Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
A jaki ma być interes w abonamencie no-limit dla kogoś kto mało dzwoni?solidburn pisze:Wiec gdzie tu interes w tym NJU dla kogoś kto nie potrzebuje no limit ? i miesić się zupełnie w swoim abo ? dla mnie żaden
MarekAG pisze:@up
Po pierwsze: nie porównuj oferty dla firm! z ofertą dla zwykłych użytkowników.
Po drugie: cały twój tok myślenia jest błędny.
Przez analogię do twojego przykładu można napisać, że po co brać abonament w Play (nawet tę twoją firmówkę) jeśli ktoś wygaduje tylko 5 minut w miesiącu? Dla takiej osoby lepsze będzie VM na kartę.
A jaki ma być interes w abonamencie no-limit dla kogoś kto mało dzwoni?solidburn pisze:Wiec gdzie tu interes w tym NJU dla kogoś kto nie potrzebuje no limit ? i miesić się zupełnie w swoim abo ? dla mnie żaden![]()
Chyba nie zrozumiałeś tej oferty...
solidburn pisze:ze bardzo łatwo zapłacić max a użyć ledwo troszkę
Nie zrozumiałeś oferty. To Play chce zrobić 29.50zł na sztywno.solidburn pisze:ale użyjesz tel/sms/net po troszkę i już wyjdzie 60
153min +100sms + 100MB jest tu ktoś kto tego nie wykorzysta ? a to KOSZTUJE 57zlmanyaky pisze:
W nju płacisz za to, co wykorzystasz, a dopiero od pewnego progu nie ma naliczania.
Jest dużo osób, które z data i sms nie korzystają, więc 30zł za no-limit + 10 sms to rewelacja.solidburn pisze:153min +100sms + 100MB jest tu ktoś kto tego nie wykorzysta ? a to KOSZTUJE 57zl
(...)
i to jest sedno tej oferty której nie zrozumiałeś
łojzicku... to, że Ty tyle wykorzystujesz nie znaczy że wszyscy i to forum stara Ci się wytłumaczyć. Uwierz - jest wiele osób które wyłacznie dzwonią i nie wygadują setek minut a zabawa w doładowanie startera też niekoniecznie musi być ciekawa - tu jest prosto, i tanio.solidburn pisze:153min +100sms + 100MB jest tu ktoś kto tego nie wykorzysta ? a to KOSZTUJE 57zl
Fakt sam jedną taka opcje kupiemanyaky pisze: Jest dużo osób, które z data i sms nie korzystają, więc 30zł za no-limit + 10 sms to rewelacja.
dlaczego? mamy ere smartfonow i 100MB to nie jest wiele aby przekroczyć i zapłacić 19zlmanyaky pisze: Pokazywanie kwoty 57zł, w którą wliczone jest chore 19zł za internet jest nieuzasadnione.
Czy 153min +100sms + 100MB to jest naprawdę tak dużo ?? mówimy o ofercie całościowej skierowanej dowojciech pisze:
łojzicku... to, że Ty tyle wykorzystujesz nie znaczy że wszyscy i to forum stara Ci się wytłumaczyć. Uwierz - jest wiele osób które wyłacznie dzwonią i nie wygadują setek minut a zabawa w doładowanie startera też niekoniecznie musi być ciekawa - tu jest prosto, i tanio.
A co jak rozmawia 30min ? a 9zl trzeba płacić albo obie osoby sa w play itd itdwojciech pisze:
Teraz odwracając kota ogonem - dwie osoby które rozmawiają (wyłącznie) -- jedna 50minut a druga 300... w obu tych przypadkach nju wychodzi taniej niż play.
A co jak jedna z tych osób umrze i druga nie będzie miała z kim rozmawiać? W Nju zapłaci 9 zł a w Play 24 zł o ile też ma firmę, żeby mieć tak zajefajny abo jak Ty.solidburn pisze:A co jak rozmawia 30min ? a 9zl trzeba płacić albo obie osoby sa w play itd itdwojciech pisze: Teraz odwracając kota ogonem - dwie osoby które rozmawiają (wyłącznie) -- jedna 50minut a druga 300... w obu tych przypadkach nju wychodzi taniej niż play.![]()
No nie wiem. Zależy z kim rozmawiają i czy po sieci.wojciech pisze:Teraz odwracając kota ogonem - dwie osoby które rozmawiają (wyłącznie) -- jedna 50minut a druga 300... w obu tych przypadkach nju wychodzi taniej niż play.
adiq1033 pisze:A ofertę na kartę rozumiem w ten sposób: Doładowuje kiedy chcę i za ile chcę (te minimalne 9zł nie jest wymagane)
Nie, za 2zł masz 7dni gwarancji że w ciągu dnia na rozmowy i SMSy nie wydasz więcej niż 2zł i do tego jeszcze 100MB pakiet. Czyli płacisz 2zł za aktywację usługi, a następnie kolejne 7 dni wygląda tak że jeśli nie korzystasz z usług to nic nie płacisz, jeśli korzystasz ale w ciągu jednego dnia wydasz na nie więcej niż 2zł to płacisz tyle ile wydałeś, ale jeśli któregoś dnia wydasz więcej niż 2zł (np. przegadasz 100minut, wyślesz 50 SMSów i zużyjesz 50MB) to i tak zapłacisz tylko 2zł.adiq1033 pisze:za 2zł mam nielimitowane rozmowy i esemesy przez 24h + ważność konta na rozmowy wychodzące i przychodzące przez 7 dni.