• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#621551  autor: digit6
 20 mar 2013, 16:16
Źle :mrgreen:
Dobra, w regulaminie jest napisane tylko o tym ze podczas trwania umowy jesli ktos uruchomi e-fakture musi to zrobic 5dni przed koncem okresu rozliczeniowego.
Sorry, juz tyle tego czytam ze mi glowa puchnie.

#622345  autor: tetley
 24 mar 2013, 10:17
digit6 pisze:zastanawia mnie tylko po co play rozgranicza to na:
Formula M
-pakiet 114 minut wymiennych na sms 1:1 w abonamencie do wszystkich sieci
-pakiet 143 sms do wszystkich sieci
-pakiet 143 minut do wszystkich sieci
Po co taki podzial, przeciez rownie dobrze moglby byc jeden pakiet 400min/sms..
Tam jest chyba 257 min/sms w pakiecie abonamentowym, nie 114 min/sms :)

A to, że jest kilka różnych pakietów wynika pewno z charakterystyki ich systemu bilingowego. Widocznie tak jest im łatwiej i prościej, może jakieś techniczne "niuanse" mają wpływ...
digit6 pisze:Czy przyznany mi bedziepakiet minut w abonamencie 34zl:0,19zl=179min i pakiet 143minut i 143sms ? Cos mi sie tu nie zgadza, jak to sie ma w odniesieniu do tych 400min ale w umowie bez telefonu?
Przelicznik jest ciut inny, w cenniku formuł jest informacja, że w formule M dostaje się pakiet 49 zł, ten pakiet dzielimy przez koszt za min. połączenia i daje nam to 257 min.

Tak swoją drogą jestem ciekaw jak jest z tymi pakietami dodatkowymi, czy faktycznie są dwa czy jest jeden. Jestem w trakcie MNP do Formuły M, więc w połowie kwietnia będę wiedział, ale nawet na BOK Play dostałem informację, że dostaje się 257 min/sms oraz 143 min/sms...

Pozdrawiam:)

#622572  autor: andrzejgolota
 25 mar 2013, 01:36
tetley pisze: Tak swoją drogą jestem ciekaw jak jest z tymi pakietami dodatkowymi, czy faktycznie są dwa czy jest jeden. Jestem w trakcie MNP do Formuły M, więc w połowie kwietnia będę wiedział, ale nawet na BOK Play dostałem informację, że dostaje się 257 min/sms oraz 143 min/sms...
Na swoim przykładzie [jestem w Play od 5 marca, nowy numer, formuła L Only Sim z 500 mb neta] widzę, że to są dwa osobne pakiety. Tzn mam 500 minut w standardzie (wymienne 1/1 sms) i do tego SMSY odejmuje z pakietu "SMS/MMS do wszystkich (300 do wykorzystania)" a połączenia głosowe poza Play z "Minuty do wszystkich (300 do wykorzystania)".

Wygląda to mniej więcej w tym momencie tak na play24:

Minuty w abonamencie 500:00 min.
Minuty do wszystkich 261:55 min. (ważne do 09.04.2013)
SMS/MMS do wszystkich 223 szt. (ważne do 09.04.2013)

Co ciekawe z tego co mówiła pani w salonie wynikało że powinien być to jeden pakiet a nie dwa osobne "niezależne". No ale narzekać przecież nie będę :D