Witam
Ostatnio przedłużałem dwie umowy play online.Dużo skorzystałem z rad z tego forum i dlatego też się podzielę tym co uzyskałem.
Co prawda obsługa w Play jest straszna,żeby gorzej nie powiedzieć!!Może ja tak trafiłem,ale z obiema umowami miałem kłopot:
skrócone wersje wydarzeń
I umowa: Pierwsza wizyta kuriera i już się nie zgadzały warunki które dostałem z Gu Miało być na 12m/12gb za 26,6gr plus modem za 60zł. Modem co prawda był w cenie 60 ale abonament miesięczny już za 49,90.Kuriera odesłałem.
Reklamacja rozpatrzona po 26 dniach!! na szczęście pozytywnie.I dostałem upust w wysokości 4 x 25zł. A nowa umowa w końcu została podpisana na warunkach
12m/12gb za 29,90.Bez modemu. Oferta goła bez żadnych nocnych transferów itp.
Ale z upustem 100zł i tak nieźle wyszło
II umowa: I więcej problemów.
Po 1 rozmowie z Gu dostałem warunki: 35,65gr za 12m/ 18gb plus za 69zł modem. Jednak kurier nigdy nie zawitał.Zgłaszałem kilka zgłoszeń,niektóre były kasowane prawie z automatu bez odpowiedzi.Nie dałem jednak za wygrana i wciąż ich nękałem. Stwierdzili,że żadnej takiej rozmowy nie było.A ja na to pytam to dlaczego mam anulowane wypowiedzenie umowy...na to już nie umieli odpowiedzieć. W końcu za któryś już razem miałem już dość odpowiedzi typu: " nie wiem, nie umiem powiedzieć,to musiał być błąd systemowy itp" i powiedziałem,że chce w końcu podpisać umowę, by już więcej czasu nie tracić. Dostałem warunki
12m/18gb/39,99 + nocny transfer+ pakiet społecznościowy + formuła www( ponoć mówili mi, że jej nie dostane, ale na koncie mam włączoną

)
Co do modemów to ponoć tylko przy umowach na 18m są dostępne.
Czas stracony na przedłużenie umów ok7 tygodni!!!
Co prawda reklamacji 2 już mi nie uznali, ale umowy podpisane i święty spokój mam... do przyszłego roku przynajmniej