• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 28 z 692
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 692

#619574  autor: tomulus
 12 mar 2013, 09:13
Jak jest u Was z jakością połączeń ?!
Od jakiegoś miesiąca zauważyłem pogorszenie jakości połączeń, wcześniej tego nie miałem. Czytałem że ludzie narzekają na jakość rozmów w Play i teraz muszę to potwierdzić. Kiedy dzwonie do znajomych do innych sieci połączenie jest koszmarne, wczoraj to już w ogóle nie mogłem dogadać się z dwoma nr, dosłownie jak przez ściane, tak jakby przez reklamówkę kolesie rozmiawiali. Jak tak dalej będzie to się pożegnam z Play.

#619575  autor: pakierhakierxd
 12 mar 2013, 09:13
U mnie jest ok :),kiedyś miałem problem z echem ale pisałem zgłoszenia i rzadko kiedy to występuje już.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2013, 09:16 przez pakierhakierxd, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam :)

#619576  autor: tomulus
 12 mar 2013, 09:16
Pakier sorry ale nie oczekuję od Ciebie odp. ponieważ co by nie było to i tak napiszesz OH iAH o Play.

#619577  autor: pakierhakierxd
 12 mar 2013, 09:17
To ci się zdziwię bo niektóre rzeczy mi się w Play nie podobają jak trzymanie się zasięgu Play kiedy jest nawet bardzo mały,przez taką rzecz raz musiałem ustawić na sztywno Orange ale to była miejscowość gdzie chyba tylko Orange i T-Mobile miały dobry zasięg :P,gdyby Play miał gorszą ofertę i miałbym więcej znajomych w Plusie to może tam bym przeszedł :],kiedyś byłem tam i bardzo sobie ceniłem tą sieć :),teraz też nie jest źle :D

Edit
Tak pozatem czemu w wątku o przedłużeniach umowy piszesz o czym innym !!,do mnie się wiecznie czepia a sam robi nie to co powinien !!

#619579  autor: tomulus
 12 mar 2013, 09:25
Nie czepiam tylko czytam co piszesz :) i dlatego tak napisałem ale ok już przestaje masz jak w banku :)

Pakier zgadzam się z Tobą w 100% :) że wątek powinień być napisany gdzie indziej tyle że pogorszenie połączeń popsuła się od 2-3tyg. Aaaa że tutaj są sami playowcy" to dlatego napisałem.

#619580  autor: pakierhakierxd
 12 mar 2013, 09:26
Ok :)

#619587  autor: cezary68
 12 mar 2013, 10:04
Witam.
Kilka postów wyżej napisałem co konsultantka zaproponowała mi na przdłużenie umowy. Dzisiaj wszedłem do sklepu play z ciekawości o dostępność Lg L7 i.o dziwo był. Kliknąłem na kup i wyskoczyło 47pln przez 3 m-ce potem 79pln. Wiec srednio daje to 75pln za m-c. Konsultantka daje daje dodatkowo tylko fre sms do wszystkich lub na stacjonarne. Co o tym myślicie?

#619620  autor: impreza
 12 mar 2013, 12:25
Panowie przedłużyłem wczoraj wieczorem umowę z Play, jednak nie dostałem maila potwierdzającego złożenie i numer zamówienia, sądzicie że to normalne czy mam zadzwonić się upewnić? Na jakimś forum wyczytałem że czasem to trwa około 2 dni bo ktoś wyżej nad konsultantami musi taką umowę zatwierdzić.
Mieliście podobne problemy?

#619621  autor: pakierhakierxd
 12 mar 2013, 12:27
Ja też nic nie dostałem ale zadzwoniłem i dowiedziałem się że do jutra kurier powinien być,jak nie będzie to dzwonić mam :),chęć przedłużenia umowy zawarłem telefonicznie 7 marca :P,niby mają tydzień.

#619654  autor: badi80
 12 mar 2013, 15:41
Ja długo walczyłem z nimi o dobra oferte na przedłużenie umowy.Interesował mnie LG L9.Niestety ceny kosmiczne,no i stało się dziś zdecydowałem się na Orange.Abonament 69,90 ale że mam neostrada zniszka do 54,90,6 miesiecy po 0zł za abonament.600 minut do wszystkich,1GB internetu i telefon za 1zł.Zdecydowałem się po 4latach żegnaj Play.

#619658  autor: pakierhakierxd
 12 mar 2013, 16:01
Jak masz usługi w Orange i dobry zasięg to fajnie,ja mam Netię i w Orange słaby zasięg stamtąd uciekłem i raczej nie wrócę.

#619687  autor: Marens
 12 mar 2013, 18:38
impreza pisze:Panowie przedłużyłem wczoraj wieczorem umowę z Play, jednak nie dostałem maila potwierdzającego złożenie i numer zamówienia, sądzicie że to normalne czy mam zadzwonić się upewnić?
Dostałem po 24 godz maila z potwierdzeniem zamówienia, chociaż zawsze przychodziły praktycznie po rozmowie.
impreza pisze:Na jakimś forum wyczytałem że czasem to trwa około 2 dni bo ktoś wyżej nad konsultantami musi taką umowę zatwierdzić.
Mam podobne przypuszczenie, bo zawsze najpierw przychodzi mail/sms "zamówienie przyjęte" a następnie po jakimś czasie "potwierdzenie aktywacji" i dopiero tego dnia po północy zmieniają się warunki na nowe.

#619693  autor: impreza
 12 mar 2013, 18:46
Dzięki kolego Marens, trochę mnie uspokoiłeś.

#619712  autor: Szakal_86
 12 mar 2013, 20:07
klasikots pisze:
Szakal_86 pisze:
Marens pisze: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=65707

Można z tego wywnioskować:

5GB - 19,90zł (2Mbit/s)
12GB - 29,90zł (2Mbit/s)
18GB - 39,90zł (4Mbit/s) + Formuła www + Nocny Transfer
24GB - 59,90zł (6Mbit/s) + Formuła www + Nocny Transfer

12mies bez modemu
18mies z modemem
Jakby na to nie patrzeć to jest standardowa oferta, którą można uzyskać bez żadnych podchodów przedłużając umowę na sklep.play.pl.
W sklepie internetowym ceny są 10zł wyższe przy każdym abonamencie ; )
Pewnie Ci chodzi o rabat za efakture. Tylko że cena abonamentu na stronie jest już podana z tym rabatem.
Jesteś pewny?? Przy każdej ofercie widnieje wprawdzie cena o 10 zł wyższa od tych podanych w cytowanym poście. Jednak w opisie oferty jest napisane: "Włącz e-fakturę i płać 10 zł mniej za abonament". Rozumiem przez to, że standardowo jest papierowa faktura, a po aktywacji e-faktury od tej ceny odejmują 10 zł co daje dokładnie te same ceny jak powyżej.

#619779  autor: ciekawy
 12 mar 2013, 23:12
ceny podane na stronie netowej to są ceny z aktywną e-fakturą, jak chcesz normalną papierową fakturę to jest drożej.

#619829  autor: hara
 13 mar 2013, 09:59
Dzisiaj mogę powiedzieć że 4 osby na 5 (z pięciu znajomych którym konczy się umowa z Play przenosi się do innej sieci, w tym także ja).
JA przechodzę do Orange, nie dość że Play robił ze mnie idiotę (zamówiłem przedłużenie abo z tel którego nie dostałem, po reklamacji dostałem info że nadal oferta jest aktualna a w rzeczywistości nie była- wymiana Ja-reklamacja-konsultant i tak 3x trwałą ponad miesiąc ;/) to jeszcze ma lepsze warunki.
Play:
Formuła M z 1,5GB z rabatem 64zł przez 24miesiące
400min
nielimitowane do Play
LG L9 za ~400zł

Orange
Smart Plan Multi z 1GB za 69.90zł przez 6miesięcy 0zł!!! co daje realny koszt ok 50zł
600min
nielimitowane do Orange
LG L9 za ~100zł

Po za tym o wiele lepszy kontakt z telesales, konkretnie i rzeczowo. W poniedziałek po 15 zamówiłem a dziś (w środę) ok 11 będzie u mnie już kurier z przesyłką :D

I co się lepiej opłaca?? NIESTETY Orange.....

#619869  autor: tomulus
 13 mar 2013, 14:14
@hara, oferta dobra, sam się nad nią poważnie zastanawiałem jak uciekła mi AIM65>45.

A.. że nie lubię przedłużać na 24m (dlatego uciekła mi AIM) wybrałem na 12m tylko sim.

W Play na Plus :) na pewno jest oferta SIM z resztą najlepsza oferta na rynku dla przedłużających umowę. U mnie podobnie nabroili i uwzględnili reklamację. Przez 2m. będę płacił znikomą kwotę co wyjdzie średnio za abonament 20zł.

Szkoda że dla SIM nie ma podobnych ofert w konkurencji jak w fioletowym glucie.

#619986  autor: skril
 13 mar 2013, 23:33
Miałem juz przechodzić do innej sieci kończy mi sie umowa i nic ciekawego nie zaproponowali i drogie telefony;;
dzisiaj dostałem oferte:
800 min to wszystkich
darmowe mini smsy do play
100min dodatkowo na 6 miesiecy
i darmowe na stacjonarne na 3 miesice
czyli formula l bez neta cena 59zl
a ceny telefonów z cennika super formuła internetmax formuła l

czy to dobra oferta czy mozna wiecej
wolał bym z pakietem internetowym ale nie wiem czy da rade wynegocjowac albo zamienić czesc minut

co o tym sadzicie??

#620018  autor: impreza
 14 mar 2013, 10:08
Panowie przedłużał ktoś z was umowę z telefonem? Ile trwało zanim przyjechał kurier? Byliście informowani o statusie zamówienia e-mailem bądź przez sms? Zamówiłem w poniedziałek, wczoraj dzwoniłem - okazało się że zamówienie rzekomo anulowane, jednak drugi konsultant powiedział że tamten z którym rozmawiałem nie miał dostępu do informacji nt mojego zamówienia i nie jest anulowane, ponowił zamówienie na indentyczne(dlaczego skoro tamto nie było anulowane?), jednak od wczoraj godziny 14 do dziś żadnych nowych informacji, ani maila ani telefonu ani sms.
Za wszelkie rady byłbym wdzięczny.

#620072  autor: Dean27
 14 mar 2013, 14:30
Witam ja z kolei chcąc przedłużyć umowę z Play dostałem takie warunki:
-Formuła M z internetm (59zł - umowa na 24 miesiące)
-400 minut wymienne na smsy do wszystkich sieci (Play za darmo)
-telefon Ace 2 za 329zł (tylko ten mnie interesuje)
-pakiet internetowy 500mb

Wydaje mi się czy to jest oferta standardowa, którą na początek otrzymuje każdy wybierając formułe M?

Przed chwilą rozmawiałem z konsultantem i powiedział, że wybierając opcje z internetem nie bardzo może cokolwiek podłubać w tej oferce, ale wybierając opcje bez internetu zaproponował mi coś takiego:
-abonament 49zł
-400 minut wymienne na smsy do wszystkich sieci (Play za darmo)
-telefon Ace 2 za 199zł
Dodatkowo jeśli będę korzystał z internetu (a będę na pewno :wink: do 250mb wykorzystanych +10zł, lub powyżej 250mb +20zł). W takim wypadku abonament na pewno wzrośnie mi do conajmniej 59zł jak w opcji pierwszej a oszczędzam tylko 130zł na telefonie.

Czy konsultant może zaproponować mi jeszcze lepsze warunki?
Obawiam się trochę złożenia wypowiedzenia umowy, bo jak piszą niektórzy nikt do nich nie dzwoni z GU a chciałbym jak najszybciej podpisać nową umowę. Co radzicie w tej sytuacji?
  • Strona 28 z 692
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 692
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28