Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Dla utrzymania porządku i przejrzystości w temat, prosimy trzymanie sie zasad.
1. Zanim założysz nowy temat sprawdz czy przed chwilą, ktoś już o tym nie pisał. Wtedy lepiej dołączyć się do danego wątku, dając informacje o dalszej awarii lub jej zakończeniu.
2. Zakladając temat oznaczaj na początku kogo dotyczy problem,
np. [Orange] , [Plus], [Era], [Play], [TP] a następnie dokladnie określ problem.
Przykłady:
[Orange] Problem z doładowaniem konta prepaid.
[Plus] Awaria platformy Simplusa
[Era] Nie można zalogować sie do sieci
[Play] Nie działa Play24
Ja od kilkunastu dni nie mogę zalogować się na swoje konto internetowo czyli od samego początku jak jestem w tak taku. Nie wiem czy jest jakiś większy problem czy mi się trafił - przenosiłem numer z abonamentu w T-mobile do tak taka i trochę to długo trwało. I tak sobie myślę, że może coś nie załapało to przeniesienie numeru i dlatego nie mogę zalogować się.
Sobie żartuję, że po wprowadzeniu tych 4 groszy za sprawdzenie stanu konta mają oblężenie serwisu internetowego, bo ludzie chcą za darmo sprawdzać
marcinj pisze:Ja od kilkunastu dni nie mogę zalogować się na swoje konto internetowo czyli od samego początku jak jestem w tak taku. Nie wiem czy jest jakiś większy problem czy mi się trafił - przenosiłem numer z abonamentu w T-mobile do tak taka i trochę to długo trwało. I tak sobie myślę, że może coś nie załapało to przeniesienie numeru i dlatego nie mogę zalogować się.
Zawsze po przeniesieniu są problemy z logowaniem na itaktaka, skoro to już trwa aż kilkanaście dni, to pisz do nich, niech się za to wezmą.
Udaje się Wam zalogować na konto tak taka???
Ostatnio standard, nie tylko u mnie:
Przeglądarka Google Chrome nie może wczytać strony internetowej, ponieważ oczekiwanie na odpowiedź serwera www.itaktak.pl trwa zbyt długo. Witryna może być wyłączona lub mogły wystąpić problemy z połączeniem internetowym.
Udaje się Wam zalogować na konto tak taka???
Ostatnio standard, nie tylko u mnie:
Nie wiem jak jest w Chrome bo nie używam, lecz u mnie w Operze trzeba odświeżać każdą stronę (czyli wchodzić na nią niejako dwa razy), bo inaczej otrzymujemy podobny komunikat.
Ot programiści T-Mobile Na Firefox'ie natomiast jest wszystko OK.
Wy też macie coraz problemy żeby zalogować się do tych ich systemów w t-mobile? Ja z takich rzeczy korzystam zazwyczaj raz na rok, teraz ostatnio logowałem się bo chciałem pewne rzeczy posprawdzać no i przeważnie dopiero po kilku próbach udaje się, a jak udaje to chodzi to bardzo powoli, billing wyskakuje proszę czekać i czekam 10 minut i nic tylko sesję zamknęło czy inne błędy. Próbowałem na 1 numerze w abonamencie i 1 tak taku i strony podobnie chodzą albo są problemy z zalogowaniem. Czasem też jest wszystko OK, ale częściej mam problemy.
Ja sie skontaktowalem mailem. Poprosilem by wylaczyli mi jedna usluge dla jednego numeru - skoro nie moge tego zrobic ani przez iboa (kilkanascie prob zalogowania), ani przez krotkie kody - usluga czasowo niedostepna, ani przez wyslanie smsa - nie mozna wyslac na podany numer.
Otrzymalem automatycznego maila info, ze czas oczekiwania dwa dni robocze.
Niestety dwa dni robocze minely, a t-mobile milczy.
No niestety, tmobile uznają klientów piszą bzdury.
Żeby razem wystąpiliśmy pismo do uke to może jakoś końcu udałby uwierzyć, ze my mówimy 100% prawdy.
Ja napisałem pismo reklamacyjny do tmobile i zostałem taka odpowiedz.
Odnosząc się do kwestii połączeń z serwisem I-BOA informuję, że nie odnotowaliśmy w
tym okresie zgłoszeń dotyczących problemów z serwisem I-BOA od innych Abonentów. W przypadku ponownie wystąpienia problemów proszę o kontakt w Biurem Obsługi
Abonenta pod numerem 602900 (połączenie płatne zgodnie z posiadanym planem
taryfowym). Pana uwagi konsultant przekaże do Działu Technicznego w celu weryfikacji.
W przypadku wystąpienia problemów może Pan również ponowić korespondencję z
następującymi danymi: dane dot. Identyfikacji Pana konta, data i godzina logowania do
serwisu I-BOA, komunikat pojawiający się podczas logowania.
Jak widać, ze prawdopodobnie nikt nie zgłosił.
Dlatego lepiej wystąpić razem użytkownikami z samego typu problemu. Z jednego klienta nie będą uwierzyć!!! A tym więcej klientów narzekanie tym lepiej i prędzej do wymiana całego systemu.
Sms na numer 668 nie dziala - nie moze byc wyslany. Krotki kod - usluga niedostepna. A proba wylaczenia przez iboa, dala zaskakujacy komunikat: usluga zostanie WLACZONA i potwierdzona smsem. Mimo ze juz wczesniej iBOA wyswietlal komunikat, ze jest aktywna. Kolejne proby wlaczenia smsem albo krotkim kodem - zero szans.
"Przepraszamy. System jest chwilowo niedostępny.
Prosimy spróbować później. "
Natomiast wlasnie dostalem odpowiedz z iboa jak nie moglem wylaczyc rok waznosci konta w systemie na karte. W koncu jak udalo mi sie zalogowac, to zamiast wylaczyc, system wyswietlil, ze aktywacje uslugi potwierdzi smsem. Dzis Pani uprzejmie mi napisala po kilku dniach, ze sam wylaczylem usluge. Ot i badz madry....
[ Dodano: 2013-03-23, 12:19 ]
Skorzystanie z IBOA w t-mobile niedlugo bedzie przypominac doswiadczenie cudu - wczoraj nie moglem sie zalogowac, dzis nie moge - "Przepraszamy. System jest chwilowo niedostępny.
Prosimy spróbować później."
Ciekawe jaki jest wspolczynnik czasu niedzialania do czasu dzialania? Mam wrazenie, ze ten pierwszy jest kilkukrotnie dluzszy niz ten drugi....
Bardzo prosiłbym żeby zgłosicie do tmobile problemem iboa i nich końcu naprawią porządnie.
Za jeden klienta po prostu nie uwierzą i dlatego warto zgłaszać przez klika osob. Tym lepiej wyjdzie.
Dziś napisałem do boa.
Ja podejrzewam, że wiele osób ma czy miałoby problemy z zalogowaniem do iboa. Tylko nie wszyscy korzystają czy rzadko korzystają i jest za mały bunt.
Ja do nich też napiszę, bo też ma problemy. Bardzo rzadko mi udaje się zalogować. Przeważnie to mam problemy.