• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 34 z 692
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 692

#623046  autor: Shadowm
 27 mar 2013, 13:03
solidburn, dzięki bardzo za opis! :)

Ta oferta już jest naprawdę dobra, także absolutnie nie narzekam - jeśli nie będzie się dało wynegocjować smsów, to po prostu zostawię sobie włączony pakiet za 7 zł! Jeszcze raz dzięki, dam znać co ostatecznie ugrałem :)

#623102  autor: taki_jeden
 27 mar 2013, 18:00
bora1410 niestety nie wiem bo nie dostałem takiej propozycji, a też nie byłem nią zainteresowany więc nie pytałem
 #623539  autor: xxxlegiaxxx
 29 mar 2013, 17:18
Formuła M
umowa na 12m-cy bez telefonu
abonament 24zł
400min. do wszystkich
nielimitowane sms/mms/polączenia do PLAY
darmowe sms do wszystkich sieci
pakiet 100min na 6 miesięcy dodatkowo

zadzwoniłem (wcześniej wypowiedzenie) i powiedziałem, że to chcę i to dostałem ;)

tylko słabo, że 12 mies. jest liczone od końca obecnej umowy ;)

pytałem o 1,5 Gb internetu i konsultant powiedział, że nie może być więcej niż 0,5... chyba niemożliwe... ale w sumie, to patrząc na oferty, które pojawiały się na tym forum, to za 1,5 trzeba doliczyć 20 zł, a na stronie play.pl są pakiety internetowe i tam za 1,5 cena to 15 zł...

chyba, że gdzieś się pomyliłem :D

#623545  autor: pakierhakierxd
 29 mar 2013, 17:30
Ale warunki umowy wchodzą od razu,więc plus :)
Zawsze możesz dokupić 750 mb za 10zł,wyjdzie to ci nawet lepiej :D
Bo normalnie za te 1.5 gb byś musiał zapłacić 20zł.

Pozdrawiam :)

#623546  autor: xxxlegiaxxx
 29 mar 2013, 17:39
Ale warunki umowy wchodzą od razu,więc plus :)
duży plus ;)
Zawsze możesz dokupić 750 mb za 10zł,wyjdzie to ci nawet lepiej :D
Bo normalnie za te 1.5 gb byś musiał zapłacić 20zł.
pakiety internetowe PLAY

Pakiet 250 MB - 7 zł miesięcznie

Pakiet 750 MB - 10 zł miesięcznie

Pakiet 1,5 GB - 15 zł miesięcznie

W takim razie, po co to pakować do abonamentu drożej? Wie to chyba tylko play :)

#623548  autor: pakierhakierxd
 29 mar 2013, 17:41
Wiesz jak ktoś bierze abo z telefonem i większy pakiet to ma tańszą słuchawkę lub konsolę czy co tam :)
Ja temu brałem większy :D
Ale przyda się jakoś bo wcześniej miałem mobilny Playa a zrezygnowałem na rzecz Aero 2 co nie zawsze działa :-)
A wiesz mam laptopa,tableta,smarta i im net się przydaje :D
Więc mam poza domem mobilny 1.5 gb + Aero 2 bez limitu ale rozłącza co godzinę i 512 kb/s,ale jak pisałem nie zawsze działa i nie wszędzie :P,i pozatem to do 2016 za free :-)
Jakbym brał bez telefonu to wziąłbym 500 mb i po prostu dokupował te 500 mb.

#623549  autor: xxxlegiaxxx
 29 mar 2013, 17:48
no może i racja ;) ja od nich telefonu nie chciałem, bo i droższy abonament i dłuższa umowa ;)

#623552  autor: pakierhakierxd
 29 mar 2013, 17:59
Ja telefonu od nich nie brałem ale za to xboxa :),był za 1zł to wziąłem :]

#623557  autor: zygikuleczka
 29 mar 2013, 18:12
xxxlegiaxxx pisze:Wie to chyba tylko play :)
Wie to każdy kto czyta ze zrozumieniem. Te pakiety są dostępne dla osób posiadających pakiet smartfon.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#623559  autor: xxxlegiaxxx
 29 mar 2013, 18:20
zygikuleczka pisze:
xxxlegiaxxx pisze:Wie to chyba tylko play :)
Wie to każdy kto czyta ze zrozumieniem. Te pakiety są dostępne dla osób posiadających pakiet smartfon.
k@%#... bardzo słuszna uwaga... czyli w mojej ofercie nie będzie można z internetu korzystać?

#623561  autor: zygikuleczka
 29 mar 2013, 18:36
xxxlegiaxxx, czytamy, czytamy, czytamy.
W Ofercie dla rozmawiających korzystanie z Internetu jest płatne dodatkowo poza abonamentem. W zależności od ilości zużytych danych w każdym miesiącu możesz zapłacić według cennika: 5 zł - do 5 MB, 10 zł - do 250 MB, 20 zł - do 1 GB

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#623562  autor: xxxlegiaxxx
 29 mar 2013, 18:42
zygikuleczka pisze:xxxlegiaxxx, czytamy, czytamy, czytamy.
W Ofercie dla rozmawiających korzystanie z Internetu jest płatne dodatkowo poza abonamentem. W zależności od ilości zużytych danych w każdym miesiącu możesz zapłacić według cennika: 5 zł - do 5 MB, 10 zł - do 250 MB, 20 zł - do 1 GB
Wiem, wiem, wiem ;)
Mogę w ciągu 10 dni odstąpić od umowy... tylko jeśli wezmę dodatkowo 0,5 Gb za 10 zł i 750 mb za 10, to na jedno praktycznie wyjdzie.

#623566  autor: pakierhakierxd
 29 mar 2013, 19:05
Dla mnie korzystniejsze jest wzięcie od razu tych 500 mb,dla ciebie też pewnie,zadzwoń do nich i powiedz że chcesz dodatkowo 500 mb wobec tego chcesz anulować aneks i przedłużyć ale z tymi 500 mb,to 250 mb więcej niż przy bezpiecznym internecie a ta sama cena :),tylko wiesz jak nawet nie będziesz korzystać z netu to i tak 10zł będzie liczyć do końca umowy i nawet jak przejdzie na czas nie określony,wszystko zależy od tego jak kto korzysta.

#623671  autor: jgrtc
 30 mar 2013, 10:11
Moja historia z przedłużeniem umowy:

2 marca: Wysłałem rezygnację (wzór na forum) emailem. Napisałem co chciałbym uzyskać, miałem informację z forum co dają. Interesowała mnie formuła M z dużym pakietem neta. Dodatkowo podałem jeszcze kilka rzeczowych argumentów celem ułaskawienia biura obsługi.
Zgłoszenie zarejestrowano na play 24. Temat: Rezygnacja, status: Rozpatrywane.

13 marca: Dostałem pismo (list) w którym informują mnie o zarejestrowaniu zgłoszenia. Poinformowano o tym że zgłoszenie rozpatrywane. Nie zaproponowano żadnej oferty przez play 24. Nikt nie dzwoni z ofertą.

15 marca: Status zgłoszenia z 2 marca na play 24 zmienia się z Temat: Rezygnacja, status: Rozpatrywane na Temat: Oferta utrzymaniowa, status: Rozpatrywane. Ciągle nie zaproponowano żadnej oferty przez play 24. Nikt nie dzwoni z ofertą.

24 marca: Status zgłoszenia z 2 marca na play 24 zmienia się z Temat: Oferta utrzymaniowa, status: Rozpatrywane na Temat: Oferta utrzymaniowa, status: Zakończone. Dostaję informację na play 24:
Szanowny Panie,

dziękuję za zgłoszenie dotyczące zapytania o ofertę utrzymaniową, które wpłynęło za pośrednictwem strony internetowej 02 marca 2013 roku.

Uprzejmie informuję, iż zgodnie z Pańską dyspozycją kontakt zostanie ponowiony w późniejszym terminie.

W przypadku dodatkowych pytań jesteśmy do Pana dyspozycji. Proszę pamiętać, że może Pan skontaktować się z nami, dzwoniąc na numer 790 500 500 lub *500, wysyłając wiadomość na adres e-mail [email protected] bądź tworząc zgłoszenie za pośrednictwem portalu Play24 (www.play.pl).

Z poważaniem,
Edyta S.

Obsługa Klienta Play
Ciągle żadnej oferty nie zaproponowano. 3 tygodnie od złożenia rezygnacji....

W między czasie: zaczynam się trochę denerwować całą sytuacją. Piszę zgłoszenia na play 24 z ponagleniem. Dzwonię na infolinię. Za każdym razem muszę opowiadać całą sytuację od początku. Twierdzą że rezygnacją nie wpłynęła, w historii zgłoszenia z 2 marca jest tylko odpowiedz z ich strony (jak wyżej). Moja rezygnacja skasowana. Nie ma po niej śladu. Rozmawiam z 5 konsultantami. Żaden nie potrafi tego wyjaśnić. Proponują standardową ofertę z play 24. Twierdzą że rezygnację należy wysłać jeszcze raz ale że będzie obowiązywała nowa data jej wpłynięcia (obligatoryjne 30 dni na wypowiedzenie nie będzie rozpatrywane bo zgłoszenia z 2 marca nie ma w archiwum). 2 konsultatnów obiecuje że sprawdzi dokładnie o co chodzi i oddzwonią. Jeden twierdzi że jak podam nr zgłoszenia to pomoże. Proszę o oddzwonienie za 5 min żebym miał czas na sprawdzenie nr. Nie oddzwaniają....
Wysyłam kolejne zgłoszenia, aż w końcu:

27 marca: Pierwsza oferta ze strony Play. Wysłana na play 24:
potwierdzamy wpłynięcie Pani pisma z 2 marca 2013 roku, dotyczącego rezygnacji z usług świadczonych przez P4 Sp. z o.o z końcem okresu na jaki została zawarta promocja. Pragniemy przekonać Panią do pozostania w naszej sieci.

Specjalnie dla Pani przygotowaliśmy poniższą ofertę. W ramach Abonamentu Formuła M oferujemy nawet 400 minut do wszystkich sieci krajowych, za jedyne 44zł. Umowa, którą polecamy trwałaby 24 miesiące.
Dodatkowo:
-nielimitowane minuty, SMS-y i MMS-y do Play,
-nielimitowane połączenia na numery stacjonarne lub nielimitowane SMS-y/ MMS-y do wszystkich sieci.
Do powyższej promocji polecamy atrakcyjne telefony już od złotówki.

Zapraszamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta pod numerem *500 (z telefonu Play) w celu poznania szczegółów oferty oraz złożenia zamówienia.

W przypadku podtrzymania decyzji informujemy, iż Umowa dla numeru 48606667463 zostanie rozwiązana z dniem 6 kwietnia 2013 roku, zgodnie z postanowieniem Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez P4 Sp. z o.o. dla Abonentów §16 pkt. 1.

Wraz z rozwiązaniem Umowy nastąpi przeniesienie dotychczasowego numeru telefonu do oferty Play na Kartę. Na Pani koncie przez 30 dni dostępne będzie 10 złotych na połączenia głosowe, SMS oraz MMS do krajowych sieci komórkowych oraz połączenia głosowe do sieci stacjonarnych. Dodatkowo darmowe rozmowy i SMS-y do wszystkich w Play. Jednocześnie informujemy, że jeżeli w dniu rozwiązania Umowy usługa będzie nieaktywna z powodu braku płatności, to numer zostanie odłączony, zgodnie z informacją zawartą w pkt 2. „Regulaminu migracji numeru telefonu (Numeru MSISDN) z usługi abonamentowej (postpaid) lub usługi typu Mix do usługi przedpłaconej (pre-paid)”. Po przeniesieniu numeru telefonu do oferty Play Fresh zostanie wystawiona korekta faktury za nadpłacony abonament.
Oferta nie spełnia moich wymagań. Zaznaczałem od początku że chce do tego internet. Wysyłam odpowiedz (kolejne zgłoszenia na play 24). Dzwonie również na infolinię. Trafiam oczywiście na 1 poziom negocjacji (operator). Proszę o przełączenie wyżej lub o telefon od nich od kogoś z wyższego poziomu. Mówię jakom dostałem ofertę. Pytam o internet. Pan twierdzi że z internetem może mi zaproponować formułę M za 64 zł. Nic więcej. Powołuję się na oferty z forum. Nic.

Może jeszcze ktoś zadzwoni i coś zaproponuje. Umowa kończy mi się 6 kwietnia.

Widzę że standardowo negocjując Formułę M można ugrać 5 zł. Z 69 schodzimy na 64 zł.
W tym
400 minut do wszystkich, 1.5 Gb
-nielimitowane minuty, SMS-y i MMS-y do Play,
-nielimitowane połączenia na numery stacjonarne lub nielimitowane SMS-y/ MMS-y do wszystkich sieci.

Na forum play znalazłem to:
Obrazek
Czy dobrze rozumiem że jak wezmę Formułę M bez neta za 44 zł (tak jak mi zaproponowano) i dokupię do tego pakiet internetu 1,5 GB za 15 zł to będę miał dokłądnie to samo co w ofercie za 64 zł tylko będzie mnie to kosztowało właśnie 59 zł? Czyli tyle co dostawały osoby na forum. Oczywiście w tym przypadku trzeba jeszcze nalegać na cenę telefonu z oferty bez internetu.

z góry dzięki za odp.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2013, 14:04 przez jgrtc, łącznie zmieniany 1 raz.

#623675  autor: pakierhakierxd
 30 mar 2013, 10:38
Pakiety 250/750/1.5 gb nie obowiązują jeśli nie wykupisz pakietu neta,w takim przypadku obowiązuje cię opcja bezpieczny internet:
do 5 mb -5zł
do 250 mb-10zł
do 1gb-20zł
Jak nie będziesz korzystać wcale z neta to będzie 0zł.

#623905  autor: arek90
 31 mar 2013, 16:57
Witam. Pierwszy raz bede przedluzal oferte abonamentowa w Play i w zwiazku z tym mam kilka pytan. Obecnie posiadam taryfe LongPlay69.
Umowa konczy mi sie z koncem kwietnia. Czy juz teraz moge starac sie o jej przedluzenie?
Gdzie ja najlepiej przedluzyc? Przez internet? Pkt sprzedazy czy u konsultanta?
Co do moich oczekiwan odnosnie nowej oferty to abo max 60zl oraz jak najwiekszy rabat na markowy smartfon cos w stylu sIII mini.
Dodam ze od samej oferty nie oczekuje zadnych pakietow internetowych gdyz to nie ja z tego smartfona bede korzystal.
Czy jest szansa na otrzymanie owego rabatu na nowy telefon?

#623912  autor: pakierhakierxd
 31 mar 2013, 17:53
Można przedłużyć 2 mce przed z telefon i 4 bez telefonu.

#623926  autor: arek90
 31 mar 2013, 18:53
Gdzie starac sie o przedluzenie zeby otrzymac najkorzystniejsza oferte? Na jaki rabat na telefon moge liczyc?

#623927  autor: pakierhakierxd
 31 mar 2013, 18:56
Najlepszą ofertę dostaniesz przez telefon,ja przynajmniej w porównaniu do tego co w salonie/internecie dostałem 5zł zniżki co miesiąc przez całą umowę + smsy/mmsy bez limitu do wszystkich sieci za darmo na okres całej umowy.

#624162  autor: kotziriomote
 01 kwie 2013, 20:16
Witam,
czy mógłby ktoś podpowiedzieć jaka jest aktualnie najlepsza oferta play online? Chodzi mi o ofertę przedłużeniową przy już złożonym wypowiedzeniu.
Obecnie korzystam z play 69 za 34,50 12 gb + 2 gb (promocyjne z poprzedniej oferty) + darmowy nocny transfer + darmowy pakiet społecznościowy, prędkość 2 Mbit/s. Umowa na 12 mies.
Otrzymałam kilka ofert, ale zawsze zwiększały wartość abonamentu, a chciałabym pozostać przy obecnych warunkach z mniejszą ceną. Wiem, że i tak mało płacę, jednak koleżanka otrzymała 12 gb na 12 mies. za 26 zł z groszami. Czy taka oferta nadal jest dostępna? Pani powiedziała, że już jej nie ma, jednak co rozmowa to inne warunki, ceny, prędkość, ilość gb.
Może ktoś wie czy mogę coś ugrać? Mam już mało czasu, 10 kwietnia zgodnie z wypowiedzeniem skończy mi się umowa.

Tylko raz jeden, aż do końca świata!
  • Strona 34 z 692
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 692
  • 1
  • 32
  • 33