• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #623250  autor: Lebertowak
 28 mar 2013, 11:28
Witam. Czy jest możliwość wyłączenia dźwięku podczas robienia zdjęć aparatem tym telefonem? O ile w domu to nie przeszkadza, w innych miejscach może być irytujące, nie tylko dla mnie...

#623252  autor: kowcio
 28 mar 2013, 11:30
Jeśli w ustawieniach aparatu nie masz takiej opcji, to spróbuj wyciszyć głośność dźwięku jako 'system".
Jeśli to nic nie pomoże, to pozostaje wyciszać telefon przez zrobieniem zdjęcia. Tak przynajmniej u mnie w Samsungu to działa :roll:

#623260  autor: Lebertowak
 28 mar 2013, 11:46
Po wyciszeniu dźwięku i całego systemu (aplikacje, dotyk, powiadomienia) dźwięk nadal jest. W aparacie nie ma opcji wyciszenia, sprawdzałem już wcześniej. Podobno jest opcja, żeby poprzez jakikolwiek Androidowy menadżer plików coś podmienić - coś usunąć...

#623261  autor: mn9
 28 mar 2013, 11:51
Lebertowak pisze:Witam. Czy jest możliwość wyłączenia dźwięku podczas robienia zdjęć aparatem tym telefonem? O ile w domu to nie przeszkadza, w innych miejscach może być irytujące, nie tylko dla mnie...
O ile się nie mylę to na ics nie ma możliwości wyłączenia tego,dopiero na Jelly Bean jest możliwość :P

http://www.speedtest.net/android/2021729455.png

#623267  autor: Lebertowak
 28 mar 2013, 12:08
W takim razie poczekamy do oficjalnej aktualizacji Jelly Bean :)

A w Twoim LG L9 tez nie ma mozliwosci wylaczenia tego?

Swoja drogą nie wiem czy to charakterystyczne dla LG, ale bateria nie trzyma dlugo. W stanie spoczynku schodzi wolno, ale wystarczy odpalic chociazby GG, YouTube z polaczenia WiFi i kilka godzin takiej zabawy 'kasuje' baterie. Moze to tez przez ten 4-rdzeniowy procesor umieszczony w cyborgu jakim jest Optimus 4X HD...

#623276  autor: mn9
 28 mar 2013, 12:30
Lebertowak pisze:A w Twoim LG L9 tez nie ma mozliwosci wylaczenia tego?
Z tym dzwiękiem jest we wszystkich telefonach z seri L od Lg,ja u siebie mam tryb cichy i dzwieku nie mam ale jak go wyłącze to jest ale mi to nie przeszkadza
Lebertowak pisze:Swoja drogą nie wiem czy to charakterystyczne dla LG, ale bateria nie trzyma dlugo. W stanie spoczynku schodzi wolno, ale wystarczy odpalic chociazby GG, YouTube z polaczenia WiFi i kilka godzin takiej zabawy 'kasuje' baterie.
Nie tylko Lg ma z tym problem,ale w końcu masz 4 rdzenie więc to normalne :P

http://www.speedtest.net/android/2021729455.png

#623284  autor: kowcio
 28 mar 2013, 13:16
LG słynie z bardzo dobrych baterii, ale ten 4X nie jest zoptymalizowany na tym Androidzie, co teraz masz. Jak wyjdzie aktualizacja do JB, to znacznie poprawi się czas pracy na baterii, bo JB jest zoptymalizowany pod ten procesor. Teraz niestety działa on na pełnych obrotach i bateria nie starcza na długo. Więc jak pojawi się JB dla 4x, to nie zwlekaj z aktualizacją - da ona drugie życie temu modelowi :)

#623309  autor: Lebertowak
 28 mar 2013, 15:23
kowcio pisze:LG słynie z bardzo dobrych baterii, ale ten 4X nie jest zoptymalizowany na tym Androidzie, co teraz masz. Jak wyjdzie aktualizacja do JB, to znacznie poprawi się czas pracy na baterii, bo JB jest zoptymalizowany pod ten procesor. Teraz niestety działa on na pełnych obrotach i bateria nie starcza na długo. Więc jak pojawi się JB dla 4x, to nie zwlekaj z aktualizacją - da ona drugie życie temu modelowi :)
Szczerze, juz myslalem o obwinieniu Koreanskich tworcow, ze zrobili specjalnie dla mnie trefną baterię :)

Swoja droga oryginalna Samsunga Galaxy S3 jest podobna - 2100 mAh, nawet ta od 4X HD ma 2150 mAh.

#623317  autor: razin
 28 mar 2013, 16:48
mn9 pisze:Z tym dzwiękiem jest we wszystkich telefonach z seri L od Lg
W większości telefonów LG jest jedynie zmiana dźwięku migawki bez możliwości wyłączenia na stałe.