• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #620123  autor: endrion
 14 mar 2013, 18:40
Witam :] Ostatnio założyłem tu taki temat z kasą która tak po prostu jest na moim koncie:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=65684

Stwierdziłem że nie ma sensu trzymać tyle kasy na koncie bo mam 216zł jeszcze i chciałbym ją po prostu zamienić na postać fizyczną :]
Znalazłem portal mpay na który mógłbym po prostu wpłacić 200zł na to konto w mpay ( bo to jest portal zajmujący się płatnościami mobilnymi ) i później przelać ją sobie na konto bankowe.

Tylko obawiam się że wtedy tą kartę mogą mi zarejestrować i później ściągnąć ode mnie te 230zł które pojawiły się w telefonie.
Jak myślicie, jest taka szansa że mogą wyjść jakieś problemu typu że tej kasy tak na prawdę nie ma itd

#620125  autor: Maniek99
 14 mar 2013, 18:50
@endrion
Oj za dobrze by było.
Może coś się zmieniło, ale z tego co wiem nie przelejesz kasy z konta abonenckiego do portmonetki mpay (chyba że wprowadzili jakieś SMSy premium).
Telefon służy tam tylko do wydawania dyspozycji.

#620126  autor: endrion
 14 mar 2013, 18:55
Ehh... czyli nici :/ Ale chętnie wysłucham jeszcze innych opini

#620152  autor: Spioszek
 14 mar 2013, 22:40
najwięcej kasy odzyskasz sprzedając kody do usług premium sms na znanym portalu aukcyjnym.:)

#620271  autor: endrion
 15 mar 2013, 14:47
Tylko skąd wziąć te kody ;D

#620312  autor: pakierhakierxd
 15 mar 2013, 17:53
Zobacz sobie np. serwis chomikuj.pl tam możesz kupować kody za smsy premium,nie dużo dostaniesz ale zawsze coś :)
Ja z 37zł odzyskałem 17zł,nie dużo ale lepiej niż by przepadło.
Właśnie z chomikuj sprzedawałem
Wysyłam sms za 7,38 a dostałem 3.5 za to.
Tak wysłałem 5 smsów.
Jak dasz taką kwotę jak ja to szybko sprzedasz,jak dałem 4zł to czekałem parę dni :(

Pozdrawiam :)

#620324  autor: endrion
 15 mar 2013, 18:26
pakierhakierxd pisze:Zobacz sobie np. serwis chomikuj.pl tam możesz kupować kody za smsy premium,nie dużo dostaniesz ale zawsze coś :)
Ja z 37zł odzyskałem 17zł,nie dużo ale lepiej niż by przepadło.
Właśnie z chomikuj sprzedawałem
Wysyłam sms za 7,38 a dostałem 3.5 za to.
Tak wysłałem 5 smsów.
Jak dasz taką kwotę jak ja to szybko sprzedasz,jak dałem 4zł to czekałem parę dni :(
No właśnie też myślałem o tym żeby po prostu komuś kupować jakieś "pierdoły" w grach itp i później np na allegro sciągać z nich kase. Dobre i nawet troche kasy bo jak ma tak bezczynnie leżeć na koncie a ja bym to wydał na jakieś telefoniczne zakupy to wolę jakoś pożyteczniej to wykorzystać :]
Tylko jeszcze muszę się zastanowić dotrzeć z tym do potencjalnych kupców :P

#620361  autor: amigo007
 15 mar 2013, 20:44
Jest też banksms.pl niestety serwis ma przerwy. Obecnie jest nieczynny. Sam kiedyś z niego korzystałem. Nie jest to ściema. I traci się dużo na tym interesie. Z smsa 30,75zł dostajemy 10zł na konto bankowe. Swoje zabiera vat. Zostaje 25zł. 12,50zł zabiera chyba pół na pół. Nasz operator i i operator płatności. Zostaje 12,50zł. No i swoje musi zarobić właściciel serwisu. Tym sposobem dla nas zostaje 10zł. Ale jest to pewne i szybkie. Jak działa. Są też 2 mniejsze kwoty sms premium. Ale tracimy proporcjonalnie podobnie.

#620378  autor: endrion
 15 mar 2013, 22:16
amigo007 pisze:Jest też banksms.pl niestety serwis ma przerwy. Obecnie jest nieczynny. Sam kiedyś z niego korzystałem. Nie jest to ściema. I traci się dużo na tym interesie. Z smsa 30,75zł dostajemy 10zł na konto bankowe. Swoje zabiera vat. Zostaje 25zł. 12,50zł zabiera chyba pół na pół. Nasz operator i i operator płatności. Zostaje 12,50zł. No i swoje musi zarobić właściciel serwisu. Tym sposobem dla nas zostaje 10zł. Ale jest to pewne i szybkie. Jak działa. Są też 2 mniejsze kwoty sms premium. Ale tracimy proporcjonalnie podobnie.
No własnie szukałem troche i natknąłem się i na ten bank i też na smsy premium i troche bym stracił na tym vacie dlatego najkorzystniejszym sposobem będzie sposób wyżej wymieniony czyli sprzedawanie jakichś kodów .... itp