesienia numeru. Przez ponad półtora miesiąca nikt z Orange się nie odezwał. Na szczęście same przenosiny przebiegły gładko i bez zakłóceń. Cała sprawa wygląda tak, że Orange ma gdzieś klienta z telefonem stacjonarnym i nawet wypowiadając umowę nic się nie wskóra. Teraz mam spokój z telefonicznym spamem po włączeniu blokady połączeń z numerów zastrzeżonych i prezentacje numeru w standardzie za zero złotych.

#631101  autor: buba1234
 05 maja 2013, 01:00
No właśnie ci reklamiarze doprowadzaja mnie już do szewskiej pasji! Chyba ktoś przehandlował moje dane, czasem mam kilka takich telefonów dziennie po kilka dni pod rząd. Chyba sporo ludzi rezygnuje z telefonów stacjonarnych z tego powodu.

Możesz mi napisac jak jest z niezawodnościa tych telefonów na VOIP? i gdzie przeniosleś?

#631107  autor: pakierhakierxd
 05 maja 2013, 09:09
Też do mnie na stacjonarny dzwonią tak telemarketerzy,przez nich musiałem wykupić prezentację numeru i dzięki temu nie zawsze odbieram :P,obecnie jest bez sensu plan w Netii na 50zł ale jak będzie się kończyć umowa zniżę max na 35 lub jak się da zrezygnuję jakoś z telefonu,słyszałem że w mojej miejscowości chyba będzie operator kablówki i jak patrzyłem nie wymaga telefonu i ceny są przystępne więc jak będzie to może w końcu od telefonu się uwolnię :-)
Obecnie płaci się 60 za internet do 20 mb + 50 telefon no limit stacjonarne.
U tamtego te 20 jest za 48,za 55 już jest 30 a 60 to już 50 mb :)
Dobrze by było gdyby okazało się prawdą :D

Pozdrawiam :)

#631640  autor: orson_dzi
 07 maja 2013, 22:42
Nie ma opcji żeby cokolwiek, w jakikolwiek sposób obniżyć. Ceny są sztywne i nie da rady nic z tym zrobić. Żadne reklamacje, zniżki, czy inne cuda.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#631657  autor: pakierhakierxd
 08 maja 2013, 00:00
Czy ktoś może wie czy jeśli mam umowę w Netii na internet i telefon i jak się będzie kończyć to czy mogę przedłużyć na sam internet a telefon przenieść do Orange aby zawiesić linię i płacić 21zł/miesięcznie ?,tak tylko pytam narazie :),wkurza te bulenie bez sensu 50zł-każdy ma komórkę :)

Pozdrawiam :)

#631687  autor: Orange Ekspert
 08 maja 2013, 09:17
@orson_dzi , zgadzam się ceny są zgodne z regulaminem ofert/promocji, ale jak występuje jakiś problem, jest prowadzona reklamacja. @Pakierhakierxd, można przenieść oraz zawiesić lub zamienić na łącze podkładowe, pozdrawiam