• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #630307  autor: alkonauta
 01 maja 2013, 08:48
Wczoraj byl ostatni dzien mojego pakietu 200MB w ofercie abonamentowej wiec chcialem wykorzystac go na maxa i sprawdzic jak bedzie z predkoscia po przekroczeniu limitu. Okazuje sie ze sprawdzajac dzis play24 wykorzystalem w zeszym miesiacu 275477 kB. Chcialem nawet wczoraj pocisnac na maxa i zobaczyc kiedy internet zwolni ale obawialem sie ze dane nalicza sie z opoznieniem i wezma mi z nowego miesiaca. Czy to normalna praktyka play? Ktos mial podobne spostrzezenia? A moze po prostu jakas drobna awaria systemu. Swoja droga niezle wyniki uzyskalem:
Obrazek

#630486  autor: Ranger
 02 maja 2013, 12:10
A to nie jest tak, że operator może obniżyć prędkość, ale nie musi? Musiałbyś doczytać regulamin. Wydaje mi się, że kiedyś było to tak formułowane w Play.

Obrazek

#630494  autor: auvi
 02 maja 2013, 12:33
Regulamin mówi, że po wykorzystaniu pakietu prędkość transmisji spadnie, ale nie mówi kiedy. Nie mówi też do jakiej minimalnej, ale to tak nawiasem mówiąc, bo praktyka pokazuje, że to ok. 30 kbit/s.
U siebie też zauważyłem, że gdy nie rozłączę transmisji po wykorzystaniu pakietu to idzie ze zwykłą, nie obniżoną, prędkością przez kilka, albo nawet kilkanaście godzin. Jak dla mnie to korzystna rzecz i myślę, że nie ma co szukać dziury w całym. Z pełną prędkością wykorzystałeś 70 MB (ponad 25%) więcej, więc ciesz się :-)

#631206  autor: ppp1ppp
 05 maja 2013, 18:26
w marcu przekroczyłem o 500MB i nie przycięło transferu :D

#634117  autor: aaaa24
 20 maja 2013, 12:42
Miałam podobnie, więc trzeba korzystać i nie pytać jak dają;)

#634170  autor: user_delete34
 20 maja 2013, 17:04
aaaa24, niby tak ale zawsze w umowie to nadal jest ryzyko - w Orange Business Everywhere też zdarzało mi się pojechać ponad transfer na pełnej prędkości (oferta z lejkiem) ale nie chciałem ryzykować i nie ciągnąłem w nieskończoność.
Od tego jest PLAY.