Witam. Wczoraj zaktualizowałem androida przez LGMobile Support Tool do najnowszej wersji Jelly Bean (4.1.2). Wszedzie napisane jest ze ten telefon zoptymalizowany jest pod tą wersje androida i pod nią działa system Eco Mode (przełączanie z 4 rdzeni na 1 rdzeń procesora). Ja jednak takiej opcji nie znalazłem. Z Marketu pobralem aplikacje QuadGearBox 4x HD, która niby do tego jest, a w rzeczywistości nie widać żadnej różnicy, bateria schodzi w podobnym tempie przy podobnym użyciu zasobów (może troszeczkęęę wolniej).
- Wszystko, co związane z Androidem
Witam,
Z tego co pamiętam to żadna aplikacja nie zagwarantuje pewnego / płynnego przejścia z określonej ilości rdzeni na ten jeden gdyż każdy kolejny odpowiada za co innego co w sumie przy pracy równoległej aż 4 zapewnia one płynne działanie telefonu, aplikacji itp.
Z tego co pamiętam to żadna aplikacja nie zagwarantuje pewnego / płynnego przejścia z określonej ilości rdzeni na ten jeden gdyż każdy kolejny odpowiada za co innego co w sumie przy pracy równoległej aż 4 zapewnia one płynne działanie telefonu, aplikacji itp.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2013, 21:01 przez razin, łącznie zmieniany 1 raz.
Co z tego że jest opcja Trybu ekologicznego jak i tak przy Androidzie i włączonych domyślnych ustawieniach doi to wolty z baterii. Gdy samemu się nie wyłączy to tak jest. A poza tym jeżeli ktoś się decyduje na zakup telefonu z takimi parametrami to powinien być świadom wyboru a nie narzekać.