Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
Po pierwsze. Porównujesz oferty prepaid Play i Orange z ofertą abonamentową w nju.adiq1033 pisze:Któryś z operatorów ma lepszą (czyt. tańszą) ofertę NO LIMIT bez telefonu?
Nie ma żadnego obowiązku uwiązywania się na 2 lataadiq1033 pisze:dotyczy to oferty na rachunek, który masz opłacać obowiązkowo przez 2 lata za minimum 9zł
O matko o 6 rano dzwonia ??? taka sama masakra jak w play czlowiek pisze przez play24 a oni odzwaniaja pytaja o nip pesel regon haslo pin kod i nie wazne czy spie czy jestem w pracy czy na srodku miasta czy cokolwiek innego .... zakazalem im dzwonic na zapytania przez play24 i jest OKkowcio pisze:Pochwalić muszę BOK, bo wczoraj zrobiłem zapytanie w godzinach popołudniowych o złotówki Freedoma, a dzisiaj już o 6:26 dzwonił konsultant. No i środki na nju nie będą dawać, trzeba wrócić do starych taryf Orange.
O matko o 6 rano dzwonia ??? taka sama masakra jak w play czlowiek pisze przez play24 a oni odzwaniaja pytaja o nip pesel regon haslo pin kod i nie wazne czy spie czy jestem w pracy czy na srodku miasta czy cokolwiek innego .... zakazalem im dzwonic na zapytania przez play24 i jest OKkowcio pisze:Pochwalić muszę BOK, bo wczoraj zrobiłem zapytanie w godzinach popołudniowych o złotówki Freedoma, a dzisiaj już o 6:26 dzwonił konsultant. No i środki na nju nie będą dawać, trzeba wrócić do starych taryf Orange.
Generalnie jest sposób, ale on nie działa. SMS na numer 608 i treść to ONE, OPOP, FREE, SMART, NoweGo.sic pisze:1. jak jest z przejściem z powrotem z NJU do O?
MarekAG pisze:Cały twój post oparty jest na błędnym założeniu. Opłata aktywacyjna (200 zł) pobierana jest w przypadku rezygnacji z e-faktury w trakcie trwania umowy. Rezygnacja z umowy z 30 dniowym okresem wypowiedzenia nie generuje żadnych kosztów.
avt31 pisze:Po drugie. Opłata 200 zł jest za fakturę papierową i nie ma nic wspólnego z wypowiedzeniem umowy. Masz e-fakturę, wypowiadasz umowę i nie płacisz 200 zł.
knopers pisze:Nie ma żadnego obowiązku uwiązywania się na 2 lataumowa na czas nieokreślony, jeśli znajdziesz lepszą ofertę dla siebie to wypowiadasz umowę z 30-dniowym terminem wypowiedzenia i idziesz gdzie indziej. I nie płacisz za to, że rezygnujesz.
2.Co można zyskaćmikkel pisze:Ludzie, skąd wytrząsnęliście te 24 miesiące. Czy Wy umiecie czytać regulamin? Sprawdzaliście OFICJALNE źródło a nie tylko bzdety które niektórzy wypisują?
Nie to miałem w planach, ale faktycznie tak mi to wyszło. Nie mniej z mojego małego podsumowania mogę wynieść, że oferta wcale nie jest taka doskonała. Chyba, że ktoś faktycznie przegawędzi więcej niż 220 minut w miesiącu. Wiem, że o Niju powiadamię znajomą, która jest w Heyah i za ~10zł ma 1000 esemesów do wszystkich sieci. Za taką samą kwotę może mieć nielimitowane. Oferta abonamentowa jest przychylna dla młodocianych, którzy w miesiącu przepiszą więcej niż tysiąc SMS-ów. Mi wystarczyłby setka, w porywach 250 esemesów, aczkolwiek mogłbym nie wykorzystać takiej liczby darmowych wiadomości.avt31 pisze:Po pierwsze. Porównujesz oferty prepaid Play i Orange z ofertą abonamentową w nju.
Jak już to porównuj prepaid z prepaid lub abo z abo.
Sorry, ale wciąż mylisz "rezygnację z otrzymywanie e-faktury" z rezygnacją z umowy.adiq1033 pisze:2.3. Abonent może w każdym czasie cofnąć akceptację otrzymywania e-faktur. W przypadku rezygnacji z otrzymywania e-faktury przed upływem 24 miesięcy od daty zawarcia umowy, Abonent zostanie
obciążony opłatą aktywacyjną w wysokości 200 zł.
Sorry, ale 200zł tak czy siak musiałbym zapłacić. Mówi o tym pierwszy punk cennika usług w ofercie Nju z rachunkiem.manyaky pisze: Sorry, ale wciąż mylisz "rezygnację z otrzymywanie e-faktury" z rezygnacją z umowy.
Ósmy raz chyba piszemy, że nie zapłacisz żadnych 200zł przy wyborze e-faktury i rezygnacji po miesiącu.adiq1033 pisze:2. E-faktury, bezpłatna aktywacja, możliwość rezygnacji kiedy chce, ALE jeśli nastąpi to przed upływem 24 miesięcy (np. po miesiącu konkurencja przedstawi lepszą ofertę) to zapłacę 200zł.
Wiem wiem, nie ma nic za darmo... Rozumiem aktywację za 50zł, ale 200 to "lekka" przesada...
Tak, moje ostatnie wypowiedzi dotyczą wyłącznie abonamentu, nie oferty pre-paid. Chce zaznaczyć że po prostu sprytnie to wymyślili. Aktywacja jest droga, bezpłatna jest w momencie, gdy przez 24 miesiące "zobowiązujemy się" płacić 9zł miesięcznie (9x24=216). Niby opłacalnie jest wziąć e-fakturę i mieć aktywację wliczoną w abonament, acz w przeciągu 2 lat na pewno ktoyś z operatorów wyskoczy z czymś lepszym i tak Nju nic nie straci. W Play kiedyś były pakiety 1000 SMSów za 10zł do wszystkich, nie wiem czy nadal są dostępne na kartę. W Nju jest to samo, z tym, że płacimy dodatkowo 200zł i rezygnujemy kiedy chcemy bądź nie płacimy nic i jeśli przez 2 lata bedziemy placic miesiąć w miesiąc 9zł to nam się to opłaci. Na razie, bo za miesiąc, trzy możemy dostać nową ofertę "10zł, nielimitowane esemesy i 100 minut do wszystkich" lub "nielimitowane esemesy i 1GB danych za dychę" - oferta w sam raz dla młodzieży.kowcio pisze:Adiq ale za aktywację chyba płacisz tylko w przypadku wyboru abonamentu z papierową fakturą. No ja tak przeczytałem, może za szybko czytałem regulamin i mi się pomieszało..