• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #630361  autor: znawca
 01 maja 2013, 15:04
Mam dziwny problem z moim Nexusem, otóż od wczoraj samoczynnie podświetla mi się ekran. Nie wpływa to jakoś szczególnie na baterię, bo ekran po kilku sekundach automatycznie się wygasza, ale lubię mieć wszystko działające jak w zegarku...

Ekran podświetla się sam w zupełnie przypadkowych momentach. Żadnych regularnych odstępów czasowych, raz zapala się co chwila, a raz parę godzin nie daje znaku życia.
Czasem mam tak, że wygaszam ekran przyciskiem blokady, on natychmiast sam się podświetla, po czym... gaśnie xD Gdy chciałem pokazać znajomemu na czym polega problem telefon zadziałał zupełnie prawidłowo :smt005
Często nie mam żadnych działających w tle aplikacji poza systemowymi, nie zaważyłem też żeby coś się zmieniło u ustawieniach i opcjach programistycznych. Nie instalowałem ostatnio nic nowego, a jedyne co aktualizowałem to Google Play (nowy wygląd).

Winne mogą być Google Now, który po prostu co jakiś czas aktualizuje sobie dane, o pogodzie i innych srajdach, ale głowy nie dam. On przecież robi to w miarę regularnie.
To może Google Currents? Mam jego widget na pulpicie. Ale wcześniej nie sprawiał problemów.

Restart telefonu pomógł na jakiś czas, ale potem problem wraca

z góry dzięki za odpowiedzi :D

PS
Reset do ustawień fabrycznych usunie mi wszystkie dane, więc go nie zrobię. Z resztą chcę poznać przyczynę problemu, a nie rozwiązanie :P

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#630362  autor: pakierhakierxd
 01 maja 2013, 15:14
Pewnie masz jakaś aplikację która wykorzystuje airpusha,ja jak miałem jedną z takich to właśnie tak było,sprawdź airblockerem.
Kiedy był włączony net to były wyświetlane reklamy a kiedy go nie było to było takie coś jak piszesz.
Właśnie z powodu tych wkurzających reklam na pasku powiadomień mam root i włączony program do ich blokowania.

Pozdrawiam :)

#630364  autor: znawca
 01 maja 2013, 15:41
Ja reklam nie mam (net włączony stale), ale jak teraz obserwuję telefon, to ekran podświetla się co 10 minut, o 15.07, 17, 27 i 37 :P w ustawieniach nie widzę opcji "nie podświetlaj przy synchronizacji etc"

...

a jednak nie :P teraz podświetlił się o 15.55

[ Dodano: 2013-05-02, 20:14 ]
A jednak to były reklamy w powiadomieniach :D
nie wiem jaka aplikacja to powoduje, ale chyba coś musiało mi sie zaktualizować
AirPusha zablokowałem tym sposobem:
http://mojdroid.pl/3648/reklamy-na-pask ... -je-usunac

podajesz IMEI na tej stronie i już nie wysyłają ci reklam :D żadnych dodatkowych aplikacji i procesów obciążających system

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!