• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #622251  autor: GimperówskiJunior
 23 mar 2013, 18:47
Cześć i czołem ! Mam pytanie związane z Wp8 ponieważ za pare dni stanę sie właścicielem telefonu ^^ (lumia 820 lub htc 8s ) chciałem sie zapytać czy znajdę w sklepie takie tytuły jak : Hiil climbing Racing , Facebook messanger , Real basketball 3d .

#622265  autor: wtd
 23 mar 2013, 20:04
Sprawdź sam.
http://www.windowsphone.com/pl-pl/store
Wiadomości z facebooka są zintegrowane w standardowej aplikacji do smsów.

#622836  autor: Butkiewicz
 26 mar 2013, 16:26
Pozwolę sobie wtrącić swoje pytanie. Czy możliwa jest rezygnacja z tej integracji z facebookiem? Tzn. korzystanie z facebooka przez przeglądarkę bądź aplikację tak aby telefon nie ściągał zdjęć itp.?

#622867  autor: drcox
 26 mar 2013, 17:24
Tak, jest możliwe. Aczkolwiek nawet jak zintegrujesz swoje konto z Facebookiem, a nie będziesz korzystał z komunikatora, albo "co nowego", albo galerii zdjęć to i tak nie będzie się nic ściągało.

#622869  autor: user_delete34
 26 mar 2013, 17:35
Butkiewicz, możesz połączyć konta i rozłączyć (przynajmniej w telefonie). Nie wiem, jak sprawdzić ich połączenie w rzeczywistości (a i nie chce mi się;)). Ja wyłączyłem integrację z poziomu telefonu i zniknęły mi (tylko te dodane po integracji) kontakty fejszbuka z kontaktów telefonu.
Osobiście nie polecam integracji - za dużo tego syfu w telefonie (chyba, że masz na liście 30 znajomych, to do ogarnięcia).

#623646  autor: Butkiewicz
 30 mar 2013, 01:19
Dzięki za odpowiedź. Jeszcze dwa pytania(choć pewnie potem pojawi się więcej):

1. Czy jest możliwość wykonania kopii zapasowej bez udziału SkyDrive? Gdybym chciał na przykład zresetować telefon to czy mógłbym wszystkie dane wrzucić na komputer, a następnie ponownie je pobrać?

2. Jak wygląda sprawa z pdf-ami? Książek na telefonie nie czytam, ale mam kilka jednostronicowych plików w tym formacie, do których lubię mieć szybki dostęp. Na androidzie mam do pulpitu przypięty Polaris Viever. Kiedy potrzebuję otworzyć PDF po prostu otwieram aplikację, a tam w Ulubionych mam już najczęściej używane pliki, wszystko trwa chwilę. Jak rozumiem w WP8 wystarczy pobrać, którąś z aplikacji do czytania PDF i wrzucić ją na ekran główny(ten z kafelkami)? A jak wygląda sprawa z pobieraniem PDF-ów, na androidzie wystarczyło "kliknąć" link i plik pobierał się na telefon i był gotowy do odczytu, spotkałem się z informacjami, że na Windowsie trzeba zaangażować w to SkyDrive?

#623662  autor: user_delete34
 30 mar 2013, 09:26
Butkiewicz pisze:1. Czy jest możliwość wykonania kopii zapasowej bez udziału SkyDrive?
Niestety, chyba tylko w WP7. Ja nic takiego nie zauważyłem. Chyba, że tylko do mediów: to tak.
Tutaj możesz przypiąć kafelek do PDF Reader. Nie czytałem jeszcze PDFów ale tutaj od razu wszystkie będziesz miał od razu po otworzeniu aplikacji.
Nie wiem, nie pobierałem.

#624972  autor: galtom
 05 kwie 2013, 10:44
A ja integracje sobie bardzo chwale. W zasadzie aplikacji FB nie musze wlaczac zeby wiedziec co i jak. A i sms prawie nie wysylem, bo od razu widze czy kontakt, jest online czy nie i moge wyslac wiadomosc na FB zamiast tekstowej.
Przesyl 3G mam wlaczony non stop i dane prawie nie ubywaja... z 1GB (od 19.03) nadal mam ponad 900 MB a zupelnie sie nie ograniczam.
Chyba darmowy dostep do FB w Play dziala na WP duzo lepiej niz na Androidzie.[/quote]

Pozdrawiam,
Galtom

#625046  autor: user_delete34
 05 kwie 2013, 16:13
galtom pisze:Przesyl 3G mam wlaczony non stop i dane prawie nie ubywaja...
U mnie zauważyłem ogromne zużycie. Nawet z 5 MB na dzień, przy czym połączenie jest stale utrzymywane, a aktualizację pogody mam chyba w tym samym czasie co poczty - co godzinę. Poza nimi żadna aplikacja nie odświeża nic a ja sam z sieci po GSMie korzystam rzadko. Coś dziwne to.

#625054  autor: galtom
 05 kwie 2013, 16:44
Mnie tak uciekali jak miałem s3 i androida.

Pozdrawiam,
Galtom