• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #623123  autor: musiolek
 27 mar 2013, 18:57
Witam, mam problem. Próbowałem dziś utworzyć połączenie konferencyjne od kilku osób dzwoniących do mnie. Niestety, za każdym razem mogłem odebrać tylko połączenie od jednej osoby (plus jedno połączenie zawieszone). Kiedy używałem w telefonie funkcji "scal połączenia" natychmiast na ekranie telefonu wyskakiwał komunikat o treści "nie można prowadzić rozmów konferencyjnych". Nie wiem co się dzieje bo wcześniej takie połączenia działały u mnie bez problemu. Czyżby Play zablokował mi możliwość tworzenia takich połączeń? Jeśli tak, to ciekawe dlaczego gdyż nigdy nie miałem z nimi problemów, a z konferencji korzystałem raptem ze dwa razy w życiu. Czy ktoś wie o co tu chodzi? Jeśli tak to proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.

#623132  autor: kocim
 27 mar 2013, 19:25
play ma jakieś tam forum z pracownikiem może tam ktoś udzieli ci odpowiedzi czy pokieruje.
Jeśli odbierałeś połączenia to trochę bez sensu byłoby żeby Tobie coś blokowali.

Żeby korzystać z połączeń konferencyjnych trzeba włączyć funkcję połączenia oczekujące.
W necie poszukaj jak się w playu włącza. Druga sprawa nie wszystkie telefony obsługują, ale ten nowsze to już raczej tak. Są też takie co obsługują tylko maksymalnie 2, matka moja ma taki he he

#623136  autor: musiolek
 27 mar 2013, 19:40
Połączenia oczekujące mam włączone i funkcja działa. Maksymalnie mogę prowadzić rozmowę z jednym numerem i równocześnie w tle może czekać druga osoba na zawieszonym połączeniu. Z tego co pamiętam to wcześniej na tym samym telefonie konferencja działała prawidłowo... :(

#623205  autor: Spioszek
 28 mar 2013, 03:43
musiolek, akurat wczoraj sam robiłem połączenie konferencyjne w Playu do dwóch osób naraz i nie było problemu.

#623663  autor: alkonauta
 30 mar 2013, 09:31
Czy autor pierwszego posta ma taryfe typu no-limit? Moze jest to sposob na ograniczenie procederu pt "lacze z kims innym" gdzie osoba majaca taryfe no-limit dzwoni do jednego rozmowcy, dzwoni do drugiego a sama przechodzi na mute. Play jak widac po ostatniej akcji z forumla 4.0 nakarte lubi po cichu wycofac oferte. Ostatnio patrze i nowa formula 4.0 pozwala rowniez np na bezplatne polaczenia wideo, stara kaze sobie za to placic.

#623672  autor: wypasiony
 30 mar 2013, 10:16
asz sprawdziłem działa i odbieranie wielu rozmów i tworzenie konferencji