• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #617401  autor: damian398
 28 lut 2013, 19:53
Witam.

Poszukuję oferty ponieważ kilka dni temu kupilem nowy telefon HTC windows phone 8s i sila rzeczy potrzebny jest mi pakiet internetowy. W play najbardziej by mi odpowiadał abonament 39 zl (bez telefonu, pakiet internetowy mały) dla tego że jest co miesiąc 400 min do wszystkich a nie tak jak w abonamencie za 19 zl co miesiac trzeba aktywowac pakiet 200 min do wszystkich sieci za 10 zl. Nie musi być to koniecznie abonament może być też karta. Dodam ze duzo nie pisze sms i dużo nie rozmawiam a osoby z ktorymi mam kontakt śa głownie spoza sieci play.

Może zna ktoś jakies ciekawsze oferty ? Głównie chodzi mi o najnizszy abonament żeby miał w sobie internet, i troszke darmowych minut i sms. Obecnie jestem w play na karte.

#617435  autor: Niezgodna7
 28 lut 2013, 22:32
Troszkę minut, troszkę smsów. Tzn.ile ?
:-)
PS.
To w plejaku na kartę masz dość dużo pakietów do wyboru.

#617444  autor: damian398
 28 lut 2013, 22:48
Calm7 pisze:Troszkę minut, troszkę smsów. Tzn.ile ?
:-)
PS.
To w plejaku na kartę masz dość dużo pakietów do wyboru.
Wystarczy mi na miesiąc okolo 60 min do wszystkich sieci, 200 sms do wszystkich sieci i internet mysle ze 0,5-1GB powinien starczyć.

Pakiety są w play na kartę ale nie wychodzi to za ciekawie w porównaniu z abonamentem który za 19 zl +10 zl za pakiet 200 minut do wszystkich sieci spełnia moje potrzeby ale może są jeszcze w innych sieciach ciekawsze oferty.

#617527  autor: Horacy
 01 mar 2013, 13:57
Na kartę w Heyah jest tak, doładujesz za 30 zł, możesz wykupić pakiet 60 minut za 1 zł, oraz pakiet 1000 SMS do wszystkich, wtedy 9 zł i do tego pakiet 600 Mb danych za 15 zł, to nawet opłata za RWK nie będzie straszna (3zł) bo i tak zostaje 2 zł na koncie.

#617552  autor: damian398
 01 mar 2013, 16:21
A ile czasu jest na zużycie tych pakietów?

#617584  autor: damian398
 01 mar 2013, 19:32
dzisiaj play mi zaoferował coś takiego.

Super Formuła Internet Tylko SIM M

1. W ramach abonamentu całkowicie nielimitowane połączenia i SMS do wszystkich w Play
2. Aż 400 minut wymiennych na 400 SMS do wszystkich sieci oraz na numery stacjonarne
3. W abonamencie pakiet 500 Mb na swobodne przeglądanie Internetu. Po wykorzystaniu limitu internet zwalnia jednak pozostaje darmowy.
4. Tylko dla osób przenoszących numer z abonamentu zniżka z 49zł na 44zł
5. Rabat za uruchomienie e-faktury 5 zł obniża wysokość abonamentu z 44 zł na jedyne 39 zł/m-c na cały okres umowy
6. Minuta do wszystkich sieci po wykorzystaniu abonamentu to jedyne 19 gr.
7. Dodatkowo Pakiet „Muzyka na czekanie” bezpłatnie przez pierwszy miesiąc – później usługa ta kosztuje 2 zł miesięcznie.
8. Przez pierwsze 3 miesiące pakiety : Nielimitowane połączenia na numery stacjonarne. Później możliwość dokupienia po 7zł za pakiet.

Jednorazowa opłata aktywacyjna wynosi 49zł a umowa zawierana jest na 12 miesięcy.

i taka druga ofertę w ktorej nie ma darmowych sms

Super Formuła Internet MAX Tylko SIM S

1. W ramach abonamentu całkowicie nielimitowane połączenia i SMS do wszystkich w Play
2. Przez pierwszy miesiąc za darmo pakiet 200 minut do wszystkich sieci – później jest to koszt jedynie 10 zł miesięcznie
3. W abonamencie pakiet 1GB na swobodne przeglądanie Internetu. Po wykorzystaniu limitu internet zwalnia jednak pozostaje darmowy.
4. Tylko dla osób przenoszących numer z abonamentu zniżka z 39zł na 34zł
5. Rabat za uruchomienie e-faktury 5 zł obniża wysokość abonamentu z 34 zł na jedyne 29 zł/m-c na cały okres umowy
6. Minuta do wszystkich sieci po wykorzystaniu abonamentu to jedyne 19 gr.
7. Dodatkowo Pakiet „Muzyka na czekanie” bezpłatnie przez pierwszy miesiąc – później usługa ta kosztuje 2 zł miesięcznie.

Jednorazowa opłata aktywacyjna wynosi 49zł a umowa zawierana jest na 12 miesięcy.

[ Dodano: 2013-03-01, 20:05 ]
perek pisze:http://www.plus.pl/indywi...tfon/Smartfony/

Moze cos takiego? 49 zl i jest 200min i 1gb
tylko że podałeś oferte ze smartfonami a ja juz mam :)

#617596  autor: imek
 01 mar 2013, 20:21
Ja mam nadal taki problem. 90% czasu byłem na roamingu z Orange i czasem potrafi wyrzucić mnie z sieci nawet gdy chwilę temu w tym miejscu miałem max zasięg, wtedy automatycznie łapie Plusa. Problem na tyle często się powtarzał, że mimo odrobinę słabszego zasięgu z anten Plusa, teraz cały czas jestem u nich.

Obrazek
Obrazek

#617599  autor: zygikuleczka
 01 mar 2013, 20:38
damian398, polecam Ci taryfę lubie.to w playu. Dla Twoich potrzeb będzie idealna. http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... -to/5.html

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#617602  autor: damian398
 01 mar 2013, 21:08
zygikuleczka pisze:damian398, polecam Ci taryfę lubie.to w playu. Dla Twoich potrzeb będzie idealna. http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... -to/5.html
oferta calkiem calkiem ale czas połączen wychodzacych strasznie krotki :shock:
Rozmawiałem o niej z konsultantem i jest chyba najlepszym wyborem dla mnie. Orange free też ma fajną ofertę tylko ze:

1. Połączenia w orange, na stacjonarne,T-mobile,plus za 29 gr a do play 75 gr a w play 29 gr do wszystkich sieci.
2. w orange sms do wszystkich sieci 20 gr w play 9 gr do wszystkich sieci
3. Tutaj fajna niespodzianka bo za doładowanie 50 zl w orange dostajemy 2,27GB na 3 miesiace gdzie w play za 50 zl mamy tylko 1gb na 100 dni.
4. w orange jest taka pocja która jak dobrze rozumiem pozwala przedłuzyc waznosc polaczen wychodzaczych (np. z 3 miesiecy przy doładowaniu za 50 zl) o 1 rok tutaj link do promocji http://www.orange.pl/kid,4002009262,id, ... ticle.html

#617638  autor: sa
 02 mar 2013, 03:06
Niekoniecznie za 50zł ja doładowuję co m-c za 5zł i też mam roczną ważność konta najpierw wysyłasz kod 8002 z START w treści smsa a jak dostaniesz info że wydłużeniu konta to doładowujesz......Różnica miedzy LT a orange free na kartę jest taka że ten pierwszy tj.LT jest typową ofertą do smartfonów(ma lejek ,net jest w cenniku za darmo)a za te 50zł kupujesz pakiety obniżające koszty rozmów i smsów np pakiety 5zł 100minut do playa i stacjonarne,za 6zł 30minut do wszystkich sieci , za 5zł aktywujesz pakiet i dostajesz 10zł na wszystko tj rozmowy smsy, mmsy tylko net odpada i nie możesz smsów premium za tą kasę używać ani pakietów kupować, za 10zł masz nieimitowane smsy do wszystkich sieci(bez premium) za 10zł masz darmowe nielimitowane rozmowy do wszystkich, w play wybór opcji jest spory a pakiety ważne 30dni..Zaś OFnK to typowa oferta do modemu i lapka czy kompa stacjonarnego lub smarta a nie do normalnego użytkowania (omijają tą taryfę praktycznie wszystkie ciekawe promocje i pakiety dostępne w orange)ma owszem funkcję głosową i smsy ale to tak dla zdesperowanych co muszą a nie że mają używać ..

#617650  autor: damian398
 02 mar 2013, 09:36
to orange nie ma nic do zaoferowania dla smartfonów ?

dodatkowo przy doladowaniu konta w play przez FB mam + 30% kwoty doładowania :)

#617817  autor: sa
 03 mar 2013, 02:32
Podobno orange ma w marcu wprowadzić nową taryfę właśnie dla smartów tylko dokładnie nie wiadomo kiedy...na razie w ramach zmian zlikwidowali "chwilowo" przelew sms ,wprowadzają opłatę 3 zł za roczna ważność konta z tym że nie wiadomo czy ma być co m-c czy co 3 albo za każde przedłużenie konta no i dla klientów co mają staż krótszy niż 3-ce.. no i nie wiadomo co ciekawego dadzą w zamian w tej nowej taryfie.Ostatecznie można używać i ofnk ale trzeba się liczyć że tylko net tam jest w dobrej cenie, niektórzy rozwiązują ten problem używając do rozmów voipa i aplikacji do smsów ale tu jest wada że twój rozmówca też musi mieć smarta i tą samą aplikacje...

#617883  autor: damian398
 03 mar 2013, 14:40
Virgin mobile ma ciekawą ofertę dla smartfonów tylko nie wiem na jak długo dostajemy przedłużenie konta przy doładowaniu i ile jest czasu na poszczególne pakiety internetowe.

#618027  autor: Edmund
 04 mar 2013, 16:07
damian398, Virgin jest bardziej do rozmów niż do smartfona. Ważność konta to rok po doładowaniu (już od 5zł), a ważność pakietów internetowych to 30 dni.

sa, co do rocznej ważności konta w Orange to z pierwszych informacji wynika, że tylko jej aktywacja będzie płatna 3zł, i to tylko dla osób ze stażem poniżej 3 miesięcy. Dla osób ze stażem większym niż 3 miesiące i osób które już aktywowały RWK nic się nie zmienia.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#618358  autor: buks
 06 mar 2013, 00:33
Jestem w podobnej sytuacji, tyle że ja potrzebuję minimum pakiet 1 GB danych + 120 minut wymiennych na smsy miesięcznie. Po likwidacji starych taryf playa (np. replay all inclusive max) nie mogę znaleźć żadnej oferty choćby o zbliżonej atrakcyjności.

Najtańsza sensowna od playa kosztuje 49 zł miesięcznie (w/w kosztowała 29 zł....). Za 79 zł jest abo z pakietem 2gb + htc 8s do opchniecia za ok. 800 zł. Po sprzedaży htc 8s wyjdzie w sumie prawie to samo, tylko pakiet miałbym większy o 500 mb.
Ciekawa wydaje się być oferta orange free... tylko musiałbym karty kupować, a ja jestem przyzwyczajony do abonamentu :p Z drugiej strony: czy orientuje się ktoś kiedy orange obniży w ofertach pre-paidowych ceny połaczeń do playa?

Są jakieś lepsze oferty od w/w biorąc pod uwagę moje wymagania?

#618452  autor: damian398
 06 mar 2013, 19:34
Pierwsze co to nie sprzedasz HTC 8s za 800 zl. Bo ja swojego kupiłem od gościa w dniu kupna w salonie za 700 zl z przesyłką. Co do abonamentu nie znajdziesz nic lepszego niż play. JA osobiście zdecydowalem sie na play na karte lubie to!. Za dołądowanie za 50 zl ważnośc konta 100 dni, 1 GB na szybszy internet a po straceniu bonusa 1GB mam nadal internet za free ale na wolniejszym lączu ( w zasadzie nie widać różnicy między nimi). Dodatkowo za doładowanie przez FB mam bonusowe 30% kwoty doładowania ktore zuzywa się jako pierwsze dopiero pozniej kasa za ktora ladowalismy konto. Jak dal mnie najlepsz oferta dla smartfona. Lepsza niż nie jedna na abonament.

#618469  autor: Edmund
 06 mar 2013, 20:35
buks pisze:Z drugiej strony: czy orientuje się ktoś kiedy orange obniży w ofertach pre-paidowych ceny połaczeń do playa?
Prezes Orange - niejaki Witucki powiedział wprost, że nie obniżą ceny do Play bo to jest zbyt duży przychód dla nich, a Orange ma problemy finansowe ostatnio.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#621869  autor: deni28s
 21 mar 2013, 20:07
buks pisze:Ciekawa wydaje się być oferta orange free... tylko musiałbym karty kupować, a ja jestem przyzwyczajony do abonamentu :p
jakie karty ?
przeciez karte kupujesz raz i potem doladowywujesz

ja tez mysle o orange free na karte do smartfona
i nie potrzebuje zadnych promocji

polaczenie do play jest juz taniej ! (trzeba wyslac odpowiedniego smsa)
wiec rozmowy po 29groszy
i duzy netu
50zl - 3miesiaca przedluza i 2,2gb
100zl - 5miesiace przedluza i 6gb a kasa wiadomo na rozmowy

nie potrzebuje play LT ( Lubię to! (1GB/50zł/100dni + pakiet 1GB/10zł), a tym bardziej RBMII (2GB/50zł/100dni)w ktorym wogole nie ma pakietow internetowych

zestawienie play lt i innych w tym redbulla
http://www.play.pl/oferta/play-karta/ni ... stawienie/

mam czas do czerwca zeby zrezygnowac z ery abonament i jesli orange smart nie pocisnie to wchodze w orange free na karte ...

#621873  autor: damian398
 21 mar 2013, 20:17
OFNK odstrasza mnie jeszcze kosztami sms. Gdyby nie to to już bym przenosił numer do orange