• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #623321  autor: imek
 28 mar 2013, 17:01
Ogłaszam wszem i wobec, dla tych, którzy nie wiedzą, że mój Desire X w sieci Play, otrzymał dziś aktualizację do Jelly Bean plus najnowszy Sense - właśnie pobieram.
Także polecam sprawdzić każdemu właścicielowi, czy aktualizacja na niego nie czeka :)
To tyle, miłego dnia :)
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2013, 22:50 przez imek, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

#623355  autor: kowcio
 28 mar 2013, 21:05
I jakie masz odczucia, jakie zmiany? Ja testowałem tego Desire i ten telefon za bardzo nie przypadł mi do gust z Androidem 4.0

#623360  autor: dreapheus
 28 mar 2013, 21:21
dla one s też pojawiła się dziś aktualizacja

#623394  autor: imek
 29 mar 2013, 04:07
@kowcio, ja powiem Ci szczerze, że jestem szalenie zadowolony z tego telefonu. Teraz, jak i przed aktualizacją sprawdzał się świetnie we wszystkim, do czego go potrzebowałem.
Po aktualizacji trochę motania się, bo jednak dużo pozmieniali, niektóre rzeczy musiałem ustawiać/personalizować od nowa, trochę inaczej pisanie smsów (inny układ klawiatury - minimalnie, ale już to, że spacja jest o pół centa dłuższa w prawo powoduje, że ciągle zamiast kropkę robię spację, ale no myślę, że się nauczę :) ).
Odnoszę wrażenie, że po aktualizacji telefon śmiga szybciej, np. Mozilla działa płynniej.
Cały Sense jest nowy, wszystko jest jakby odświeżone - wygląd galerii, poszczególnych okien w menu itp itd .. no do wszystkiego się trzeba nauczyć. No, i zaznaczenia itp, wszystkiego mają teraz kolor niebieski, podczas gdy w ISC były zielone/żółte (nie wiem, nie zwracałem uwagi, teraz po prostu widzę, że się zmieniło :p). Dodali też metodę pisania coś jak SWYPE w Samsungu (ale pewnie sygnowane jakąś ich własną nazwą). Na Galaxy Gio pisałem na SWYPE - świetna sprawa, przeszedłem na HTC i się oduczyłem, dziś próbowałem do tego wrócić i nie ma sensu - o wiele łatwiej klepać po klawiaturze (nawet obok klawiszy, które chcemy, bo telefon sam łapie o jaki wyraz chodzi) niż przesuwać po niej paluchem :)
Ogólnie z aktualizacji jestem zadowolony - nareszcie! :D

Obrazek
Obrazek

#635483  autor: miento1234
 26 maja 2013, 18:33
a czy po aktualizacji do j.b jest wsparcie dla flash playera ?