• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 95 z 350
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 350

#620306  autor: kiaad
 15 mar 2013, 17:19
Ja dziś rozmawiałem z konsultantkom (bardzo fajną panią) bo już jeden numer przedłużyłem i niestety nie ma L9 (wczoraj i dziś nic nie wiedzą kiedy będzie) zaproponowała natomiast HTC Desaier X ;-) co sądzicie o tym ?

a wybrałem dla jednego numeru R80 (za 67 zł) w tym pakiet rodzina + za 149 SIIImini

#620307  autor: Johny24
 15 mar 2013, 17:37
kiaad pisze:Ja dziś rozmawiałem z konsultantkom (bardzo fajną panią) bo już jeden numer przedłużyłem i niestety nie ma L9 (wczoraj i dziś nic nie wiedzą kiedy będzie) zaproponowała natomiast HTC Desaier X ;-) co sądzicie o tym ?

a wybrałem dla jednego numeru R80 (za 67 zł) w tym pakiet rodzina + za 149 SIIImini
Fajny telefonik. Ja go wziąłem z myślą o sprzedaży ale po przetestowaniu postanowiłem go sobie zostawić i nie żałuję. Szybki i łatwy w obsłudze.

#620308  autor: ...radek...
 15 mar 2013, 17:40
Ro_mek pisze:
...radek... pisze:
blady82 pisze:To przypuszczenie czy ktos moze tyle dostal?
Generalnie chyba poczekam jeszcze tydzien w koncu swieta ida moze jakas promocja nowa?
ja tyle dostałem i galaxy s3 za 399zł
rozmawiałem dziś z SUK i zaproponowali mi
abo. 99 pln z "nieograniczoną" ilością minut wymienną na 1:10 smsów, 2 GB abonamentu oraz S 3 za 399 lub Note II za 819 pln.

dodam tylko że wypowiedzenie jest zarejestrowane, a ostatni okres rozliczeniowy rozpoczyna się za chwilę, więc jeszcze nie ma ostatniego miesiąca

myślicie że da się jeszcze coś ugrać w cenie abonamentu? o cenach telefonów to nie myślę, ale niech dadzą mniejszą ilość minut oraz mniejszy pakiet internetu tak 1gb przy zachowaniu cen telefonów - jest to możliwe?
mi umowa dopiero konczy sie w grudniu i mam takie same warunki. nie wiem czy coś wiecej da sie ugrać? moze Ci co mają już umowę blisko końca jeszcze coś dostaną, ale nie bardzo w to wierze

#620322  autor: kokos-
 15 mar 2013, 18:15
Ro_mek pisze: rozmawiałem dziś z SUK i zaproponowali mi
abo. 99 pln z "nieograniczoną" ilością minut wymienną na 1:10 smsów, 2 GB abonamentu oraz S 3 za 399 lub Note II za 819 pln.

dodam tylko że wypowiedzenie jest zarejestrowane, a ostatni okres rozliczeniowy rozpoczyna się za chwilę, więc jeszcze nie ma ostatniego miesiąca

myślicie że da się jeszcze coś ugrać w cenie abonamentu? o cenach telefonów to nie myślę, ale niech dadzą mniejszą ilość minut oraz mniejszy pakiet internetu tak 1gb przy zachowaniu cen telefonów - jest to możliwe?
Niema możliwości ugrania czegoś więcej w tym abo chyba że weźmiesz większy abo, a to że złożyłeś wypowiedzenie umowy nic nie znaczy ;)

#620337  autor: blady82
 15 mar 2013, 19:03
Jesli ugram 99 za r140 to biore.Orinetujecie sie czy jak uda mi sie ugrac takie warunki to SUK jest w stanie np zaproponowac mi jakis upust na abo gdybym powiedzial ze przy okazji chce wziazc nowa umowe na Tablet z internetem?

#620345  autor: Anthrax
 15 mar 2013, 19:40
Wszystkim polecam poczytać regulamin dotyczący usług dodatkowych (np. paczka 1000 SMS albo no limit SMS). Jeżeli aktywujecie je po 30 dniach od podpisania aneksu to możecie mieć niezłą cenową niespodziankę.
kokos-, nie wiem jak sieć musiałaby być durna, żeby po otrzymaniu wypowiedzenia nie podjąć działań celem utrzymania klienta i poznania powodów jego rezygnacji. No chyba, że tak teraz walczy się o nowego klienta, że nie zwraca się na to uwagi.

#620352  autor: kokos-
 15 mar 2013, 20:03
blady82 pisze:Jesli ugram 99 za r140 to biore.Orinetujecie sie czy jak uda mi sie ugrac takie warunki to SUK jest w stanie np zaproponowac mi jakis upust na abo gdybym powiedzial ze przy okazji chce wziazc nowa umowe na Tablet z internetem?
Co do wielkości abonamentu w rodzinie 140 za 99 to jest to możliwe do tego zniżka na tel 200 :). A to że chcesz wziąść net z tabletem praktycznie niema wpływu ;).

[ Dodano: 2013-03-15, 20:06 ]
Anthrax pisze: kokos-, nie wiem jak sieć musiałaby być durna, żeby po otrzymaniu wypowiedzenia nie podjąć działań celem utrzymania klienta i poznania powodów jego rezygnacji. No chyba, że tak teraz walczy się o nowego klienta, że nie zwraca się na to uwagi.
Użytkownik dostał już ofertę w tym abonamencie, więcej SUK nie jest w stanie zaoferować w tym abo.

#620366  autor: Anthrax
 15 mar 2013, 21:20
kokos-, ciekawe, że przy poprzednich taryfach dawali więcej minut i od 15 do 21 zł zniżki! A teraz z trudem dają 5 zł, a 10 to już sukces... Ale dobra (bo prowadzę chyba do OT), dla mnie to dowód, że sieć ma w d...e stałych klientów. Póki co wszystko obraca się wokół 59,90 zł 500 minut i 1GB (dla R60 oczywiście)

#620379  autor: kokos-
 15 mar 2013, 22:17
Anthrax pisze:kokos-, ciekawe, że przy poprzednich taryfach dawali więcej minut i od 15 do 21 zł zniżki! A teraz z trudem dają 5 zł, a 10 to już sukces... Ale dobra (bo prowadzę chyba do OT), dla mnie to dowód, że sieć ma w d...e stałych klientów. Póki co wszystko obraca się wokół 59,90 zł 500 minut i 1GB (dla R60 oczywiście)
Wydawało mi się że rozmawiamy o abo rodzina 140 za 99 zł.
Tak wiem że wcześniej były lepsze oferty, u innych operatorów jest praktycznie tak samo że nie liczy się staż w sieci. No już nie przesadzajmy, na nie które abo można zbić 20 zł :).

#620420  autor: MatmaN
 16 mar 2013, 09:50
Dzisiaj planuję do nich uderzyć i dwa numery wymienić na R80. Umowa kończy mi się mniej więcej za tydzień, nikt do mnie nie dzwoni, nikt nie pisze, myślicie, że warto ich przyatakować samemu teraz czy jeszcze poczekać do świąt, albo coś?

#620428  autor: kokos-
 16 mar 2013, 10:16
MatmaN pisze:Dzisiaj planuję do nich uderzyć i dwa numery wymienić na R80. Umowa kończy mi się mniej więcej za tydzień, nikt do mnie nie dzwoni, nikt nie pisze, myślicie, że warto ich przyatakować samemu teraz czy jeszcze poczekać do świąt, albo coś?
Zadzwoń to sie dowiesz :), chciaz z drugiej strony pare stron wczesniej to masz napisane co mozna uzyskac. Co do świąt to niewiadomo czy będą lepsze oferty ;)

#620435  autor: Anthrax
 16 mar 2013, 10:36
kokos-, spoko :) Ja cały czas obracam się w kręgu R40 bez telefonu i - w ostateczności - R60 z telefonem. Umowa kończy mi się w ostatnich dniach maja. Zamierzam skontaktować się z "T" za miesiąc i wypytać o oferty na przedłużenie. Może w ofercie bez telefonu może uda się ugrać paczkę danych.
Btw. Ciekawie prezentują się usługi smsowe w taryfie R60. Na t-mobile.pl oferowany jest pakiet 44640 SMS-ów do wszystkich sieci za 4,99 zł. Na moim iBOA proponują mi z kolei nielimitowane SMSy do wszystkich sieci za 1,99 zł, a w regulaminie żadnej z wyżej wymienionych paczek - w tej taryfie - nie ma! (do wyboru albo nielimitowane SMSy w "T" za 1,99 zł, albo pakiet 1000 SMS do wszystkich za 4,99 zł). Nie wiem jak to interpretować :D

#620436  autor: MatmaN
 16 mar 2013, 10:36
Miotam się, bo w tym tmobile jeszcze nigdy niczego dobrego nie ugrałem, telefony wg cennika są albo kiepskie, albo drogie :D najchętniej przeniósłbym się do playa, gdyby nie dziury w zasięgu.

#620439  autor: niXon1
 16 mar 2013, 10:48
Anthrax pisze:Może w ofercie bez telefonu może uda się ugrać paczkę danych.
Na chwilę obecną paczki danych w ofercie bez telefonu są KOSMICZNIE DROGIE np. 100 MB za 7/9 zł na miesiąc. Wydaje mi się, że umowy przedłużeniowe bez telefonu z pakietem są nieopłacalne, lepiej już wziąść umowę z telefonem i go sprzedać. Zostaje Ci wtedy konkretna paczka danych do wykorzystania.

Sam jestem po pierwszej rozmowi z SUK i nic nie ugrałem, będę próbował ponownie w nadchodzącym tygodniu.

#620458  autor: Anthrax
 16 mar 2013, 12:56
niXon1 pisze:Na chwilę obecną paczki danych w ofercie bez telefonu są KOSMICZNIE DROGIE np. 100 MB za 7/9 zł na miesiąc
niestety to prawda. Mnie interesowała 300 mb, która kosztuje... 14 zł, a jak na 6 miesięcy to 12 zł... Śmiech na sali. Również konsultantka była nieugięta, ale nie mam zamiaru wypluwać płuc :]
niXon1 pisze:Wydaje mi się, że umowy przedłużeniowe bez telefonu z pakietem są nieopłacalne, lepiej już wziąść umowę z telefonem i go sprzedać. Zostaje Ci wtedy konkretna paczka danych do wykorzystania.
to też jest koncepcja, tylko masz wtedy dodatkowe 6 miesięcy umowy. Niby niewiele, ale z perspektywy upływu 18 daje się to odczuć ;]. Poza tym przenoszący numer może wziąć telefon przy umowie na 18 miesięcy, a stały klient oczywiście cyrografy z telefonami w żałosnych cenach...

#620459  autor: zygikuleczka
 16 mar 2013, 13:00
Anthrax pisze:Poza tym przenoszący numer może wziąć telefon przy umowie na 18 miesięcy
Gdzie tak?

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play
 #620460  autor: nefelin
 16 mar 2013, 13:05
Witam!
Proszę o pomoc Forumowiczów!!!!
Widzę, że wielu z Was jest dobrze zorientowana w temacie abonamentow i teleofnow dlatego prosze o rade.

Jestem juz w trakcie negocjacji z działem utrzymania klienta.
Oferujom mi abonament rodzina 80 za 64,90 zł w tym 750 minut i 2giga internetu i telefony:
samsung s III za ok 990 zł, sony xperia s za ok. 200 zł i samsung galaxy s III mini tez za ok. 200. pisali tez o sony xperia p i tez wychodzil ok 150-200 zł.

Co radzicie?

Z góry dzięki za sugestie.

Pozdrawiam Martyna

#620461  autor: mateusz15
 16 mar 2013, 13:06
Byłem dzisiaj w salonie T-mobile zaptać się jak to wygląda z dostępności LG L9 no i dowiedziałem się, że podobno w centralnym magazynie w Warszawie nie ma już L9 i nie będzie. W tym salonie co byłem kierownik właśnie chciał zamówić i powiedzieli mu, że już nie ma.

Nie wiem co w takim przypadku z tymi (w tym ja) co przedłużali umowe przez SUK i zamówili właśnie L9. Konsultatnka z którą rozmawiałem powiedziała, że w tym tyg miała być dostawa, no ale jak widać nie miała racji.

Jest taka możliwość że jednak nie dostaniemy tych tel i trzeba będzie wybrać inny?

#620462  autor: walus70
 16 mar 2013, 13:07
Witam !
Jak czytam wpisy niektórych osób to chce się płakać i śmiać od razu jaka to T-mobile jest zła ,większość osób jak przedłuża abonament to myśli że dostanie super aparat za złotówkę i abonament za 20 zł .Sami musicie wiedzieć przed kontaktem z konsultantem czego oczekujecie czyli jaki aparat i ile jesteście za niego wstanie zapłacić i sprawdzić oferty konkurencji jak u nich to wygląda i dopiero tak przygotowani zacznijcie negocjacje.Podam mój przykład uparłem się na sony xperia Z i wyglądało że orange ma najlepszą ofertę przy abonamencie 159,90 i 3 miesiącach gratis dla przenoszących numer telefon za 639 zł. i tak przygotowany zacząłem negocjacje z T-mobile i okazał się że oferta po 3 turach rozmów jest lepsza od Orange :shock: .I gdybym nie dostał kodu rabatowego z orange na 30% na cały okres abonamentu to na pewno bym został w T-mobile .Negocjacje przebiegały bardzo miło i rzeczowo nie musiałem straszyć rezygnacją ,dopiero po tym jak dostałem kod rabatowy nie byli już wstanie obniżyć tak jak orange .Sami zresztą wiecie że tych kodów rabatowych jest bardzo mało.
Tak na koniec ten t- mobile nie taki zły jak go malują :D i pamiętajcie że z drugiej strony słuchawki też jest człowiek, a ha umowa na 24 m-ce

Pozdrawiam

#620476  autor: Anthrax
 16 mar 2013, 14:50
zygikuleczka, jak gdzie? :P W T-mobile. Przenoszący może brać telefon przy umowie na 18 miesięcy. Poza tym może korzystać z wyprzedaży, a lojalny klient może o tym zapomnieć :P

walus70, wydaje mi się, że Twoja ocena jest trochę przesadzona. Każdy tutaj wie, że nie ma co liczyć, że za 20 zł dostanie kokosy. Wielu użytkowników tutaj płaci po 70-90 zł, a nawet więcej. Oni mają prawo wymagać i to bardzo dużo, bo tak wysokie rachunki i staż (o którym często mówią konsultanci "naziemni" i telefoniczni) do czegoś zobowiązują. Poza tym wielu użytkowników narzeka na pasywność operatora - co jest zrozumiałe, bo to operator ma walczyć o klienta, a nie klient non stop dziesiątki razy pisać/dzwonić/chodzić prosić się o ofertę (tyle że w obecnym trendzie olewania lojalnego klienta, a zaciekłej walce o nowego to niestety się zmienia - tzw. dziurawe wiadro).
Jeszcze innym problemem jest kwestia wiecznie niedziałającego iBOA (czytaj chwilowe/przejściowe/tymczasowe - niepotrzebne skreślić - kłopoty, które "lada moment" powinny zniknąć). Za niesprawnym iBOA od razu ciągnie się jeszcze kwestia bałaganu dotyczącego ofert. Popatrz choćby na kilka postów wcześniej, gdzie opisywałem bałagan dotyczący rodzajów i cen usług dodatkowych). Ta sytuacja powtórzyła się już kolejny raz - oferta z kosmosu nie mająca pokrycia z regulaminem!
A ceny słuchawek? Też uzasadniony powód do niezadowolenia - z opcji multimedialnej wypadła opcja R20, a ceny słuchawek "dzięki temu" od razu podskoczyły. Poza tym z SUK przy obecnych taryfach dużo ciężej się negocjuje, nie dość że nie można wywalczyć minut, to ledwo co daje się utargować zniżki. Polecam Ci też porównanie ofert bez telefonu opów i lekturę wątków dot. prób przedłużenia umowy z opcją bez telefonu, będziesz miał ubaw.
Przy tej ilości argumentów - na niekorzyść opa - nie dziw się, że niezadowolenie i frustracja wręcz, rosną i widać coraz więcej negatywnych wpisów. I nie są to wpisy klasycznie "hejterskie", tylko w pełni uzasadnione! :) Pozdro!
  • Strona 95 z 350
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 350
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95