• Wszystko o roamingu zagranicznym, operatorach zagranicznych oraz ofertach eSIM z internetem na podróże
Wszystko o roamingu zagranicznym, operatorach zagranicznych oraz ofertach eSIM z internetem na podróże
  • Strona 12 z 26
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 26
 #606460  autor: bitson
 08 sty 2013, 12:05
hej Wam, jak w temacie, potrzebuje drobnej pomocy w wyborze karty pre paid, tak aby operator danego pre paida miał najkorzystniejszą ofertę jeśli chodzi o pakiety internetowe, sms'y, rozmowy telefoniczne, to już drugorzędna sprawa. Na forum znalazłem temat z odnośnikiem do informacji co do rozmów i sms'ów, ale nic nie pisze o pakietach, także muszę zakładać nowy temat.

Pozdrawiam.

#606470  autor: Spioszek
 08 sty 2013, 14:04
Tak jak kolega wyżej polecił, w LycaMobile możesz za 5euro kupić 150MB transferu ważne miesiąc, pozatym możesz dzwonić do Polski też na LycaMobile za darmo do końca stycznia (pewnie przedłużą tą promocje)
 #619150  autor: SomalijskiWluczega
 10 mar 2013, 15:34
witam serdecznie
Zastanawiam się czy ktoś byłby w stanie mi pomóc jaka jest najtańsza sieć komórkowa w Anglii do Polski i taka by rozmowy i smsy wewnątrz sieci angielskiej były za darmo?
Jest to możliwe?
Co doradzacie?
No i czy jest tam (w Londynie) taka możliwość by założyć (w miarę tanio) internet stały kablowy na 6 miesięcy??
Nie wiem czy wogóle to jest realne?
A jeśli nie to jakie są tam realia jeśli chodzi o telefonie komórkową i internet kablowy??
 #620430  autor: CavieZ
 16 mar 2013, 10:23
Niebawem wyjeżdżam na okres 20 dni do UK i potrzebuje internetu do pracy. Fakt będę miał WiFi ALE różnie bywa z tym stacjonarnymi łączami. Czy ktoś się orientuje o jakąś alternatywną i TANIĄ metodę na połączenie do internetu?

Interesuje mnie te modemy zwane lizaki lub jakieś inne sposoby przez smarftony abym spokojnie mógł pracować na laptopie.

#621506  autor: jahu
 20 mar 2013, 13:01
czy możecie polecić jakiegos operatora/ karte prepaid która umożliwi stosunkowo tanie dzwonienie bez względu na kraj pobytu (w zakresie EU)? grunt żeby koszty połączeń były wyważone - korzystniejsze niż standardowy roaming, kasa nie przepadała z uwagi na nie korzystanie przez powiedzmy 3-6 miesięcy...

#621657  autor: Gadulski
 20 mar 2013, 22:06
jahu, ja polecam LycaMobile. Wyposaż osobę, do której będziesz dzwonił w starter Lyca PL (kupisz w Żabce), i połączenia będziesz miał za darmo. Jeżeli jedziesz do Holandii to oczywiscie kup Lysa NL, do Niemiec - Lycę DE. Właściwie cały czas są promocję darmowych połączeń w ramach Lyca DE - PL, NL - PL więc na pewno sie to opłaci. W Holandii zdaje się tylko płacisz 19 centów za inicjację połączenia (czyli za całą rozmowę). Jak jest w pozostałych krajach UE, musisz popatrzeć na poszczególnych stronach Lyca.

Dodam tylko, że od niedawna działa też Lyca w USA:
http://www.lycamobile.us/en/

Obrazek
 #621925  autor: wiwik
 22 mar 2013, 00:33
cześć :)
pomocy !!
potrzebuję wskazówki !! czy wie ktoś gdzie i jak mogę sprawdzić limit transferu internetowego w Aldi Talk ??!! bardzo proszę o pomoc !! :)
Pozdrawiam :)

#622008  autor: zorian
 22 mar 2013, 14:48
wiwik pisze:czy wie ktoś gdzie i jak mogę sprawdzić limit transferu internetowego w Aldi Talk ??!!
Zadzwonić pod bezpłatne Knto-Hotline 1155 i przebić się przez menu do szukanego info :-)
Dawno nie używałem, ale z tego co pamiętam to chyba pod "8" było info o pakietach data (ale mogę się mylić!). Najlepiej sam sprawdź ;-)

#622077  autor: wiwik
 22 mar 2013, 20:38
zorian pisze:
wiwik pisze:czy wie ktoś gdzie i jak mogę sprawdzić limit transferu internetowego w Aldi Talk ??!!
Zadzwonić pod bezpłatne Knto-Hotline 1155 i przebić się przez menu do szukanego info :-)
Dawno nie używałem, ale z tego co pamiętam to chyba pod "8" było info o pakietach data (ale mogę się mylić!). Najlepiej sam sprawdź ;-)

dzięki :) bardziej mi chodziło o to, gdzie na stronie operatora mogłabym to sprawdzić, bo zarejestrowałam nr- chodzi o to, że nie znam dobrze niemieckiego i pewnie na 1155 nie załapię co mówią :/ ale spróbuję :) jeszcze raz dzięki.

może ktoś inny będzie wiedział, jak to sprawdzić na mein ALDI TALK :)
 #622262  autor: Jabol1978
 23 mar 2013, 19:31
Dobry wieczor. Mam pytanie. Jade do Szwecji na dwa tygodnie i chcialbym tam zapatrzyc sie w internet mobilny. Co mi polecicie?
 #623014  autor: elkanguro
 27 mar 2013, 11:33
Witam, czy ktoś się orientuje w jakiej sieci w Maroku można dostać starter z najkorzystniejszymi połączeniami do Polski oraz internetem?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#623026  autor: buba1234
 27 mar 2013, 12:03
znajdz najplepszą karte pod wzgledem internetu i zainstaluj viber, line, kakaotalk, lub tango na swoim telefonie i na telefonach, na które chcesz dzwonic do Polski. Jeżeli i ty i druga osoba z Polski bedziecie na np. domowym wifi to wyjdzie za darmo, a jezeli przez 3G to wyjdzie tanio, tyle, ile za transmisje danych.

#623031  autor: elkanguro
 27 mar 2013, 12:07
VoIP na telefonie mam, dlatego pytam o tani internet. Nie wszędzie będzie natomiast WiFi albo na tyle dobra prędkość sieci GSM/3G aby dobrze się rozmawiało przez internet stąd chciałbym także mieć możliwość zadzwonić normalnie po przyzwoitych cenach.

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#623176  autor: andrzejgolota
 27 mar 2013, 22:57
Akurat mój znajomy jakieś kilka a może kilkanaście miesięcy temu był w Maroku w podróży poślubnej i z tego co pamiętam, mówił mi, że telefonowanie do PL z komórki jest drogie. Tzn roaming cholernie drogi ale i z lokalnej karty SIM ceny są mocno wysokie. Tyle, że nie powiem Ci ile.

Generalnie z tego co opowiadał najkorzystniej (poza rzecz jasna WIFI) wychodzi telefonowanie z budek, których tam ponoć jest sporo. A i podobno większość hoteli ma WIFI a i popularne są tam kafejki internetowe czynne do późna i stosunkowo niedrogie. To tak mniej więcej pamiętam.

Z tego co widzę jest tam 3 operatorów
http://www.meditel.ma
http://www.inwi.ma/
http://www.iam.ma/Pages/index.aspx

Może Ci się uda przez to przedrzeć i coś wygrzebać dla siebie.

#623505  autor: jahu
 29 mar 2013, 15:32
Gadulski - dzięki za odpowiedz - niestety to rozwiązanie wymaga zakupu/zdobycia za każdym razem lokalnej karty - chodzi mi raczej o uniwersalną kartę. P.s. z Lyca korzystam :)

#624097  autor: jacjac
 01 kwie 2013, 16:18
anglia - jaki wziąć w londynie prepaid z angielskim numerem by odbierać rozmowy z angielskich komórek (różne sieci)? Żeby angole nie marudzili, że za drogo dzwonić.

#624303  autor: buba1234
 02 kwie 2013, 14:02
Wiesz nie sądze, żeby Anglikom rachunki za telefon spędzały sen z powiek [poza tym stawki do wszystkich chyba sa takie same]. Wybierz oferte dobra dla siebie. Podobno są 2 taryfy z nielimitowanym netem [chyba nie ma spadku predkości] Three i Giff gaff [tylko nie mozna wykorzystywac do udostepniania internetu na laptopa].
 #632714  autor: doncornelone
 13 maja 2013, 13:48
Witam. Za półtora miesiąca wybieram się na zarobek do Niemczech. Zależy mi stałym dostępie do internetu pod komórką, ewentualnie pod laptopem korzystając z routera WiFi w telefonie. Moje pytanie - jaką NIEMIECKĄ sieć wybrać (nie wiążąc się z żadnym operatorem umową) aby Internet był w miarę tani i opłacalny, czy istnieje coś takiego jak np. Orange Free Na kartę w Polce? Wtedy kupiłbym pakiet kilku GB i korzystał do woli. Proszę o odpowiedź użytkowników, którzy byli w Niemczech i mieli podobny problem. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 14:36 przez doncornelone, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 12 z 26
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 26
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12