• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 10 z 69
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 69

#623344  autor: Szlifiera
 28 mar 2013, 20:24
To jeżeli już podpisałem papiery o przeniesienie, i jedynie czekam na wizytę kuriera z telefonem i umową, to na umowie którą kurier przywiezie zaznaczam kiedy chcę przenieść numer czy kiedy ?:)

#623356  autor: PomaranczowoMi
 28 mar 2013, 21:09
Szlifiera pisze:To jeżeli już podpisałem papiery o przeniesienie, i jedynie czekam na wizytę kuriera z telefonem i umową, to na umowie którą kurier przywiezie zaznaczam kiedy chcę przenieść numer czy kiedy ?:)
Informację o planowanej dacie przeniesienia numeru powinieneś otrzymać SMS na nr. który przenosisz.
Nic na umowie nie zaznaczasz. Po prostu by przenieść nr. do Orange umowę musisz podpisać.

#623433  autor: staruch
 29 mar 2013, 11:54
Szlifiera pisze:To jeżeli już podpisałem papiery o przeniesienie, i jedynie czekam na wizytę kuriera z telefonem i umową, to na umowie którą kurier przywiezie zaznaczam kiedy chcę przenieść numer czy kiedy ?:)
nie wiem jak to wyglada przez internet/telefon.Jesli nie ustalales tego przy zamowieniu to tak bedzie.

pozdro

#623469  autor: Szlifiera
 29 mar 2013, 14:03
Właśnie otrzymałem sms z wiadomościa że otrzymano potwierdzenie możliwości przeniesienia numeru do Oragne. Planowana data przeniesienia 2013-05-10. Więc wygląda na to że żadnych kar płacić nie będę musiał bo umowę u poprzedniego operatora mam do 2013-05-05. :)

[ Dodano: 2013-03-30, 11:07 ]
Mam do was jeszcze jedno pytanie, mianowicie jeśli na początku nie zamierzałem zmieniać operatora i wypowiedziałem umowę na przejście na prepaid po skończeniu umowy. Teraz podpisałem papiery o przeniesienie z orange ( jeszcze nie dostałem żadnej wiadomości kiedy telefon z umową zostaną do mnie wysłane ) jedynie kiedy jest planowany termin przeniesienia.
Czy faktycznie dostanę gorszą ofertę z racji takiej że przeniesienie jest 5 dni po zakończeniu umowy i wtedy będę już na prepaidzie ? I teoretycznie będę się przenosił z karty a nie z abonamentu ?

Może jeszcze odwołać wypowiedzenie ( to które ja złożyłem ) u poprzedniego operatora żeby uniknąć prepaida ?

#623853  autor: banderas
 31 mar 2013, 01:37
Szlifiera pisze:Właśnie otrzymałem sms z wiadomościa że otrzymano potwierdzenie możliwości przeniesienia numeru do Oragne. Planowana data przeniesienia 2013-05-10. Więc wygląda na to że żadnych kar płacić nie będę musiał bo umowę u poprzedniego operatora mam do 2013-05-05. :)

Mam do was jeszcze jedno pytanie, mianowicie jeśli na początku nie zamierzałem zmieniać operatora i wypowiedziałem umowę na przejście na prepaid po skończeniu umowy. Teraz podpisałem papiery o przeniesienie z orange ( jeszcze nie dostałem żadnej wiadomości kiedy telefon z umową zostaną do mnie wysłane ) jedynie kiedy jest planowany termin przeniesienia.
Czy faktycznie dostanę gorszą ofertę z racji takiej że przeniesienie jest 5 dni po zakończeniu umowy i wtedy będę już na prepaidzie ? I teoretycznie będę się przenosił z karty a nie z abonamentu ?

10 maja numer zostanie ci aktywowany w orange wiec nie bedzie tu przeniesienia prepaida, na logike wynika z tego ze zlecenie przeniesienia na prepaida sie anulowalo
Może jeszcze odwołać wypowiedzenie ( to które ja złożyłem ) u poprzedniego operatora żeby uniknąć prepaida ?

banderassso
 #623864  autor: tola1906
 31 mar 2013, 11:00
jak długo czekaliście na pojawienie się kuriera z pierwszą umową, tą dotyczącą pełnomocnictwa do przeniesienia numeru? Jestem mocno zaniepokojona, bo zamówienie na kanale telesales składałam 21 marca i od wtedy cisza, wydaje mi się to podejrzanie długim czasem oczekiwania.

#623880  autor: kukuku2
 31 mar 2013, 13:28
Czekałem 3 dni zamówienie składałem przez sklep orange.pl

#623886  autor: Szlifiera
 31 mar 2013, 14:07
kukuku2 pisze:Czekałem 3 dni zamówienie składałem przez sklep orange.pl
Kukuku2 A Ty dostałeś już telefon, podpisałeś już umowę ? Zadziałał ten grupon -30% który miał działać tylko na nowy numer ? :)

Ja zamówiłem przez stronę orange, we wtorek około godziny 22.00, w środę wysłali dokumenty do pełnomocnictwa, w czwartek je podpisałem. Aktualnie czekam na dalesze wieści, otrzymałem tylko sms w piątek na kiedy jest planowane przeniesienie mojego numeru, ale ani widu ani słychu kiedy będzie kurier z umową i telefonem. Pozdrawiam!

#623914  autor: tola1906
 31 mar 2013, 18:03
Ok, dzięki, muszę w takim razie zacząć się dobijać do orange, bo czekanie ponad 10 dni na dokumenty do pełnomocnictwa jest dziwne.

#624118  autor: PomaranczowoMi
 01 kwie 2013, 16:56
Szlifiera pisze:Właśnie otrzymałem sms z wiadomościa że otrzymano potwierdzenie możliwości przeniesienia numeru do Oragne. Planowana data przeniesienia 2013-05-10. Więc wygląda na to że żadnych kar płacić nie będę musiał bo umowę u poprzedniego operatora mam do 2013-05-05. :)

Nic nie odwołuj, dostałeś termin przeniesienia, więc czekasz teraz na paczkę z telefonem :)

Pilnuj kuriera, bo oni różnie jeżdżą

No i nie będziesz na prepaid wtedy, data podpisania umowy to data złożenia zamówienia. Nie ma znaczenia kiedy przeniesiony zostanie numer, ważne kiedy złożyłeś zamówienie i masz tego sms o przeniesieniu,

#624139  autor: Szlifiera
 01 kwie 2013, 17:57
Dzięki wielkie za odpowiedź, w takim razie się już nic nie martwię, tylko czekam cierpliwie ( chciaż mam nadzieję że jutro dostanę smsa, że telefon z umową już do mnie jedzie ) :)

Dzięki wszystkim za pomoc i odezwę się jak już dostanę tel i podpiszę umowę!:)

#624330  autor: Veallentine
 02 kwie 2013, 16:26
Aktualnie mamy na stocku sporo Samsungów Galaxy S Advanced, jak co to priv ; )

Aktualna oferta sieci Orange kanłu Telesales:

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=64599

Wszelakie pytania co do promocji w sieci Orange, pw/mail ; )

xxx

#624345  autor: samsungs3
 02 kwie 2013, 17:10
przeniosłem numer do orange- otrzymałem 6 miesięcy free przy abo 159
wszytko ok przez telefon-dogadane w szczegółach
przyjeżdża kurier z umową i telefonem a tam 3 miesiące
plan jakiś standard opisany(kwota się zgadza:) -ok może tak nazywają a powinni plan multi wpisać dla jasności moim zdaniem bo taki mam mieć
wk... mnie z tymi 3 miesiącami że rozważam pozostanie u obecnego operatora
szkoda zabawy w x przesyłek
dodatkowo kurier tak się obchodzi z paczkami w których są telefony że niejednemu pewnie maniakowi się słabo tu by zrobiło:))
moją zanim ustaliliśmy zwrot tez nieźle zdążył już porzucać

#624397  autor: Szlifiera
 02 kwie 2013, 21:47
Witam! A może orientuje się ktoś kiedy będą Nexusy 4 dostępne znów w orange, bo już 3 dni robocze temu otrzymałem datę planowanego przeniesienia do orange, a żadnej wiadomości na temat tego kiedy będzie kurier z telefonem. I jak równo tydzień temu zamawiałem przez stronę telefon to Nexusy były normalnie dostępne, a teraz patrzę na stronę i chwilowy brak - i domyślam się że stąd ten problem, że paczki do mnie nie wysyłają ?:)

#624464  autor: zekori
 03 kwie 2013, 12:51
Na umowie zawsze są 3 miesiące natomiast cytuję 14 pnkt regulaminu promocji "Przenieś numer do Orange"

14. W ramach promocji Abonent który dokona przeniesienia numeru za pośrednictwem telesprzedaży do taryf Smart Plan na Rozmowy (Smart Plan Halo), Smart Plan (Smart Plan Multi), Smart Plan Mix i wybierze abonament 59,90 zł lub wyższy, otrzyma Rabat:
A) 100% na Kwotę abonamentu na 6 pełnych okresów rozliczeniowych, w przypadku zawarcia umowy na okres zastrzeżony 24 miesięcy

#624486  autor: samsungs3
 03 kwie 2013, 15:00
zekori pisze:Na umowie zawsze są 3 miesiące natomiast cytuję 14 pnkt regulaminu promocji "Przenieś numer do Orange"

14. W ramach promocji Abonent który dokona przeniesienia numeru za pośrednictwem telesprzedaży do taryf Smart Plan na Rozmowy (Smart Plan Halo), Smart Plan (Smart Plan Multi), Smart Plan Mix i wybierze abonament 59,90 zł lub wyższy, otrzyma Rabat:
A) 100% na Kwotę abonamentu na 6 pełnych okresów rozliczeniowych, w przypadku zawarcia umowy na okres zastrzeżony 24 miesięcy
nie obchodzi mnie co jest zawarte w regulaminie,podpisuję umowę a na niej jest wyraźnie 3 miesiące-w dodatkowych informacjach umieszczają eko fakturę jakieś deezery i inne bzdury plus 100% na 3 miesiące, to nie mogą wpisać 6?

poza tym nigdzie nie widziałem informacji że została zawarta za pośrednictwem telesprzedaży,mój plan multi był oznaczony jako standard a o tym zapisie w regulaminie też nie byłem informowany,on sam do umowy nie był dołączony(na pewno nie w takiej formie jak na stronie orange)

#624534  autor: Veallentine
 03 kwie 2013, 16:56
Tak już na umowie jest zapisane, i trzeba się z tym pogodzić, tak czy inaczej zniżka przez Telesales jest na 6 mc-y w wybranych abonamentach, i nie ma nad czym dywagować. W umowie też nie masz zapisane ile kosztuje np. minuta połączenia za granice, a masz to załączone w regulaminie usług czy ew. w cenniku usług, do którego umowa bezpośrednio się odwołuje.

xxx

#624547  autor: tola1906
 03 kwie 2013, 17:55
Stanowczo odradzam przenoszenie numeru z pomocą uzytkownika Domiii22, po 12 dniach czekania i braku kontaktu okazalo sie, ze trzeba skladac zamowienie od nowa, calkowity brak kompetencji.

#624707  autor: Veallentine
 04 kwie 2013, 09:51
Aktualnie mamy na stanie Nexusa 4 za 1zł w Multi 159,90 oraz za 209zł w Multi 129,90 ; )

xxx

#624708  autor: zekori
 04 kwie 2013, 10:06
Veallentine,

Czy kurier przychodzi dwa razy?

Ile trzeba czekać na telefon?
  • Strona 10 z 69
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11