• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 1 z 29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 29
 #628425  autor: andrzejgolota
 22 kwie 2013, 13:58
Wygląda na to, że informacje Witka się potwierdziły i Orange cichaczem wprowadza sobie osobną markę.

http://www.njumobile.pl/

Jestem bardzo ciekaw co zaproponują. Osobiście oferta Orange z racji z zasięgu tej sieci w moich lokalizacjach mnie zbytnio nie interesuje, ale fajnie by było gdyby ich oferta wymusiła jakieś kolejne zmiany (pozytywne) na rynku.

Z drugiej strony znając politykę Orange z nadziejami trzeba bardzo uważać ;)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: Sprawy bieżące związane z nju mobile :!:
:arrow: pakiet danych w abonamencie można dokupić w dowolnym momencie, nie trzeba czekać na wykorzystanie 19zł i włączenie lejka;
:arrow: rozwiązanie umowy, to nie jest wyłączenie e-faktury, opłata aktywacyjna nie jest za to naliczana;
:arrow: umowa tylko na klienta indywidualnego - bez biznesu, bez jednoosobowej działalności (pierwsze informacje były błędnie podawane;
:arrow: jeśli w trakcie składania zamówienia znikną Ci dane, to powodem tego jest czas trwania sesji na stronie - 10 minut, więc jeśli 10 minut nic nie robisz, to dlatego znikną Ci wpisane dane;
:arrow: poczta głosowa prepaid - tylko przez BOK, samodzielnie wyłącza się nie ta usługa co trzeba (podobno też weryfikowane), w abonamencie powinno działać;
:arrow: środki przy migracji z Orange przepadają;
:arrow: jeśli po finalnym przeniesieniu numeru od innego operatora na swoim koncie na stronie nadal masz Plan zero, poczekaj dwa dni, jak się samo nie zmieni, wtedy BOK i ręczne odświeżenie danych (weryfikowane);
:arrow: logo nju mobile na ekranie telefonu teoretycznie nie jest dostępne dla kart SIM innych niż karty nju mobile (czyli po migracji z Orange, na karcie Orange);
:arrow: numer centrum SMS i APN-y są takie same jak w Orange;
:arrow: masz pytanie? nie pisz na czacie z "doradcą" :!: jest on obsługiwany przez "zewnętrzną firmę sprzedażową, a każda ogarnięta osoba wie na czym to polega; wszystkie pytania kieruj do BOK;
:arrow: plan z nju zerowego na buzz można zmienić przez swoje konto na portalu;
:!: Można zdjąć kod PIN z karty SIM. Trzeba tylko stwierdzić, że zna się zagrożenie płynące z posiadania karty niezabezpieczonej kodem itd. itd. :!:
:arrow: :!: Są dostępne karty nanoSIM - tylko przy wymianie;

Listę będę uzupełniać w miarę postępów.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2013, 13:41 przez andrzejgolota, łącznie zmieniany 8 razy.

#628427  autor: manyaky
 22 kwie 2013, 14:21
Michał Paschalis-Jakubowicz (dyrektor marketingu Centertel) pisze:To marka dla klientów, którzy szukają tańszych alternatyw. Lepszej nie znajdą. Oferta nie będzie miała żadnych gwiazdek i haczyków
Marcin Gruszka pisze:Czy PLAY boi się NJU oferty od Pomarańczowych? PLAY jest jak Chuck i boi się tylko...
Może być ciekawie. Z drugiej strony spodziewam się zwykłego 19gr i biedę z pakietami internetowymi. Może jakaś malejąca stawka.

Mimo że
Michał Jakubowicz pisze:Mamy podstawy sądzić, że próba zrobienia "kserokopiarki" w ciągu 24 godzin jest nierealne
to sądząc po praktyce Orange zwykłe bujdy.

Zdjęcie startera jest w sieci, więc wktórce będą pewnie i stawki.
pej.cz pisze:Pełną ofertę nju mobile mamy poznać w czwartek.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2013, 14:25 przez manyaky, łącznie zmieniany 1 raz.

#628429  autor: Maniek99
 22 kwie 2013, 14:25
Orange i brak haczyków, jasne.

Jedyny plus, że być może będzie się dało do nich łatwiej przenieść numer przez net.
Zamiast odbijać się od ściany w salonach (wydumany brak starterów).

#628431  autor: karciarz310
 22 kwie 2013, 14:39
Nie oceniajcie,bo może będzie coś ciekawego :D :)

#628432  autor: user_delete19
 22 kwie 2013, 14:40
Maniek99 pisze:Orange i brak haczyków, jasne.
o to TO. jeżeli z nowym projektem można liczyć na zmianę mentalności to może coś z tego wyjdzie... no chyba, że ostatnie zmiany i ogłoszenia orange (fatalny smart + kastrowanie pre-paida) było podwalinami pod tanią i prostą oferte...

dumanie: jak dadzą "do wszystkich (w) sieci" i to bez orangutana, to będzie śmiech na sali...

#628437  autor: andrzejgolota
 22 kwie 2013, 14:50
Mnie zastanawia to zdanie:
To marka dla klientów, którzy szukają tańszych alternatyw. Lepszej nie znajdą. Oferta nie będzie miała żadnych gwiazdek i haczyków - powiedział Michał Paschalis-Jakubowicz z Orange dodając, że będzie to oferta tylko z podstawowymi usługami.
Skoro oferta ma być dostępna głównie przez internet to wnioskuję, że głównie ma być targetowana do osób młodszych czy też po prostu trochę lepiej obeznanych technologicznie. Zastanawia mnie więc o jakich podstawowych usługach mowa. Albo jakich usług nie będzie/bądź będą okrojone. Ciekawi mnie zwłaszcza kwestia pakietów internetowych.

#628439  autor: manyaky
 22 kwie 2013, 15:02
andrzejgolota pisze:Ciekawi mnie zwłaszcza kwestia pakietów internetowych.
Rzecznik pisał, że Smart jest super, bo użytkownicy wykorzystują średnio 0.5GB w OFnK miesięcznie. Śmiesznie by było, gdyby nju dawało więcej niż świetnie skonstruowany, wg Jabczyńskiego, Smart.
Zapewne prędkość transmisji będzie ograniczona.
GSMOnline pisze:Oferta nie będzie sprzedawana w salonach Orange.
Ciekawe w takim razie, jak z przenoszeniem się. Kurier? To kosztowne, więc pewnie poczta.

#628446  autor: solidburn
 22 kwie 2013, 15:22
Za te 30zl miesiecznie mozna dostac teraz bdb adonament z netem i nie bawic sie w pakiety terminy daty itd itd cala ta zabawa przy takich cenach abo nie ma zadnego sensu ani to wygodne ani to tanie i nowy projekt pewnie bedzie prosty ale...
zawsze cos bedzie nie tak bo na czyms musza zarabiac ...

#628447  autor: Wulo
 22 kwie 2013, 15:26
Ja z miłą chęcią zobaczył bym w ofercie tego operatora tanie nolimit.

#628448  autor: Kryniczanin
 22 kwie 2013, 15:26
Oferta będzie denna i nie będzie nigdy rewolucją jak POP w 1998, Heyah w 2004 i Stara Play Karta w 2007.

#628450  autor: user_delete34
 22 kwie 2013, 15:29
andrzejgolota pisze:Zastanawia mnie więc o jakich podstawowych usługach mowa. Albo jakich usług nie będzie/bądź będą okrojone. Ciekawi mnie zwłaszcza kwestia pakietów internetowych.
Właśnie tych bym się nie spodziewał.
Osobiście uważam, że jeśli ma to być oferta prosta i tania, to dadzą tylko stawki cennikowe (a te mogą być atrakcyjne), beż żadnych pakietów i z trochę dłuższą ważnością konta.
Nie chcę oceniać oferty z góry, nie wiedząc nic o niej ale rewelacji nie wróżę, ani specjalnie dużej liczby klientów. Ciekawe, czy choć zareklamują to jakoś.
Jak będzie starter za darmo - wypróbuję ale na stałe na pewno się tam nie zatrzymam. Sorry Orange, imho już nawet PLAY lepiej działa (po całości) i to tam trzymam swój drugi, stary już numer (fresh to dla mnie prawie idealna oferta tylko PLAY na Plusie nie najlepiej mi działa).

#628451  autor: DanielR
 22 kwie 2013, 15:29
solidburn, a to jest twoja opinia. :wink: Ja uważam inaczej. W jakie pakiety i terminy, skoro podobno oferta ma być maksymalnie uproszczona i właśnie bez pakieciarstwa? Obecnie można dostać bardzo atrakcyjne stawki w pre-paid bez pakietów i do wykorzystania nawet przez rok, po każdym doładowaniu - wystarczy się zainteresować i rozejrzeć. Dla mnie niewygodny jest comiesięczny haracz w postaci abonamentu - i co Ty na to?

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#628452  autor: user_delete34
 22 kwie 2013, 15:30
solidburn, rozróżniasz abonament od karty? Chyba nie. Tu mówimy o prepaidzie, bez zobowiązań.

#628453  autor: DanielR
 22 kwie 2013, 15:31
Kryniczanin wystarczy, by dorównywała rewolucji, jaką zapoczątkował w 2009 roku Fresh.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2013, 15:34 przez DanielR, łącznie zmieniany 1 raz.

Aktualny numer:

#628454  autor: Sahim
 22 kwie 2013, 15:33
będzie to oferta tylko z podstawowymi usługami.
Czyli obstawiam: głos i sms. Bez żadnych mms i data :smt044

#628455  autor: DanielR
 22 kwie 2013, 15:33
Markadiusz pisze:Ciekawe, czy choć zareklamują to jakoś.
Piszą, że podobno ma być jakaś duża kampania w mediach (głównie telewizja, outdoor i internet).

Aktualny numer:

#628457  autor: manyaky
 22 kwie 2013, 15:35
solidburn pisze:Za te 30zl miesiecznie mozna dostac teraz bdb adonament z netem i nie bawic sie w pakiety terminy daty itd itd cala ta zabawa przy takich cenach abo nie ma zadnego sensu ani to wygodne ani to tanie i nowy projekt pewnie bedzie prosty ale...
zawsze cos bedzie nie tak bo na czyms musza zarabiac ...
Sorry za offtop, ale pokaż mi abo dla indywidualnych, gdzie za 30zł dostanę SMSy bez limitu, 120 minut i 1GB, które daje RBM w ofercie na kartę.

Powodzenia. Nawet Play czegoś takiego nie ma.

@down
W RBM oprócz kodu, który musisz wklepać na darmowe SMSy, wszystkie profity są po zwykłym doładowaniu za 30zł przez FB.
solidburn pisze:Pare miesiecy mialem abo indywidualny 29zl 200/150 min 1GB net bez umowy terminowej nie walczylem o sms no limit
Nie przypominam sobie takiej oferty dla ludzi z ulicy. To musiała być przedłużeniowa, a i tak jest gorsza o SMSy.

Serio, wciąż ciężko jest o ofertę abonamentową dla indywidualnych, która była by taka sama lub lepsza (bo coś musi zrekompensować paromiesięczną umowę brak swobody i możliwości przenoszenia się) w kwestii data od takiego RBM.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2013, 17:06 przez manyaky, łącznie zmieniany 1 raz.

#628458  autor: solidburn
 22 kwie 2013, 15:38
DanielR pisze:solidburn, a to jest twoja opinia. :wink: Ja uważam inaczej. W jakie pakiety i terminy, skoro podobno oferta ma być maksymalnie uproszczona i właśnie bez pakieciarstwa? Obecnie można dostać bardzo atrakcyjne stawki w pre-paid bez pakietów i do wykorzystania nawet przez rok, po każdym doładowaniu - wystarczy się zainteresować i rozejrzeć. Dla mnie niewygodny jest comiesięczny haracz w postaci abonamentu - i co Ty na to?
Abonamenty oczywiscie bez tel kompleksowe min/sms/net za te 30zl tego nie nazwał bym haraczem bo na karte tez musze wydac za oferte calosciowa i to czesto znacznie wiecej
Sama karte jak najbardziej tez cenie i uzywam ale jako np tylko odbieranie tylko sms itp
nie wydaje mi sie ze nowy projekt orange bedzie oferta kompeksowa bez zadnego ale..

manyaky pisze: Sorry za offtop, ale pokaż mi abo dla indywidualnych, gdzie za 30zł dostanę SMSy bez limitu, 120 minut i 1GB, które daje RBM w ofercie na kartę.

Powodzenia. Nawet Play czegoś takiego nie ma.
Pare miesiecy mialem abo indywidualny 29zl 200/150 min 1GB net bez umowy terminowej nie walczylem o sms no limit zwyczajna oferta inne abo 1zl za no limit do play Teraz firmowy 24zl z vat 300min/600sms/mms 1GB net no limit play/stacion ,pakiet kwotowy 88zl o sms no limit tez nie walczylem jest pakiet +7zl do wszystkich
Nie jestem w stanie wydac 5 zl juz sam net w tel kosztuje a sms i mms tez pare do tego dzwonienie w rodzinie itp

Napisz jak uzyskales to co masz w rbm bez pakietow terminow sumowania itd ?

No wlasnie kody.. trzeba pamietac abomnament mialem za przeniesienie z TT numeru do play i od samego poczatku abonament byl na czas nieokreslony czyli wolnosci a dodatkowo juz po 3 miesiacach bylem weteranem :) i juz dostalem oferte przedluzeniowa :)

Do tego bylo 200min potem 150+30 do tego sms/mms cos ponad 380 sztuk miesiecznie jakos wiecej niz nawet 2:1 ogolnie pakiet kwotowy itd no i net i to wszystko bez zadnej walki normalna oferta dla wszystkich teraz juz mam abo firmowe jako przedluzenie wlasnie tego numeru i jest lux jak za 24zl ta oferte indywidualna jak bym przedluzyl na 12 czy 24 miesiace to tez bym cos wynegociowal

Ogolnie naprawe prepaid nie zachwyca juz wcale jak czlowiek wydaje te 30zl na abo
a juz o firmowych nie wspomne za 12 zl VAT ludzie dostawali 300min do wszystkich + no limit w sieci i stacionarne bez netu
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2013, 10:59 przez solidburn, łącznie zmieniany 3 razy.

#628460  autor: user_delete34
 22 kwie 2013, 15:42
solidburn pisze:na karte tez musze wydac za oferte calosciowa i to czesto znacznie wiecej
Tylko w karcie to Ty decydujesz kiedy i ile wydasz, proste. Możesz 1 miesiąc mieć prawie że cichy i wydasz 5 zł, innego 50 zł.
Piszą, że podobno ma być jakaś duża kampania w mediach (głównie telewizja, outdoor i internet).
A to może przeoczyłem...

#628461  autor: DanielR
 22 kwie 2013, 15:43
Markadiusz pisze:A to może przeoczyłem...
U konkurencji... :wink:

Aktualny numer:
  • Strona 1 z 29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5