• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #62785  autor: lukasmarcin
 23 mar 2006, 19:17
chcę podpisać z erą abo na 70 zł
zastanawiam się jaki fon
wypatrzyłem sobie 3: a) siemens s65 b)samsung e820 c) se k700i
jednak nie wiem na co się zdecydować????

telefon użytkuje do rozmów, niewielu smsów, nie są potrzebne bajery

ps.
zastanawiam sie także nad se t630 (fajny jest) :)

#62790  autor: Dragon
 23 mar 2006, 19:49
wedlug mnie Samsung bedzie najlepszym wyborem, ale to przede wszystkim ze wzgledu na wyglad i super jakosc (w sumie co ci wiecej potrzebne skoro sam mowisz ze w telefonie nie musisz miec bajerow). Baterie w tych wszystkich telefonach dzialaja podobnie wiec nie ma co (ew. K700i tez bedzie dobry ze wzgledu na super wyswietlacz)

P.S. tak wlasnie maja byc "tytulowane tematy" :P

#62800  autor: szczeka
 23 mar 2006, 20:23
jak nie zalezy Ci na bajerach to kieruj sie wygladem :)
w pewnym sensie, co bys nie kupil i tak bedziesz zadowolony.
ja bym wzial chyba k700i, ma ponad 40mb pamieci, pare mp3 by weszlo, dobre filmiki kreci, radio, niezly aparat, pixelowo duzy wyswietlacz...samsung natomiast podoba mi sie z wygladu, lubie slidery, ma ponad 20mb pamieci, troche nie wiem po co, mp3 nie ma, a do tego ta pamiec nie jest dynamiczna :( siemens natomiast spoko, tylko po co mu karty pamieci, jak nie ma odtwarzacza mp3?

#62805  autor: kamil1221
 23 mar 2006, 20:29
A czy ten salon ERY to masz typu mixAGD ??
Bo jak tak to tam mozesz kupic Siemensa CX75 - aparat 1,3 megapixel, 262tys. kolorow, filmy, mp3, karty pamieci.
Pamietam ze w abonamecie za 35 zl kosztuje 149 zl - wiec w tym za 70 cena bedzie naprawde mala !!!!
Siemens CX 75
Jak co spytaj sie Osk92jak sie go uzytkuje - ale moim zdaniem telefon godny polecenia - bardzo mi sie podoba !!
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2006, 15:08 przez kamil1221, łącznie zmieniany 1 raz.

#62808  autor: lukasmarcin
 23 mar 2006, 20:41
P.S. tak wlasnie maja byc "tytulowane tematy" :P
[/quote]

czyta się uważnie mail-e z forum :)

a co do fonów. to faktycznie traktuje je użytkowo - służą do rozmów, jak to telefony :), jak potrzebuje mp3 to kupuje odtwarzacz.
jutro pójdę do ery pomacam wszystkie egzemplarze i.... wróce z nowym fonem:)
ale jakim ... to jutro napiszę

#62810  autor: Dragon
 23 mar 2006, 20:44
to ze korzysat z podstawowych funkcji nie znaczy ze moze wziasc kazdy szajs, zabierze Siemensa albo Samsunga i bedzie mia lz nimi same problemy, najlepiej Samsunga (codo K700i to jego maly minus to joystick i niektorym klawiatura tez nie pasuje- nie ma odstepwo miedzy kalwiszami)

#62820  autor: szczeka
 23 mar 2006, 21:37
czemu ma miec problemy?
wszystkie te trzy telefony sa godne polecenia, ostatnio bardzo zmienilem zdanie co do siemensow :)
samsungi z reguly nie sa za bardzo awaryjne, SE tez nie, tylko ten joy, w k500i nie zawsze dziala, trzeba pare razy ruszyc w lewo, zeby zadzialal w moim egzemplarzu, denerwujace troche, ale da sie przyzwyczaic. ogolnie joy'e sa niewygodne, w siemensach sa nieco wygodniejsze, ale moga sie wygiac, kumplowi sie dwa razy wygial w c65, dwa razy w naprawie byl :)

#62834  autor: Osk92
 23 mar 2006, 22:55
Widzę, iż jestem wzywany 8) :P
Jeśli masz w poblizu salon RTV mix Electronics (sprawdź na www.mixelectronics.pl) to to będzie najlepsze rozwiązanie :lol:
Aparat 1.3 MPix- zdjęcia na dworze miażdżą :!: (przynajmniej mnie :P) w domu lepszy jest K700i.
Ma wygodną, dużą klawiaturę, fizycznie duży wyświetlacz, jest nieco klocowaty ale mi to pasuje- wiadomo, że jest (tak czy tak waga jest niska) a przy okazji jest bardzo poręczny.
Denerwować moga klawisze po prawej stronie na górze- ich jakość wskazuje na szybkie odpadnięcie- ale telefon nie służy do rozdłubywania i rzucania, na razie jednak nic na to nie wskazuje. Heh co jeszcze :P
W pewnym stopniu unikalność, bo nie a ich zbyt wiele na ryneczku.
Bluettoth i IrDa (bezprzewodowa łącznośc z innym telefonem/komputerem) to fajna sprawa :) Ze starszymi modelami wyposażonymi w port podczerwieni bez problemu się łączy (pomijając Nokie) a z nowymi przez BT- trochę niedopracowany ale moze nowsze softy trochę go usprawniają. Jeszcze co do oprogramowania v12, który jets w telefonie po zakupie (tzn. ja miałem :|) jest parę denerwujących kruczków ale da się z tym żyć.
No i jeszcze gwoździe 8) MP3 (jakość średnia... ale wystarczą dobre słuchawki) i karty pamięci RS-MMC (bez nich ani rusz) :!: Daje to nam mini kombajn w super cenie 8)

Tak więc jeśli CX75 jest brany pod uwagę to tak to widzę:
1. CX75
2. K700i
3. E820 / S65

Czemu tak ?
CX75- najnowsza konstrukcja i całkiem zaawansowana technicznie- zajepisty stosunke jakości do ceny.
K700i- bo robi niezłe foty, ma fleszo-latarkę.. niestety mnie się nie podoba i ostatnio wszyscy mają K700... :(
E820- nieznam tej konstrukcji. Opieram się na suchych danych. Z nich z kolei wynika, że poza wyglądem (mi niezbyt odpowiadającym) nie oferuje nic specjalnego. Co wcale nie oznacza, że jest zły- przeciwinie ale mnie by nie zadowolił.
S65 to telefon zdecydowanie najładniejszy. Ma aparat 1.3 MPix choć słaby (tu Siemens nigdy nie miał się czym pochwalić) jak na takie parametry (prawie jak w CX75- Prawie robi [...]) Również ma Bluetooth i podczerwień. Menu zdecydowanie in plus...

PS. Suche dane tech. znajdziesz w linku, którym zapodał kamil1221 :) :smt006

#65001  autor: Tragedya
 02 kwie 2006, 22:46
Wiem, ze to dosyc stary temat, ale wyraze swoją opinię.
Moim zdaniem lepszy od SE bedzie S65, o samsungu nic nie wiem to nie mowie.
=>S65 wygląda najbardziej prestizowo.
=>SE K700i ma mniejszy wyświetlacz.
=>S65 aparat 1.3Mpix robi całkiem poprawne zdjęcia [Zdjecie1] [Zdjęcie 2]
=> S65 nie ma odtwarzacza Mp3
=> S65 obsługuje karty pamieci
=> k700 lepiej lezy w dłoni
=> k700 ma lepszy dyktafon
=> k700 ma wiecej wbudowanej pamieci
=> S65 ma kiepską baterię mi trzyma nie wiecej niz 2 dni
Miałem obydwa telefony, a z S65 jestem ogólnie zadowolony i mogę go polecic, tylko łatwo trafic na trefny egzemplarz

#65057  autor: Dragon
 03 kwie 2006, 15:12
co do tego prestizu to jak dla kogo, jak go zobaczylem na zwyo to wygladal jak szajs z odpustu, a wyswietlacz moe wydaje sie wiekszy fizycznie ale Se ma na pewno lepszy jakosciowo, dokladnych wymiarow nie znam ale wedlug mnie wielkosciowo tez jest lepszy

#65162  autor: lukasmarcin
 04 kwie 2006, 11:12
Dragon pisze:co do tego prestizu to jak dla kogo, jak go zobaczylem na zwyo to wygladal jak szajs z odpustu, a wyswietlacz moe wydaje sie wiekszy fizycznie ale Se ma na pewno lepszy jakosciowo, dokladnych wymiarow nie znam ale wedlug mnie wielkosciowo tez jest lepszy
w całej mej rozwiązłosci popieram
jeszcze nie widziałem siemensa, który wyglada prestiżowo :)

#65339  autor: Tragedya
 04 kwie 2006, 21:24
Co do tego to "miłosnicy" tej marki pewnie by sie sprzeczali ;) po prostu lubie ten model. To drugi siemens pod rząd jaki mam i poza słabą baterią nie mam prawie zadnych zastrzezen (drobnostki). Osobiscie to najwyrazniej się starzeje bo nie chciałoby mi sie uczyc obslugi nowego telefonu, dlatego nastepnym telefonem jaki bede mial bedzie siemens lub N70/N7360 (jezeli juz mialbym zrezygnowac z siemensa)