• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 29 z 692
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 692

#620079  autor: impreza
 14 mar 2013, 14:58
Wyślij i sam zadzwoń po dwóch dniach. Dostaniesz napewno troche lepszą ofertę, pytanie tylko kiedy wejdzie w życie bo możesz mieć problem podobny jak mój powyżej opisany.

#620093  autor: Dejf
 14 mar 2013, 16:03
Witam,

także mam pytanie o przedłużenie - na profilu "play4u" otrzymałem info, że warunków dla klientów indywidualnych się nie negocjuje, co mnie trochę zdziwiło, bo klientem jestem od 2007 r.

Aktualnie nikt do mnie nie dzwonił, jedyne co, to na stronie widnieje "Spersonalizowana oferta dla numeru telefonu" = zwykły abonament ze strony -> zobaczcie screen SCREEN P24

poniżej dane na temat abo, jaki posiadam teraz:
Data aktywacji 09.06.2007
Data podpisania umowy 16.03.2011
Data zakończenia umowy 09.06.2013
Taryfa LongPlay II 69
Promocja RePlay All Inclusive MAX (24)

jeszcze do niedawna byłem zdecydowany zapłacić 699zł za iphone 5 w abonamencie hmm ~ 129zł - jeśli dobrze pamiętam.
W tej chwili ceny tel podnieśli do 999 - to za dużo..

Czy wg Was mam szansą coś ugrać? jeśli tak, to co? bo np. dodatkowe minuty mnie nie interesują, biorąc pod uwagę, że aktualnie płacę 75 zł i nie wykorzystuje tego.

Gdyby się okazało, że nie da się nic wywalczyć to chciałbym wybrac abo 12m. bez telefonu. Na stronie widzę takie coś:

FORMUŁA L za 59 zł
Abonament
59 zł / miesięcznie
Szczegóły taryfy
2 GBpakiet danych
nielimitowaneminuty/SMS-y/MMS-y do sieci PLAY
800minuty/SMS-y/MMS-y do wszystkich sieci
12 m-cyczas trwania umowy

Rozumiem, że takie coś też będe mógł wybrać w ramach przedłużenia? czy nie?

#620109  autor: janek1212
 14 mar 2013, 17:42
hara pisze:Dzisiaj mogę powiedzieć że 4 osby na 5 (z pięciu znajomych którym konczy się umowa z Play przenosi się do innej sieci, w tym także ja).
JA przechodzę do Orange, nie dość że Play robił ze mnie idiotę (zamówiłem przedłużenie abo z tel którego nie dostałem, po reklamacji dostałem info że nadal oferta jest aktualna a w rzeczywistości nie była- wymiana Ja-reklamacja-konsultant i tak 3x trwałą ponad miesiąc ;/) to jeszcze ma lepsze warunki.
Play:
Formuła M z 1,5GB z rabatem 64zł przez 24miesiące
400min
nielimitowane do Play
LG L9 za ~400zł

Orange
Smart Plan Multi z 1GB za 69.90zł przez 6miesięcy 0zł!!! co daje realny koszt ok 50zł
600min
nielimitowane do Orange
LG L9 za ~100zł

Po za tym o wiele lepszy kontakt z telesales, konkretnie i rzeczowo. W poniedziałek po 15 zamówiłem a dziś (w środę) ok 11 będzie u mnie już kurier z przesyłką :D

I co się lepiej opłaca?? NIESTETY Orange.....
Możesz powiedzieć jakim cudem dostałeś 6 miesięcy abo za 0 zł skoro wszędzie jest napisane że dostaje się 3 miesiące za 0 zł? Oczywiście jest takie coś że za 0 zł przez 6 miesięcy, ale chodzi o darmowe do orange a nie na abonament.

#620110  autor: vulgary
 14 mar 2013, 17:45
wczoraj konsultant orange propnował mi abo za 59 również za 0 zł przez 6 mies

#620111  autor: pakierhakierxd
 14 mar 2013, 17:46
Też to widzę że jest 3 mce.
Ja do Orange bym nie przeszedł zasięg,ja wysyłam dużo smsów więc muszę mieć no limit ;)
Przeszedłem od nich do Play i już nie wrócę,po networks jeszcze się pogorszyło !!
Tylko Plus jak coś !

Pozdrawiam :)

#620127  autor: hara
 14 mar 2013, 18:57
janek1212 pisze:
hara pisze:Dzisiaj mogę powiedzieć że 4 osby na 5 (z pięciu znajomych którym konczy się umowa z Play przenosi się do innej sieci, w tym także ja).
JA przechodzę do Orange, nie dość że Play robił ze mnie idiotę (zamówiłem przedłużenie abo z tel którego nie dostałem, po reklamacji dostałem info że nadal oferta jest aktualna a w rzeczywistości nie była- wymiana Ja-reklamacja-konsultant i tak 3x trwałą ponad miesiąc ;/) to jeszcze ma lepsze warunki.
Play:
Formuła M z 1,5GB z rabatem 64zł przez 24miesiące
400min
nielimitowane do Play
LG L9 za ~400zł

Orange
Smart Plan Multi z 1GB za 69.90zł przez 6miesięcy 0zł!!! co daje realny koszt ok 50zł
600min
nielimitowane do Orange
LG L9 za ~100zł

Po za tym o wiele lepszy kontakt z telesales, konkretnie i rzeczowo. W poniedziałek po 15 zamówiłem a dziś (w środę) ok 11 będzie u mnie już kurier z przesyłką :D

I co się lepiej opłaca?? NIESTETY Orange.....
Możesz powiedzieć jakim cudem dostałeś 6 miesięcy abo za 0 zł skoro wszędzie jest napisane że dostaje się 3 miesiące za 0 zł? Oczywiście jest takie coś że za 0 zł przez 6 miesięcy, ale chodzi o darmowe do orange a nie na abonament.
Dostaniesz 6 miesięcy za darmo jak zgłosisz przejście przez telesales. Oni mają lepsze warunki, również tel w lepszych cenach i prawie wszystkie sa dostępne (pomimo że na stronie mogą być niedostępne).
Jak chcesz dokładniejsze info to napisz na priv

#620134  autor: impreza
 14 mar 2013, 19:47
Jakby mieli tam jeszcze jakiś atrakcyjny pakiet SMS to człowiek by sie nawet sekundy nie zastanawiał gdzie przenosić numer...

#620380  autor: jgrtc
 15 mar 2013, 22:22
abes99 pisze:
jgrtc pisze:ile możne trwać aż ktoś z Play odezwie się z po wysłaniu wymówienia?
Zrobiłem to tydzień temu (email) u ciągle nic.
Na play24 w historii zgłoszeń status ciągle: Rozpatrywane
U mnie wyglądało to tak. W zeszłą środę późnym wieczorem wysłałem mailem wypowiedzenie (w treści maila podałem nr klienta i hasło z umowy). Po kilku minutach dostałem sms'a, że zgłoszenie zostało przyjęte.
Ja wysłałem wypowiedzenie 2 marca. 10 marca przez play24 wysłałem zapytanie co z tym zgłoszeniem to dostałem odp w stylu: "dziękujemy za zgłoszenie, odpowiedź zostanie zamieszczona w zgłoszeniu które zostało ponaglone" i na play 24 to zgłoszenie z 10 marca zostało usunięte.
abes99 pisze:
jgrtc pisze:A rano miałem już rozpatrzenie, że rezygnację przyjęto i numer zostanie przeniesiony do prepaida zgodnie z zakończeniem umowy. Na razie nikt z GU nie dzwonił...
ja we wniosku o rozwiązanie umowy (był tu na forum parę stronę temu) zaznaczyłem opcję:
"ja niżej podpisany wnoszę o rozwiązanie umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych zgodnie z regulaminem świadczenia usług telekomunikacyjnych" - tzbez przeniesienia do prepaida
2 tygodnie rozpatrywania zgłoszenia i ciągle nic. No niby jest napisane że mają na to 30 dni ale jest też napisane że 85% rozpatrują w ciągu 24h ....

masakra....

#620560  autor: hanuku
 16 mar 2013, 19:55
Witam.

Dzisiaj o tym jak play robi w konia cd.

Wczoraj wraz z Panią konsultantką z chatu, przedłużyłem umowę. Powiedziałe, ze chce formułe M z internetem wyszło 39 zł.

Dzisiaj dostaje sms, ze oferta zostala aktywowana dzisiaj (?), wchodze na play24, atam umowa na 18 m-cy.?

Zapewniała mnie ta Pani, o tym, ze nowa umowa aktywna bedzie po podpisaniu aneksu, ktory dostarczy kurier. okazuje sie ze kurier jest tylko dla nowych a aneksu nie bede podpisywał, bo nie trzeba.

shit !

[ Dodano: 2013-03-16, 20:04 ]
Czy ktos probowal negocjowac obnizenie abo na umowie z iphonem?

#620803  autor: MarekAG
 17 mar 2013, 17:59
Skoro cię zapewniała konsultantka to zrób zgłoszenie na play24 i opisz całą sytuację, a następnie napisz na forum play

#620936  autor: strashak
 18 mar 2013, 09:36
Mam do was pytanie. Za 3 msc konczy mi sie umowa. Teraz mam longplay49. Chcialbym wziac abo z tel. Jestem w stanie placic do ok 70 pln/msc. Telefon ktory mnie interesuje to lumia 920 w ostatecznosci 820. Na ile przy takie kwocie abo moge urwac z ceny za ww telefony. Moze lepiej sie oplaca wziac tylko sim a telefon kupic na alledrogo. Ilosc sms i mb mi w zupelnosci teraz wystarczy.

#620938  autor: kaczor-wuwua
 18 mar 2013, 09:38
Cześć, ja tez z 1 nr przeszedłem do orange i zastanawiam się nad drugim. Ogolnie promocja w ORANGE (która kończy się dziś) Abo 89,90 PLN (700/700 min/sms 2 giga net za free do orange; 6 mcy free abo) i samsung s2 za 79 PLN jest rewelacyjna!

Za to play na zgłoszenie z moja propozycja odpowiedzieli mi:
"Uprzejmie informuję, że dokładnie zapoznałam się z treścią
przesłanej przez Pana wiadomości e-mail.

Z przykrością informuję, że operator nie może przychylić się do Pana
prośby o ustalenie indywidualnie cen telefonów w wybranych przez Pana
ofertach."

Gdzie ja prosiłem o jakakolwiek ich oferte dotyczącą cen telefonów jak i abonamentu!
Totalna olewka! :evil:

Ale nie poddałem się i zapytalem czy to jest ich ostateczne słowo i czy nie maja żadnej oferty? Od 2 tygodni brak odpowiedzi a zgłoszenia są rozpatrywane... (zaznaczam ze w ciągu 2 lat na ten jeden nr wydalem ok 3400 PLN na rachunki) widac, że play ma w poważaniu takich klientów no ale czekam dalej cierpliwie na odpowiedź...

Zauwazylem ze wszyscy negocjuja ceny z play przy abonamencie S lub M
Czy w ogole ktokolwiek wynegocjował zniżkę w abonamencie w kwocie po miedzy 119/139 PLN? Jeśli tak to jaką?

P.S. zauważyłem ze wiele osób zostało "oszukane" przez konsultanta play i po reklamacji dostaje odpowiedź ze niestety nie możecie dostać tej oferty! Dla mnie to nie jest zgodne z prawem i poniżej załączam kilka przepisów na które możecie się powołać. (zaznaczam nie jestem prawnikiem)

art. 17 ust. 1 ustawy z 26 lutego 1982 r. o cenach Dz. U. nr 27, poz. 195 z pózn. zm. produkt przez nas wybrany nie może nagle zdrożeć w drodze miedzy półka a kasa - w tym przypadku a potwierdzeniem zamówienia przez konsultanta a kurierem

art. 543 K.c. sprzedawca nie może odmówić wydania konsumentowi oferowanego towaru, jeżeli konsument przyjmuje ofertę (§ 12 Rozporzadzenia RM z 30 maja 1995 r.) - w tym przypadku oferta którą przyjmujecie to oferta konsultanta

Mam nadzieje ze te artykuły pomoga wygrać wojnę z Play :)

#620984  autor: skril
 18 mar 2013, 14:46
oni juz nie bardzo moga obnizacpokonczyly im sie znizki podatkowei tak kozystnych ofert juz sie niedostanie wydaje mi sie zetrzeba sie z tamtad zabierac bo bedzie tylko gozej

#621022  autor: jamal
 18 mar 2013, 17:09
Ja tydzień temu napisałem do nich w sprawie przedłużenia , nie odezwali się do dziś ... ??

Dziś złożyłem wypowiedzenie w salonie , umowa zakończy się 27.04.2013 , wypowiedzenie złożyłem bo kilku konsultantów z którymi rozmawiałem twierdzili że nie mogę dostać takiej oferty ,bo jej nie ma .....??

formuła M bez tel.
-400 min do wszystkich
-nielimitowane połączenia/sms/mms do play
-nielimitowane sms/mms do wszystkich na zawsze
-100min co miesiąc na 6m.
-abonament 24zł
-umowa na 12 miesięcy

lub

Formuła M:
-400 min do wszystkich
-0,5 GB
-umowa na 12 miesięcy
-abonament 34zł

nie chcą dać to nie , przechodzę na kartę .

#621033  autor: tupta
 18 mar 2013, 17:30
no zobaczymy, ja też dzisiaj złożyłem wypowiedzenie i interesują mnie właśnie te 2 oferty. Ciekawe co zaproponują.

#621042  autor: jamal
 18 mar 2013, 17:53
mnie właśnie wysłali ofertę taką :
potwierdzamy wpłynięcie Pana pisma z 18 marca 2013 roku dotyczącego rezygnacji z usług świadczonych przez P4 Sp. z o.o z końcem okresu na jaki została zawarta promocja. Pragniemy przekonać Pana do pozostania w naszej sieci.

Specjalnie dla Pana przygotowaliśmy poniższą ofertę. W ramach Abonamentu

Formuła M oferujemy nawet 400 minut do wszystkich sieci krajowych, za jedyne 44zł. Umowa, którą polecamy trwałaby 24 miesiące.

Dodatkowo:
-nielimitowane minuty, SMS-y i MMS-y do Play,
-nielimitowane połączenia na numery stacjonarne lub nielimitowane SMS-y/ MMS-y do wszystkich sieci.

Do powyższej promocji polecamy atrakcyjne telefony już od złotówki.

#621050  autor: kaczor-wuwua
 18 mar 2013, 18:07
Tobie przynajmniej cos zaproponowali :P nie jak mi nothing....

#621051  autor: jamal
 18 mar 2013, 18:09
Widocznie Twoje wypowiedzenie do nich jeszcze nie dotarło .

#621054  autor: kaczor-wuwua
 18 mar 2013, 18:12
Wysłałem im od razu w mailu wypowiedzenie i prośbę o ewentualna ofertę wraz z moją propozycją.. :D

[ Dodano: 2013-03-18, 20:54 ]
Ogólnie od piątku można przedłużać umowę z telefonem w play 2 mce przed... Takie tam info :D

#621139  autor: solidburn
 18 mar 2013, 21:15
jamal pisze:Ja tydzień temu napisałem do nich w sprawie przedłużenia , nie odezwali się do dziś ... ??

Dziś złożyłem wypowiedzenie w salonie , umowa zakończy się 27.04.2013 , wypowiedzenie złożyłem bo kilku konsultantów z którymi rozmawiałem twierdzili że nie mogę dostać takiej oferty ,bo jej nie ma .....??

formuła M bez tel.
-400 min do wszystkich
-abonament 24zł
-umowa na 12 miesięcy
w firmówce brałem ostatnio 2 numery bez tel oferta standard

-300 min do wszystkich lub 600mms\sms
-nielimitowane połączenia do play i na stacjonarne
-nielimitowane sms/mms do wszystkich ale to będzie płatne +7zl jak będę chciał po 3 miesiącach
1GB internetu
-abonament 23.99zł
-umowa na 12 miesięcy

na 2 numer chciałem wziąć więcej minut a dożo mniej internetu np 50-100MB ale 0 elastyczności nic się nie dogadałem a przydało by się to co piszesz no ale w tej cenie to wstyd negocjować ;)
  • Strona 29 z 692
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 692
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29