Cześć, ja tez z 1 nr przeszedłem do orange i zastanawiam się nad drugim. Ogolnie promocja w ORANGE (która kończy się dziś) Abo 89,90 PLN (700/700 min/sms 2 giga net za free do orange; 6 mcy free abo) i samsung s2 za 79 PLN jest rewelacyjna!
Za to play na zgłoszenie z moja propozycja odpowiedzieli mi:
"Uprzejmie informuję, że dokładnie zapoznałam się z treścią
przesłanej przez Pana wiadomości e-mail.
Z przykrością informuję, że operator nie może przychylić się do Pana
prośby o ustalenie indywidualnie cen telefonów w wybranych przez Pana
ofertach."
Gdzie ja prosiłem o jakakolwiek ich oferte dotyczącą cen telefonów jak i abonamentu!
Totalna olewka!
Ale nie poddałem się i zapytalem czy to jest ich ostateczne słowo i czy nie maja żadnej oferty? Od 2 tygodni brak odpowiedzi a zgłoszenia są rozpatrywane... (zaznaczam ze w ciągu 2 lat na ten jeden nr wydalem ok 3400 PLN na rachunki) widac, że play ma w poważaniu takich klientów no ale czekam dalej cierpliwie na odpowiedź...
Zauwazylem ze wszyscy negocjuja ceny z play przy abonamencie S lub M
Czy w ogole ktokolwiek wynegocjował zniżkę w abonamencie w kwocie po miedzy 119/139 PLN? Jeśli tak to jaką?
P.S. zauważyłem ze wiele osób zostało "oszukane" przez konsultanta play i po reklamacji dostaje odpowiedź ze niestety nie możecie dostać tej oferty! Dla mnie to nie jest zgodne z prawem i poniżej załączam kilka przepisów na które możecie się powołać. (zaznaczam nie jestem prawnikiem)
art. 17 ust. 1 ustawy z 26 lutego 1982 r. o cenach Dz. U. nr 27, poz. 195 z pózn. zm. produkt przez nas wybrany nie może nagle zdrożeć w drodze miedzy półka a kasa - w tym przypadku a potwierdzeniem zamówienia przez konsultanta a kurierem
art. 543 K.c. sprzedawca nie może odmówić wydania konsumentowi oferowanego towaru, jeżeli konsument przyjmuje ofertę (§ 12 Rozporzadzenia RM z 30 maja 1995 r.) - w tym przypadku oferta którą przyjmujecie to oferta konsultanta
Mam nadzieje ze te artykuły pomoga wygrać wojnę z Play