• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #62709  autor: janlipa
 23 mar 2006, 09:14
witam mam kilka zapytan, bo sie juz gubie:)

wiec:

1. mam popa i chce przejsc na abo, choc moze cudownie nie jest ale zalezy mi na mintuach do orange i moze kiedys na darmowym numerze, wiec orange zostaje:) do tego zalezy mi na moim numerze,

2. oferta bez telefona
3. moge zatem skorzystac z oferty 50% wiecej, ale ona obowiazuje tylko przy 24 miechach? czy przy 12 tez bo kiedys widzialem tez 12 ale teraz na stronie nie widze tego:(
4. wiec jak zamowie sobie 25 na wszystko i oleje na orange i stacjonarne to mam dodatkowo 12,5 zl na orange, tak to jest nie?:)
5. teraz promocja 100% wiecej, przez 6 miechow, wiec przez 6 miechow mam 25 zloty na orange:
wiec mam juz 25 zl na wszystko + 37.5 zl na orange i stacjonarne.
6. teraz moge sobie ulozyc e-plan czy nie bardzo? bo tam chyba nie ma przenosin z karty i musze dostac nowy numer:(, czy moze nie? jezeli moge ulozyc e-plan to tu moge jakies bonusy za to dostac? bo na stronie: http://www.orange.pl/portal/map/map/shop jest niby mowa o jakis bonusach ale nie wiem czy to sa jednorazowe czy nie ?
i tu jeszcze pytanie do e-sklepu- tam jest napisane np: do 250 min darmowych miesiecznie, to jakas sciema, bo nie widze nic pozniej konkretnego co mialoby sie odnosic do tego.

innymi slowy chce wydac 25 zloty miesiecznie na wszystkich a bonusy wygadywac do orange, wiec jak moge wyciagnac z nich wszystko na raz?:),

przepraszam ze malo klarowne wyjasnienia jezeli takowe tu są:)

p.s. no i moge dostac jeszcez jednorazowy bonus za przejscie na abo, czyli w moim przypadku 50zl

Najbardziej zalezy mi na tym czy e-plan moge ulozyc juz ze swoim numerem i ile moge z tego e-planu wycisnac korzysci.

pozdrawiam i dziekuje z gory za odpowiedz
jl

#62777  autor: Btk_Tomas
 23 mar 2006, 18:19
Jeżeli chcesz wybrac E-plan to raczej z nowym numerem. Chyba nie ma mozliwości przeniesienia numeru z PoP-a do E-planu.
Umowe można jak najbardziej zawrzeć na 12 miechów.
Przez pierwsze 6 miesięcy dostajesz 150 % więcej, przez następne 6 miesięcy 50 % więcej.
Za przejscie do abonamentu dostajesz 50 zł.

#62779  autor: janlipa
 23 mar 2006, 18:27
Btk_Tomas pisze:Jeżeli chcesz wybrac E-plan to raczej z nowym numerem.
Umowe można jak najbardziej zawrzeć na 12 miechów.
Przez pierwsze 6 miesięcy dostajesz 150 % więcej, przez następne 6 miesięcy 50 % więcej.
Za przejscie do abonamentu dostajesz 50 zł.
Przedstawiasz teraz wariant normalnego planu, nie e-planu chyba.
bo to sa propocje dla wszystkich, a ja sie ciekawie w temacie co mozna w zamian za e-plan otrzymac:)

10zl na internet? i tylko na net ? [gprs, wap?]

pozdro
jl

#62787  autor: pumba
 23 mar 2006, 19:38
Ad. 1. Jeśli dzwonisz najwięcej w Orange to jest to najlepszy wybór.

Ad. 2. Wg mnie w Orange nie ma sensu brać telefonu bo są drogie.

Ad. 3. Przy umowie na 12 miesięcy też obowiązuje ta promocja.

Ad. 4. Zgadza się.

Ad. 5. Tak jak napisałeś.

Ad. 6. Jeśli chodzi o Twój E-Plan to tu nie jest to do końca wyjaśnione, bo jak już wspominałem o tym na forum jeszcze nie tak dawno na stronie Orange była informacją "Zmień swój obecny plan taryfowy na Twój E-Plan" czyli z tego wniosek że jest możliwość zachowując swój numer przejść na E-Plan. Lecz dzwoniąc na BOA informację tą zaprzeczono, a w mailu jaki napisałem do BOA na pytanie czy jest taka możliwość otrzymałem odpowiedź "W odpowiedzi na pytanie informuję, że wszelkie informacje o możliwości zmiany planu taryfowego otrzyma Pan po podaniu numeru telefonu i kodu abonenckiego." a więc jest jakaś nadzieja.
Co do bonusów dla internautów przy E-Planie dla kwoty 25zł jest to:
- E-Bonus czyli dodatkowe 10 zł na okres 12 miesięcy do wykorzystania na połączenia z Internetem przez Twój telefon.
- Multi Box Platinum bezpłatnie przez cały czas obowiązywania umowy.

Jeśli chodzi o te 250 minut darmowych miesięcznie to tu chyba jest mowa o kwocie bonusowej przy Twoim E-Planie ale dla kwoty zobowiązania ta bonusowa kwota wynosi 0.

Podsumowując jeśli przejdziesz z POPa na Twój Plan to musisz zapłacić 25zł które dostaniesz do wykorzystania do końca pierwszego miesiąca ponadto:
- jednorazowo 50zł za przejście z POPa na abonament
- przez 6 miesięcy 100% więcej na wykorzystanie w Orange i stacjonarne
- przy umowie bez telefonu przez cały okres trwania umowy 50% więcej na wykorzystanie w Orange i stacjonarne.
- i jeśli uda Ci się przejść na Twój E-Plan to bonusy o których już wcześniej wspomniałem.

#62789  autor: janlipa
 23 mar 2006, 19:47
Wiec bede gwalcil BOA:)

i jedno pytanie:
jakie sa zatem kwoty w tych bonusach w e-sklepie. chodzi mi o widelki kwot i bonusy.:)
[jakis link?]

i czy sytuacja ktora przedstawielm jest realna przy 12 miechach, bo w jednym miejscu jest napisane na ich stronie ze 50% obowiazuje w przypadku umowy 24miechy.

pozdro
dzx
jl

#62793  autor: pumba
 23 mar 2006, 19:55
janlipa pisze:Wiec bede gwalcil BOA:)

i jedno pytanie:
jakie sa zatem kwoty w tych bonusach w e-sklepie. chodzi mi o widelki kwot i bonusy.:)
[jakis link?]
BONUSY >> KLIK <<
janlipa pisze: i czy sytuacja ktora przedstawielm jest realna przy 12 miechach, bo w jednym miejscu jest napisane na ich stronie ze 50% obowiazuje w przypadku umowy 24miechy.

pozdro
dzx
jl
>> KLIK <<

#62818  autor: piorunek
 23 mar 2006, 21:26
rowniez ja mysle o takim przejsciu z popa na abo (cel zeby po 12 miesiacach dostac to "Wieczory i Weekendy - możliwość bezpłatnych połączeń w ramach Orange oraz na numery stacjonarne wieczorami i w weekendy")
i tak:
mozna tylko skorzystac:
- z bonusa za przejscie z popa na abo ( w tym przypadku 50zl)
- promocja 2 razy przez 6 miesiecy
- 50% wiecej bedzie przyznawany (jesli chcemy zskorzystac z 2 wiecej) od 7 miesiaca "11. Mając włączoną Usługę można również korzystać z innych promocji i usług promocyjnych zgodnie z ich zasadami.
W szczególności pakiet jednostek taryfowych przyznanych w ramach Usługi może zostać powiększony o pakiet
wynikający z Opcji dodatkowej 50% więcej przyznanej w ramach oferty promocyjnej „Twój Plan". Po zakończeniu Okresu
j promocyjnego Usługa zostanie wyłączona, a abonent będzie nadal korzystał z Opcji dodatkowej 50% więcej." http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 106396.pdf

w promocjach uzyskany przez kanal internet nie znam sie ale jesli ktos jeszcze doda (jesli jest cos) to uciesze sie ze jeszcze bede mogl skorzystac z czegos wiecej

i jeszcze jest jakas promocja z punktami profit jak podpisuje sie umowe 24 miesiace nie poglebialem wiedzy na ten temat

#62821  autor: pumba
 23 mar 2006, 21:40
piorunek pisze:i jeszcze jest jakas promocja z punktami profit jak podpisuje sie umowe 24 miesiace nie poglebialem wiedzy na ten temat
Parę dni temu dostałem takiego SMSa
Orange pisze:Kup Twoj E-Plan i podpisz umowe na 24 mce a za kazde 1zl zobowiazania otrzymasz jednorazowo 15pkt Profit. Mozesz zdobyc az 4500pkt.Kup teraz www.orange.pl/sklep
nie zagłębiałem się w to czy mowa tu o nowym numerze czy o możliwości przeniesienia dotychczasowego numeru.

#62836  autor: janlipa
 23 mar 2006, 23:47
piorunek pisze:rowniez ja mysle o takim przejsciu z popa na abo (cel zeby po 12 miesiacach dostac to "Wieczory i Weekendy - możliwość bezpłatnych połączeń w ramach Orange oraz na numery stacjonarne wieczorami i w weekendy")
i
- 50% wiecej bedzie przyznawany (jesli chcemy zskorzystac z 2 wiecej) od 7 miesiaca "11. Mając włączoną Usługę można również korzystać z innych promocji i usług promocyjnych zgodnie z ich zasadami.
nie bardzo rozumiem co to nam daje, jaki jest sens wylaczac usluge 50% wiecej skoro ona trwa i tak przez caly czas umowy? czy jak wylacze pierwszych 6 miechow to w tych drugich 6 miesiacach dostane za 12 miechow ? (100%?) :d

zastanawia mnie to jeszcze:
9. Jednostki taryfowe dostępne w ramach Usługi będą rozliczane;
- zgodnie z cenami połączeń do Orange i do krajowych operatorów stacjonarnych oraz SMSów i MMSów do Orange
w ramach usługi Orange i Stacjonarne (jeśli abonent w danym okresie rozliczeniowym ma włączoną tą usługę) albo
- zgodnie z cenami połączeń do wszystkich krajowych operatorów oraz SMSów i MMSów do wszystkich krajowych
operatorów komórkowych nie objętych usługą Orange i Stacjonarne (jeśli abonent w danym okresie rozliczeniowym ma
wyłączoną usługę Orange i Stacjonarne).
to znaczy ze przy naszym pomysle nie brania orange tylko WSZYSTKO I NA WSZYSTKO, a dzwonic do orange z bonusow szerokorozumianych placimy za minute 75? a nie 60?

jezeli tak to chytrusy z nich:)

i jeszcze jedno pytanie:)

apropo 100%
jak korzystać?
2. W ramach Usługi będzie przyznawany dodatkowy pakiet jednostek taryfowych o wartości równej sumie opłat za
usługi podstawowe Wszyscy i na Wszystko oraz Orange i Stacjonarne wybrane w chwili zawarcia umowy.
czyli kurcze co?!, jak podpisze przypuscmy 50 zl na wszystko a po miesiacu zmienie na 25zl , to nadal bede dostawal 50 zl przez 6 miechow?
czy nie mozna zmienaic na mniejsza kapuche?
:)

tyle , pozdro
jl

#62838  autor: piorunek
 24 mar 2006, 00:03
janlipa ja powoluje sie na regulamin i interpretuje go tak wezmy ze bierzesz na abo na 50zl i bez telefonu to wychodzi tak:
pierwsze 6 miesiecy masz 100% wiecej czyli 100zl (50% nie moze byc laczonez 100%)
a jak skonczy sie 100% to przechodzi na reszte umowy na 50% czyli 75zl

nie wiem czy jest to pod nazwa 100% czy dwa razy wiecej czy inaczej

#62839  autor: janlipa
 24 mar 2006, 00:08
piorunek pisze:janlipa ja powoluje sie na regulamin i interpretuje go tak wezmy ze bierzesz na abo na 50zl i bez telefonu to wychodzi tak:
pierwsze 6 miesiecy masz 100% wiecej czyli 100zl (50% nie moze byc laczonez 100%)

pozwole sobie siebie zacytowac:
4. wiec jak zamowie sobie 25 na wszystko i oleje na orange i stacjonarne to mam dodatkowo 12,5 zl na orange, tak to jest nie?Smile
5. teraz promocja 100% wiecej, przez 6 miechow, wiec przez 6 miechow mam 25 zloty na orange:
wiec mam juz 25 zl na wszystko + 37.5 zl na orange i stacjonarne.
PUMBA potwierdzil ze przez 6 pierwszych miechow mam 37.5 a pozniej 12.5 zl bonusow.
wiec jak to jest?:)
mi sie wydaje ze te promocje moga sie laczyc.

pzdr.jl

#62840  autor: pumba
 24 mar 2006, 00:24
piorunek pisze:janlipa ja powoluje sie na regulamin i interpretuje go tak wezmy ze bierzesz na abo na 50zl i bez telefonu to wychodzi tak:

piorunek proszę nie wprowadzaj ludzi w błąd!
Skąd wogóle wziełeś te informację że "50% nie moze byc laczonez 100%"?
W regulaminie tej promocji wyraźnie jest napisane
11. Mając włączoną Usługę można również korzystać z innych promocji i usług promocyjnych zgodnie z ich zasadami.
W szczególności pakiet jednostek taryfowych przyznanych w ramach Usługi może zostać powiększony o pakiet wynikający z Opcji dodatkowej 50% więcej przyznanej w ramach oferty promocyjnej „Twój Plan”. Po zakończeniu Okresu
promocyjnego Usługa zostanie wyłączona, a abonent będzie nadal korzystał z Opcji dodatkowej 50% więcej.
czyli przez pierwsze 6 miesięcy masz 150% więcej a przez drugie 6 miesięcy masz 50% więcej!
I nie rozumie tej twojej interpretacji przecież samo to za siebie mówi.

#62845  autor: piorunek
 24 mar 2006, 06:39
sory ja wprowadziklem w blad zgadzam sie sie z wami
cos mni sie pomylilo

#62851  autor: Btk_Tomas
 24 mar 2006, 11:25
PUMBA mnie uprzedził.
Nasze społeczeństwo widać to gołym okiem ma coraz większe problemy ze zrozumieniem tego co czyta, to jest smutne niestety. :? :? :? :?