AntiDandruff pisze:nie mam zielonego pojęcia jak to możliwe ze tego tam nie ma
System, syf typu brand (aplikacje, motywy od operatora) jak widać potrafią skutecznie zawalić pamięć, choć liczyłem na to, że podana będzie pamięć przeznaczona dla użytkownika, a nie cała pojemność kostki flash.
AntiDandruff pisze:Czyli mam przez to rozumieć że zawsze piszą np. 32 GB wbudowanej pamięci a tak naprawde są tam 4 GB ?
Nie, nie. Najczęściej powinno być tak (szczególnie przy większych pojemnościach), że będzie to ok 90 % deklarowanej pojemności.
BTW: spojrzałem na pudełko od mojej N79 - mam tam napisane 4 GB. Nie ma nic wspomniane o karcie pamięci ani nic, a to właśnie karta 4 GB dołączona do zestawu. Ten telefon już "przeszedłem" i wcześniej wiedziałem o niewielkiej pamięci wewnętrznej ale też w N79 wszystko mogło się znaleźć na karcie pamięci.
AntiDandruff pisze:Czy po prostu sklep w którym go kupowałem grzebali coś w tym telefonie
Telefon nowy, czy używany? Jeśli używany, to może ktoś zmienił ROM na nieoryginalny z jakimiś dodatkami typu widżety i coś Ci odebrało to miejsce.
AntiDandruff pisze:we wszystkich telefonach w ich sklepie jest tylko te 100 MB wbudowanej
Sprzedają tylko telefony ze średniej półki?