• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #628840  autor: pakierhakierxd
 23 kwie 2013, 17:31
Witam zamierzam kupić sobie internet na kartę do tableta z 3g chcę aby była długa ważność,mam obecnie Aero 2 ale niestety to się nie sprawdza do końca bo np. w moim mieście choć jest nadajnik zniknął zasięg :(,myślałem nad Orange Free z Allegro chyba to najlepszy wybór ?,czy może jest coś lepszego :-),Aero 2 będę używał na zmianę z tym netem jak coś.Zasięg 3g mam w moim mieście Playa,Plusa,Orange,T-Mobile i jak mówiłem Aero 2-nawet im zgłaszałem problem ale napisali że wszystko u nich działa :(

Pozdrawiam :)

#628864  autor: manyaky
 23 kwie 2013, 18:31
Wszystko zależy od środków, które możesz na ten cel przeznaczyć i czy będziesz potrzebował od czasu do czasu wysłać z tej karty SMS/zadzwonić.

Plus ma dość dobrą ofertę.

#628871  autor: pakierhakierxd
 23 kwie 2013, 18:46
Chcę wydać jak najmniej i aby była jak najdłuższa ważność :),myślę że 500 mb miesięcznie gdzieś mi będzie iśc :D,dzwonić/sms raczej nie bo mam abo :-).W telefonie mam 1.5 gb i w tym miesiącu wykorzystałem jak narazie 600 a już prawie koniec miesiąca.Nie chcę oferty takiej aby np. co miesiąc było trzeba włączać jakiś pakiet,jestem wygodny :D,nie zamierzam nic pilnować :P

Edit
Orange Free 6gb kosztuje na Allegro 35zł z wysyłką i ma nie ograniczoną ważność.

#628872  autor: manyaky
 23 kwie 2013, 18:55
Tak czy inaczej -
20zł/mies. w Orange za 1.2GB
lub
25zł/mies. w Plusie za 3.75GB

Mówię o najdłuższych zasileniach - w Plusie 120 dni, a w Orange 150 dni.

#628952  autor: Vieslav
 24 kwie 2013, 07:36
W Plusie na kartę masz pakiet 1GB/30dni za 13zł. Jest to najlepsza opcja zwłaszcza, że masz zasięg Aero2. Generalnie żadna sieć nie dorównuje pokryciu Aero2 i nawet w podroży ładnie się to sprawdzi. Dopóki inni nie odpalą U900 uważam, że tu się nie ma nad czym zastanawiać.

#630869  autor: pakierhakierxd
 04 maja 2013, 09:46
Wybrałem Orange Free na kartę i póki co nie jest źle,jak się skończy 6gb danych może wtedy zmienię ale narazie niech będzie :),max miałem obecnie na ich sieci 6 mb/s na hspa+.

#632102  autor: cyfromaniak
 10 maja 2013, 09:58
Ja mam Aero i róznież jestem niezadowolony - tzn. w tablecie który mam w ogole to nie działa, w lapku na modemie Huaweii raz działa raz nie. Podpowiem jedynie że, jeśli ktoś ma cyfrowy polsat to do pakietu familijnego dają 3 GB internetu, do wyższego za 69,90 dostaje się 5 GB. Naturalnie trzeba sobie kupić choćby najniższy pakiet (zdaje się 14,90 PLN, 1 GB) aby móc skorzystać z dodatkowej ilości danych.

Cynkowanie ogniowe

#632103  autor: pakierhakierxd
 10 maja 2013, 10:13
Na szczęście ten Orange jakoś chodzi,choć czasem tylko edge :(,Aero 2 będę używać tylko gdy jestem w większym mieście i będzie tam zasięg,będę tam dłużej bo jednak no limit ;-)

#632128  autor: paker
 10 maja 2013, 12:46
Wydaje się że Play pod tym względem ma najkorzystniejszą ofertę. Chociaż pojawił się na rynku nowy gracz nju mobile z teoretycznie nielimitowanym internetem.

#632132  autor: pakierhakierxd
 10 maja 2013, 13:06
Play ma lipę z ważnością konta i działaniem poza dużymi miastami :(,w ofercie głosowej jest ok bo są 3 zasięgi a niedługo 4 i jest dłuższa ważność :],miałem tak wcześniej ale jednak 50zł/3 mce to dużo a ja transferu aż tak dużo nie zużywam :D
Do dzisiaj od początku miesiąca na tabie zużyłem 70 mb a na komie 90 mb.
Net ciągle włączony ;-),w domu wifi,z hostspotów rzadko korzystam ale czasem korzystam.

#632134  autor: amigo007
 10 maja 2013, 13:07
Dla ciebie 100mb dziennie na karte, lub 1gb miesięcznie w abonamencie to oferta nielimitowana?

#632136  autor: pakierhakierxd
 10 maja 2013, 13:10
To nie jest akurat no limit :-),plusem jest tylko lejek jak skończy się transfer ale jak dla mnie to na nim da się tylko korzystać z opery mini,gg,może tekstowy e-mail ;-),na tabie bym mógł z tej przeglądarki itp. korzystac,gdybym używał na kompie to by była katorga-tylko gg.
Jak Orange już nie będzie taniego to pewnie przesiądę się na iplusa z Allegro ale tam też chyba raptem pół roku :(,jak go nie będzie to nie wiem-zobaczy się :P,ważne aby jak najdłuższa ważność bo ja nie dużo wykorzystuje-na smarcie max 700 mb miałem w miesiącu.
Nie używam prawie Opery Mini jak coś-tylko na 2g jej używam :D,czasem.

#633238  autor: marcin0216
 15 maja 2013, 21:18
w orange po 3 miesiącach przedłużysz sobie ważność pakietu o rok smsem

#633239  autor: pakierhakierxd
 15 maja 2013, 21:27
Wiem,wiem :),doładuję w Styczniu 2014 jak nie wykorzystam i przedłużę ;-),narazie strasznie wolno mi idzie pakiet :D

[ Dodano: 2013-06-10, 11:16 ]
Mam Orange i chyba w styczniu zmienię na Plus lub Rbm(Play) ale raczej z powodu limitu Plus,w Orange mam jakieś cyrki że internet raz na jakiś czas zdycha i muszę przejść w tryb samolotowy i potem już działa,na Allegro są fajne startery Rbm(Play) 2.3 gb ważne 100 dni za 24,50 w sumie i Plus 12.5 gb ważne 120 dni za 33,50 jak dobrze pamiętam w sumie :D.
W Plusie jeszcze mam dostęp do zasięgu Aero 2 jak coś :]
Może ten problem w Orange jest przez networks !!!,ciągle przez to są jakieś problemy :]