• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 9 z 69
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 69

#622891  autor: Szlifiera
 26 mar 2013, 19:39
hmm, ok, 19zł nie jakiś majątek można spróbować a nóż zadziała:) a powiedz mi jak umowa kończy mi się 05.05.13 czyli za troszkę ponad miesiąc to mogę przenieść numer do orange ? ( u poprzedniego operatora juz złożyłem wypowiedzenie, że z końcem umowy mają przenieść mój numer na kartę )

#622896  autor: rado1948
 26 mar 2013, 19:49
sam nabyłem kod zniżkowy -30% i zadziałał przy przeniesieniu numeru, gdzie wszędzie jest napisane, że działa tylko przy nowych numerach :)

#622905  autor: Szlifiera
 26 mar 2013, 20:05
ok, też właśnie go zakupiłem, aczkolwiek sam kod jeszcze do mnie nie dotarł, email z dot pay o jeden od grupona potwierdzający owszem, ale z kodem jeszcze nie.
Mogę w ogóle przenieść numer w sytuacji jaka opisałem powyżej jak do końca mam trochę ponad miesiąc u obecnego operatora ?
 #622924  autor: lukasz-stargard
 26 mar 2013, 21:39
Witam,

Czy jeśli aktywuje kod - 30 % oraz usługe Orange Open (posiadam już Neostrade) to te zniski sie zsumuja czyli bede i abonament nizszy o 30 % oraz o kolejne 15 zł.?

#622944  autor: PomaranczowoMi
 27 mar 2013, 00:17
Szlifiera pisze:hmm, ok, 19zł nie jakiś majątek można spróbować a nóż zadziała:) a powiedz mi jak umowa kończy mi się 05.05.13 czyli za troszkę ponad miesiąc to mogę przenieść numer do orange ? ( u poprzedniego operatora juz złożyłem wypowiedzenie, że z końcem umowy mają przenieść mój numer na kartę )
Możesz przenieść numer do Orange nawet na 6 miesięcy przed zakończeniem umowy tak naprawdę.

Skoro piszesz w tym wątku, to wiesz, że dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele.

Umów się z założycielem wątku na rozmowę przez telefon. Dokonaj wyboru oferty. Jeśli wybierzesz abonament powyżej kwoty zobowiązania 59,90 zł to otrzymasz bonus 6 miesięcy z abonamentem 0 zł, a przy przenoszeniu aktywacja to tylko 10 zł. Jeśli wybierasz niższą, to 3 miesiące tylko. I powyższe bonusy są wyłącznie w TeleSales. Przy składaniu zamówienia podajesz informację, czy chcesz przenieść numer w momencie, gdy umowa u operatora się skończy, czy z wypowiedzeniem umowy z zachowaniem 30 dni zgodnie z zapisami w umowie u obecnego operatora. Nie wiem która opcja będzie dla ciebie szybsza. Orange zrobi wszystko za Ciebie. Ty żadnych wypowiedzeń nie musisz składać. Przy pierwszej wizycie kurier przywiezie pełnomocnictwo dla Orange by oni mogli w twoim imieniu wystąpić do operatora o przeniesienie. Jak podpiszesz te papiery, to dostajesz sms z terminem przeniesienia. Co ciekawe ja swojego MIXa przy opcji drugiej przeniosłam ostatnio. Zamówienie składałam 19 marca, a datę przeniesienia ustalono na 5 maja. Umowa jest do 5 lipca. W moim przypadku w teorii grozi mi kara umowna, ale tobie już nie. Więc zamawiaj i ciesz się tym, co da Orange. A i jeszcze jedno, upewnij się, że wszystkie dane u dotychczasowego operatora masz aktualne.

#622999  autor: Szlifiera
 27 mar 2013, 10:41
ok, dzięki, wielkie za pomoc. Wczoraj przez stronę orange złożyłem cały wniosek o przeniesienie numeru, wszystkie dane u poprzedniego operatora, aktualne. z tym że w tym formularzu, nie bylo nic na temat tego czy chce czekac do konca obecnej umowy z przeniesieniem - a tak bym chciał, więc jak przyjedzie kurier wszystko sprawdzę w umowie o przeniesienie:) poki co dostalem jakis kod aktywacyjny nuner tymczasowy itp. na zakończenie bylo napisane ze moje zgłoszenie musi przejść weryfikacje, o każdym postępie poinformują mnie emailem, więc czekam, bo poki co żaden jeszcze nie przyszedł. Taryfę jaka wybrałem to ta za 129.9 . jak wspomniałem z obecnym operatorem umowe mam do 05.05.13. Pozdrawiam!

#623125  autor: kocim
 27 mar 2013, 19:02
PomaranczowoMi pisze: Możesz przenieść numer do Orange nawet na 6 miesięcy przed zakończeniem umowy tak naprawdę.
No niby tak, ale moim zdaniem sporo lepszym rozwiązaniem jest jednak przenoszenie miesiąc wcześniej. Lepiej "wycisnąć" za to co płaci się u starego operatora, przejść do nowego i sobie 6 miesięcy korzystać "za darmo". A jak przeniesie się 6 miesięcy przed zakończeniem umowy to trzeba ciągnąć dwie sroki za ogon na raz - u starego operatora minuty za które się płaci (po co zostawiać niewykorzystane) i u nowego minuty w dodatku na numerze tymczasowym co jest w pewnym stopniu uciążliwe korzystanie z dwóch numerów i okres 6 miesięcy po części marnuje się czy leżakuje. Promocja jest 6 miesięcy darmowego a nie 6 miesięcy krótsza umowa więc jak się daje 6 miesięcy to trzeba z tego wyciskać soki jak z cytrynki a nie robić żeby leżakowały niewykorzystane minuty :)
No i też czytajcie umowy wszelkie jakie podpisujecie czy macie 10 dni na rezygnację w razie jakby doszło do pomyłki jakiejś z przeniesieniem.

#623227  autor: Szlifiera
 28 mar 2013, 09:09
to u mnie jest właśnie ~miesiąc. Z tego co dostałem informacje na email to dzisiaj powinien przyjechać do mnie kurier. To prawda że jeżeli umowę przynosi kurier to mam tydzień na jej dokładne przeczytanie i ewentualną rezygnację ? Czy wszystko czytać przy kurierze i dopiero podpisywać?

P.S Jeśli przenoszę numer najpierw przyjedzie kurier z papierami do przeniesienia, a dopiero drugi raz z tel i umową (tak zrozumiałem ze strony orange)?

Pozdrawiam!

#623253  autor: kocim
 28 mar 2013, 11:31
Masz 10 dni więc nie musisz czytać tego wszystkiego przed kurierem.
Zobaczysz z czym przyjedzie kurier najpierw :), ale to raczej będą papiery na przeniesienie numeru.

#623256  autor: kukuku2
 28 mar 2013, 11:35
Tak to papiery na przeniesienie był u mnie wczoraj przed południem a wieczorem miałem maila że telefon już wysłany, więc czekam.

#623258  autor: Szlifiera
 28 mar 2013, 11:42
Tak wiec. był właśnie kurier, podpisałem i pojechał, oczywiście były to dokumenty o przeniesienie numeru, w papierach wszystko raczej się zgadza, zaznaczone było że wnoszę o przeniesienie numeru z okresem wypowiedzenia u poprzedniego operatora więc wygląda na to że ok :)
Teraz kwestia, za ile mogę spodziewać się kuriera z telefonem i umową ? Pozdrawiam! :)

#623262  autor: kukuku2
 28 mar 2013, 11:52
Jak pisałem wyżej ok 12 podpisałem przeniesienie a po 18 miałem maila że telefon wysłany i w ciągu 48h powinien dotrzeć

#623269  autor: Szlifiera
 28 mar 2013, 12:10
ok to daj znać co jak Ci dojdzie i co Ci doszło:D A ja w takim razie cierpliwie czekam! Dzięki!

#623279  autor: Veallentine
 28 mar 2013, 12:53
Hello ; D

Jeżeli chodzi o Grupona, to można wziąć albo 6mc-y 100% na abonamencie przez Telesales, albo Grupona - 30% przez cały okres trwania umowy, zasadniczo wychodzi na to samo ; )

Jeżeli chodzi o proces realizacji, to w pierwszym etapie przyjeżdża kurier z dokumentami ws. przeniesienia, za drugim z umową, drugie dokumenty są wiążące.

Szlifiera trochę martwi mnie to, że na umowie masz zapisek, że umowa będzie wypowiedziana z okresem wypowiedzenia ( zrywana z 30 dniowym wypowiedzeniem, zachowując okres rozliczeniowy ) a nie z końcem okresu promocyjnego, czyli jest rozwiązana w momencie jej formalnego zakończenia które zapisane jest w umowie.

Poza wszystkim, jak ktoś myśli nad przeniesieniem numeru niech nie składa wypowiedzenia, bo Orange sam w imieniu klienta składa wypowiedzenie. Jeżeli ktoś wypowie umowę i nr telefonu trafi na prepaida to nie można numeru przenieść na takich warunkach, i jest 'lipka' xP

P.S. Jeżeli chodzi o link do oferty Play z umową na czas nieokreślony, to po wejściu nowej oferty w życie, oferta z umową na czas nieokreślony została wycofana :smt010 :smt010 :smt010

Aktualna oferta sieci Orange kanłu Telesales:

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=64599

Wszelakie pytania co do promocji w sieci Orange, pw/mail ; )

xxx

#623281  autor: kukuku2
 28 mar 2013, 13:01
Szlifiera trochę martwi mnie to, że na umowie masz zapisek, że umowa będzie wypowiedziana z okresem wypowiedzenia ( zrywana z 30 dniowym wypowiedzeniem, zachowując okres rozliczeniowy )

Też tak mam ale w moim przypadku umowa w grudniu przeszła już na czas nieokreślony

#623305  autor: Szlifiera
 28 mar 2013, 14:52
Hmm a czego to martwiące? Myślałem że jak od dziś mam 38 dni do końca umowy z obecnym operatorem, to to 30 dniowe wypowiedzenie jest ok ? Wytłumaczcie mi jak to jest ?<zagubiony>

W sumie nie planowałem przeniesienia, dlatego złożyłem wypowiedzenie. ( dołączyć je kurierowi jak przyjedzie z umową i telefonem ? )

okres rozliczeniowy mam 8 albo 9 dnia każdego miesiaca.

teraz to już sam nie wiem co o tym myśleć:P

#623316  autor: kocim
 28 mar 2013, 16:48
A jakie wypowiedzenie chcesz dołączyć? Skąd je masz? Przecież kurier odebrał wniosek o przeniesienie.

Jak masz 38 dni do końca umowy z obecnym operatorem a okres wypowiedzenia 30 dni to zostaje jeszcze 8 dni różnicy :) Pewnie będziesz musiał zapłacić karę. Pocieszenie jest, że to tylko 8 dni więc wyjdzie maluteńka kara. Nie masz co martwić się.

Ale trzeba ostrzegać pozostałych że trzeba pilnować pewnych spraw. Przypadki, że przeniesienie z okresem wypowiedzenia są coraz częstsze. Tutaj mała kara wyjdzie, ale czasem są o wiele większe. A później klient musi płacić bo niby wiedział co podpisuje.
W innym wątku opisywałem jak dziewczyna przeniosła numer na abonament podpisała wszystkie umowy, a później stary operator (akurat to był Orange) namówił na przedłużenie na ten sam numer. Miała 2 umowy podpisane u rożnych operatorów i dostała 2 rachunki.

#623324  autor: Szlifiera
 28 mar 2013, 17:28
widzisz, dobrze wiedzieć, inaczej to zinterpretowałem :)

Pytani na przyszłość, co należy zaznaczyć, aby przeniesienie nastąpiło dopiero po zakończeniu umowy u poprzedniego operatora?

I ostatnie pytanie, ile może wynosić kara za te 8-9 dni różnicy ?

Pozdrawiam i dzięki wielkie za pomoc! :)

#623341  autor: staruch
 28 mar 2013, 20:06
Ludzie w procesie MNP można przenieść numer i w 24 godziny i z okresem miesięcznego wypowiedzenia.To klient wybiera czy chce płacic karę u byłego operatora za zerwanie umowy przed czasem.
Przenosiłem umowę Panu któremu w T-mobile zostalo 10 miesiecy do konca na firmę ale byl swiadomy kary i zrobilem mu przeniesienie w 24h.

Druga sprawa jest taka że w Orange na start dostajesz numer tymczasowy w dniu zawarcia umowy na przeniesienie.Aktywacja przebiega raczej natychmiastowo.
Numer tymczasowy zmienia sie w numer docelowy w dniu w jakim sprzedawca z klientem uzgodnili przeniesienie.
Wowczas karta ze starej sieci jest do wyrzucenia a na karcie na ktorej byl numer tymczasowy pojawia sie numer docelowy

pozdro
  • Strona 9 z 69
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 69
  • 1
  • 7
  • 8