• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 4 z 29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 29

#628720  autor: Emsi
 23 kwie 2013, 14:26
Przejście z Orange odbywa się jakby przy zmianie taryfy. Ciekawe czy w związku z tym przechodzą zgromadzane środki do Nju.
słoneczny pisze:Jesteś pewien? Bo właśnie sprawdziłem dwa regulaminy sieci heyah i nic tam nie ma o połączeniach również do T-mobile. Szczerze wątpię w to co piszesz.
Tzn. nie mam na myśli standardu, ale w ramach promocyjnych minut dostawałem tak. Z tym, że to było jakiś czas temu, kiedy byłem klientem Heyah i byłem zadowolony. :)

#628722  autor: user_delete34
 23 kwie 2013, 14:34
Przeglądając niektóre posty mam wrażenie, że orange chce być Świętym Mikołajem i rozdawać za darmo. Keep calm, bo wyjdzie kolejny "smark" i wszyscy się zawiodą... choć oczekiwali nie wiadomo czego. Nie mam zamiaru bronić tego operatora ale albo doczekamy się lipy albo, jeśli oferta będzie dobra, nju może istnieć krótko w korzystnej postaci.
A gdzie tam jeszcze ktoś chciał tańszy roaming?

#628744  autor: Niezgodna7
 23 kwie 2013, 15:48
O masz.. Znów gadanie, że w Orange się przepłaca.. Że za prestiż.. Że nic samo się nie uruchamia..
Eh..
A w zasadzie...
.. co mi tam! nie płacą mi za ukazywanie dobrych stron Orange.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#628842  autor: bolek2004
 23 kwie 2013, 17:49
Duża część ludzi siedząca w Orange dalej liczy na cud że coś się zmieni i będzie taniej, przy Smarcie jakie nadzieje były, i z tą nową ofertą według mnie będzie tak samo. A wszyscy prezesi i marketingowcy z Orange mają tylko ubaw z tego:) No ale kto co lubi.

#628848  autor: manyaky
 23 kwie 2013, 18:10
bolek2004 pisze:Duża część ludzi siedząca w Orange dalej liczy na cud że coś się zmieni i będzie taniej, przy Smarcie jakie nadzieje były, i z tą nową ofertą według mnie będzie tak samo. A wszyscy prezesi i marketingowcy z Orange mają tylko ubaw z tego:) No ale kto co lubi.
Dyrektor marketingu Orange dzisiaj powtórzył, że nikt nie ma tak niskich cen, jak nju - więc może warto poczekać. :P

#628874  autor: iSiO
 23 kwie 2013, 19:07
Ciekaw jestem też jak Orange będzie traktowało ten nowy "twór" Czy np pakiety minut i smsów w ofertach na kartę Orange będą również obowiązywały do "nju"?

#628882  autor: Emsi
 23 kwie 2013, 19:17
Skoro PTC wprowadziło kilka lat temu rewelacyjną ofertę Heyah, to Centertel też może. Tym bardziej, że pewnie stracili sporo numerów na rzecz P4. Mam jeden numer sztucznie podtrzymywany w Orange, który chętnie przeniosę do Nju i przetestuje nową sieć.
Niby wszystko OK, tylko nazwa taka mało chwytliwa. Marketingowo też jakoś słabo. Pamiętam jak startowała Heyah, reklama tej sieci stała na najwyższym poziomie.

#628885  autor: ichris
 23 kwie 2013, 19:33
Dla mnie kluczowa jest obecność RWK w NJU np. po każdym doładowaniu. To czy będzie wcale nie jest takie oczywiste. Brak takiego ficzera może zarżnąć ofertę nawet z kosmicznie niskimi stawkami.

#628891  autor: biotyt
 23 kwie 2013, 20:01
iSiO pisze:Ciekaw jestem też jak Orange będzie traktowało ten nowy "twór" Czy np pakiety minut i smsów w ofertach na kartę Orange będą również obowiązywały do "nju"?
Obawiam się, że ruch pomiędzy Orange a Nju będzie traktowany jak pomiędzy obcymi sieciami. Chodzi o to by nie robić sobie wewnętrznie konkurencji i wywoływać exodusu do nowej marki z Orange. Sieci nie przyniesie to żadnego pożytku, za to rewolucyjna oferta może przyciągnąć użytkowników od innych operatorów. Tak można wywnioskować w z materiałów prasowych.
Może być tak, że z Orange do Nju będzie jak w sieci, ale w drugą stronę jak poza sieć. Może też w Nju wyrażenie "poza sieć" straci znaczenie. Okaże się w czwartek.
Stawiam jednak na opcję oddzielnej sieci.

biotyt

#628908  autor: corner
 23 kwie 2013, 21:20
Podejrzewam, że będzie gorzej. To znaczy, że ruch pomiędzy Orange a nju będzie możliwy tylko z przejściem do jakiegoś kompletnie innego operatora po drodze. Tak jak z Tak-Tak i Heyah.

#628909  autor: Edmund
 23 kwie 2013, 21:22
corner, rzecznik na blogu napisał że nie trzeba będzie przechodzić do innego operatora.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#628912  autor: tetlej
 23 kwie 2013, 21:30
Ciekawe jak to wykombinują. Niby inna marka, a nie trzeba zmieniać karty sim.

#628919  autor: DanielR
 23 kwie 2013, 21:42
Normalnie. Poprzez wysłanie SMS-a o konkretnej treści, lub poprzez krótki kod USSD. Tak, jakby była to kolejna z taryf w portfolio Orange.

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#628935  autor: drcox
 23 kwie 2013, 23:43
Calm7 pisze:O masz.. Znów gadanie, że w Orange się przepłaca.. Że za prestiż.. Że nic samo się nie uruchamia..
Eh..
A w zasadzie...
.. co mi tam! nie płacą mi za ukazywanie dobrych stron Orange.
Nie przepłaca się za prestiż. Przecież szanowna dyrekcja Orange powiedział Wam, klientom - złodziejom za co płacicie. Za to, że na rynku jest za dużo operatorów, a rynek nie jest wystarczająco dochodowy. Ach, co za ulga, myślałem że dymają klientów tylko "w imię zasad" , a jednak mają jakieś powody!

#628938  autor: andrzejgolota
 24 kwie 2013, 00:02
Za wyborcza.biz
W bezpardonowej wojnie cenowej między operatorami Orange wypaliło z działa dużego kalibru - stworzyło zupełnie nową markę mającą zwabić klientów niskimi cenami i prostymi umowami na krótki okres w zamian za podstawowe usługi głosowo-esemesowe
Generalnie nie ma co pisać o powtórce ze Smarta, bo Smart to był bąk maskujący. Wszędzie ludzie z Orange mówią o niskich a w zasadzie najniższych cenach i podejrzewam jednak, że raczej nie kłamią. Tzn mam takie przeczucie, że oferta na pierwszy rzut oka będzie ciekawa, ale obawiam się że jak później człek zacznie się w to zagłębiać to pierwsze dobre wrażenie będzie z czasem maleć. [/quote]

#628939  autor: bolek2004
 24 kwie 2013, 00:06
Prawda jest taka że Orange/TP przyzwyczaiło się do tego że kiedyś nie było niczego jak to mówił Kononowicz oprócz TP, ludzie nie mieli wyboru itd, i czasem do tej pory nie mają wyboru, tylko że czasy się zmieniły, a dla nich najlepiej by było jakby tylko w Polsce był jeden operator Orange/TP
Już niedługo doczekamy takich czasów że to badziewie upadnie wreszcie.
Pomarańczowy to fajny kolor, szkoda że taki syf skalał tą nazwę.

#629005  autor: DanielR
 24 kwie 2013, 12:08
andrzejgolota pisze:Wszędzie ludzie z Orange mówią o niskich a w zasadzie najniższych cenach
Wszędzie, to znaczy gdzie i kto tak mówi?

Aktualny numer:

#629023  autor: andrzejgolota
 24 kwie 2013, 13:06
@Daniel R
Nowa marka to wyciągnięcie resztek potencjału rynku lowcostowego - osób poszukujących tanich rozwiązań, a w konsekwencji zwiększenie liczby naszych klientów - powiedział Witucki podczas spotkania z dziennikarzami.
To marka, do której warto się będzie przenieść. Dlaczego? Bo nikt dziś nie oferuje tak niskich cen - zapewniał Michał Paschalis-Jakubowicz, dyrektor ds. marketingu usług mobilnych Orange.
Jest tego sporo w necie.

#629027  autor: DanielR
 24 kwie 2013, 13:37
A tak, to czytałem. Tyle, że ja tym ludziom nie wierzę. Taką propagandową gadkę nie oni pierwsi uprawią. Niejedna oferta była już tak zachwalana, a w praktyce już po jej opublikowaniu bywało z tym różnie. Ja myślałem, że rozmawiałeś z jakimiś pracownikami salonów Orange, że niby oni już coś widzą o nju. i tak zachwalają. :wink:
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2013, 15:53 przez DanielR, łącznie zmieniany 1 raz.

Aktualny numer:

#629029  autor: andrzejgolota
 24 kwie 2013, 13:43
Nie nie aż tak dobrze to nie ma :wink: Po prostu zmierzam do tego, że podejrzewam, że tym razem dadzą coś co na papierze będzie wyglądać dobrze, może nawet bardzo dobrze. Że faktycznie powalczą ceną. Pytanie tylko kosztem czego. Jakie będą haczyki, których ma nie nie być :wink:
  • Strona 4 z 29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4