• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #625798  autor: bumb
 08 kwie 2013, 20:30
Witam,
Aktualnie korzystam z Play Fresh na kartę, ale chciałbym zarejestrowac numer i podpisac umowę na abonament. Nie interesuje mnie zbytnio telefon (chyba, że będzie to b. opłacalne). Najbardziej zależy mi na pakiecie internetowym i darmowych polączeniach w Play. Zadzownilem więc do konsultanta i oto co mi zaproponowali:

- umowa na 12 miesięcy
- 1,5 GB pakiet
- 600 minut/smsów do wszystkich
- darmowe rozmowy/smsy w Play

Moje pytanie brzmi: czy da się jeszcze cos lepszego wynegocjować ? Czy nie warto sobie zaprzątać głowy ? Np. jakis telefon za zmniejszenie ilości minut, ewentualnie wyższy pakiet itp. itd.
Lepiej iść negocjowac do salonu czy to samo moge ugrać przez telefon ?
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2013, 22:52 przez bumb, łącznie zmieniany 1 raz.

#625809  autor: CRUSADER
 08 kwie 2013, 21:02
Czesc.Z tego co się orientuję na własnym przykładzie(6lat w Play) to na początek nie dostaniesz nic lepszego.Raczej w salonie też nic lepszego Ci nie zaproponują.Więc chyba szkoda czasu na latanie po salonach.No ale jak chcesz możesz spróbować.Ja bedę przedłużał już kolejną umowę i mi zaproponowali rabat na abo w kwocie 5 zł i dodatkowo smsy i mms-y do wszystkich za darmo przez całą umowę.Podobno można jeszcze kombinować z wypowiedzeniem i wtedy negocjować z Grupą Utrzymaniową no ale Ciebie to nie dotyczy.

#626312  autor: yacan
 11 kwie 2013, 14:33
bumb

To ja mam przy okazji do ciebie jedno pytanko:
* jaką taryfę ci zaproponowali i za ile?

Pytam, bo ja widzę z pakietem 1.5 GB taryfę "Formuła M" za 49 PLN - tyle, że tam jest 400 minut.
Dla mnie te 400 minut do wszystkich, to trochę za mało - ale te 600 byłoby OK.