• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 27 z 692
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 692

#619077  autor: pakierhakierxd
 10 mar 2013, 06:26
Napisz że chcesz po skończeniu umowy przejść na kartę i nie będzie żadnego problemu :)

Pozdrawiam :)

#619097  autor: Szakal_86
 10 mar 2013, 11:05
Marens pisze:
Szakal_86 pisze:A może ktoś ma informacje nt. oferty gdzie jest 24 GB limitu?
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=65707

Można z tego wywnioskować:

5GB - 19,90zł (2Mbit/s)
12GB - 29,90zł (2Mbit/s)
18GB - 39,90zł (4Mbit/s) + Formuła www + Nocny Transfer
24GB - 59,90zł (6Mbit/s) + Formuła www + Nocny Transfer

12mies bez modemu
18mies z modemem
Jakby na to nie patrzeć to jest standardowa oferta, którą można uzyskać bez żadnych podchodów przedłużając umowę na sklep.play.pl.

#619102  autor: hun
 10 mar 2013, 11:29
Zadzwonili do mnie z Playa, że niby kończy mi się umowa i dali ofertę przedłużeniową. Do końca umowy mam jeszcze 3 miesiące, ale mógłbym od teraz przejść na następującą: 39zł, bez limitu do Play i na stacjonarne, 400minut, 500mb transferu, umowa na 18 miesięcy. Obecnie płacę 77zł.
W sumie oferta dla mnie jak najbardziej wystarczająca, ale głupio byłoby się nie potargować. Co mogę jeszcze uzyskać? Pewnie 1 gb transferu, a poza tym?? Na moje pytanie dlaczego nie zobowiązanie na 12 miesięcy gościu odpowiedział, że na 12 miesięcy mógłbym podpisać dopiero w maju, jak skończy się obecne zobowiązanie - czy to prawda??

#619105  autor: Ruben
 10 mar 2013, 11:47
hun pisze:Co mogę jeszcze uzyskać?
Możesz obniżyć wysokość abonamentu do 34 pln i umowę na 12m-cy.
Poczytaj strona 29.

#619155  autor: klasikots
 10 mar 2013, 16:05
Szakal_86 pisze:
Marens pisze:
Szakal_86 pisze:A może ktoś ma informacje nt. oferty gdzie jest 24 GB limitu?
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=65707

Można z tego wywnioskować:

5GB - 19,90zł (2Mbit/s)
12GB - 29,90zł (2Mbit/s)
18GB - 39,90zł (4Mbit/s) + Formuła www + Nocny Transfer
24GB - 59,90zł (6Mbit/s) + Formuła www + Nocny Transfer

12mies bez modemu
18mies z modemem
Jakby na to nie patrzeć to jest standardowa oferta, którą można uzyskać bez żadnych podchodów przedłużając umowę na sklep.play.pl.
W sklepie internetowym ceny są 10zł wyższe przy każdym abonamencie ; )
Pewnie Ci chodzi o rabat za efakture. Tylko że cena abonamentu na stronie jest już podana z tym rabatem.

#619346  autor: Mr.Pelisa
 11 mar 2013, 12:55
Witam,

09.03.2013r. zadzwoniłem do Play ws. przedłużenia umowy dla mamy i jak to na początku konsultant dawał to co na stronie więc przedstawiłem mu ofertę, która by mnie interesowała - zestaw oczywiście wziąłem z tego forum, czyli:
Formuła M
umowa na 12m-cy bez telefonu
abonament 24zł
400min. do wszystkich
nielimitowane sms/mms/polączenia do PLAY
darmowe połączenia na stacjonarne na cały okres umowy (konsultant powiedział "na zawsze"
pakiet 100min na 6 miesięcy - i o tym cholera zapomniałem więc pewnie sami nie uruchomią...

dostałem to bez wypowiadania umowy, powiedziałem tylko, że wiem, że "dają" takie oferty i ogólnie zaoszczędzi to mój i ich czas jeśli nie będę musiał wysyłać wypowiedzenia.

#619352  autor: abes99
 11 mar 2013, 13:39
jgrtc pisze:ile możne trwać aż ktoś z Play odezwie się z po wysłaniu wymówienia?
Zrobiłem to tydzień temu (email) u ciągle nic.
Na play24 w historii zgłoszeń status ciągle: Rozpatrywane
U mnie wyglądało to tak. W zeszłą środę późnym wieczorem wysłałem mailem wypowiedzenie (w treści maila podałem nr klienta i hasło z umowy). Po kilku minutach dostałem sms'a, że zgłoszenie zostało przyjęte. A rano miałem już rozpatrzenie, że rezygnację przyjęto i numer zostanie przeniesiony do prepaida zgodnie z zakończeniem umowy. Na razie nikt z GU nie dzwonił...

Narka i pozdruffka - abes99 ;)

#619365  autor: stypulkovski
 11 mar 2013, 14:52
Słuchajcie. Chcę przedłużyć umowę.

Teraz: 34,50, 14 GB, Nocny Transfer, bez modemu
Na infolinii zaproponowali: 39,90, 18 GB, Formuła WWW, Nocny Transfer, bez modemu.

Nie da się za bardzo nic wyciągnąć lepszego z tej oferty?

#619383  autor: jgrtc
 11 mar 2013, 16:20
abes99 pisze:
jgrtc pisze:ile możne trwać aż ktoś z Play odezwie się z po wysłaniu wymówienia?
Zrobiłem to tydzień temu (email) u ciągle nic.
Na play24 w historii zgłoszeń status ciągle: Rozpatrywane
U mnie wyglądało to tak. W zeszłą środę późnym wieczorem wysłałem mailem wypowiedzenie (w treści maila podałem nr klienta i hasło z umowy). Po kilku minutach dostałem sms'a, że zgłoszenie zostało przyjęte.
Ja wysłałem wypowiedzenie 2 marca. 10 marca przez play24 wysłałem zapytanie co z tym zgłoszeniem to dostałem odp w stylu: "dziękujemy za zgłoszenie, odpowiedź zostanie zamieszczona w zgłoszeniu które zostało ponaglone" i na play 24 to zgłoszenie z 10 marca zostało usunięte.
abes99 pisze:
jgrtc pisze:A rano miałem już rozpatrzenie, że rezygnację przyjęto i numer zostanie przeniesiony do prepaida zgodnie z zakończeniem umowy. Na razie nikt z GU nie dzwonił...
ja we wniosku o rozwiązanie umowy (był tu na forum parę stronę temu) zaznaczyłem opcję:
"ja niżej podpisany wnoszę o rozwiązanie umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych zgodnie z regulaminem świadczenia usług telekomunikacyjnych" - tzbez przeniesienia do prepaida

#619406  autor: ciekawy
 11 mar 2013, 17:04
po co od razu wysyłacie wypowiedzenia ? probówaliście się dowiedzieć jakie warunki sa bez wypowiedzenia ? a pisemne oferty zachęcające żebyście zostali w sieci to nawet o tym nie piszcie,każda sieć raczej będzie zachęcać do zostania w sieci i te pisemne oferty to moim zdaniem tylko znak,że zostając w sieci można mieć lepszą ofertę tylko,że oferta z tego a4 raczej nie będzie tą najlepszą.

#619407  autor: pakierhakierxd
 11 mar 2013, 17:06
Pewnie nie,ja dostałem bez wypowiedzenia takie same jak dostają osoby z wypowiedzeniem,teraz tylko czekam na kuriera,w czwartek około 18 zamówiłem i konsultant mówił że chyba będzie w ciągu 5 dni roboczych kurier,więc jak nie będzie do środy/czwartku to będę dzwonić.

Edit
Dopiero 3 oferta była ok :D

#619411  autor: ciekawy
 11 mar 2013, 17:17
pakierhakierxd pisze:Pewnie nie,ja dostałem bez wypowiedzenia takie same jak dostają osoby z wypowiedzeniem,teraz tylko czekam na kuriera,w czwartek około 18 zamówiłem i konsultant mówił że chyba będzie w ciągu 5 dni roboczych kurier,więc jak nie będzie do środy/czwartku to będę dzwonić.

Edit
Dopiero 3 oferta była ok :D
to napisz jakie były te oferty ? ile przed końcem umowy tą umowę przedłużyłeś ? z teefonem czy bez ? dostałeś zniżkę na telefon ?

#619412  autor: pakierhakierxd
 11 mar 2013, 17:21
Pisałem na forum ale napiszę jeszcze raz,nie dostałem zniżki na telefon,oferty z telefonem:
1)Formuła M
54zł miesięcznie
400 minut do wszystkich
Darmowe Play
2)Formuła M
64zł miesięcznie
400 minut do wszystkich
Darmowe Play
500 mb danych
3)Formuła M
64zł miesięcznie
400 minut do wszystkich
Darmowe do Play
No limit sms do wszystkich
1.5 gb danych
(Ta oferta w stosunku do 1 różni się smsami na cały okres umowy i 1.5gb).
Umowa się kończy na koniec sierpnia ale już mogę przedłużyć.
Normalnie nowy klient za 3 opcję płaci 76zł :P
Telefon z cennika Formuły M z 1.5 gb(69zł bez smsów).
Jak dla mnie oferta spoko i L9 za 319 :)

#619418  autor: ciekawy
 11 mar 2013, 17:29
z tego to tak,najbardziej sensowna jest ta trzecia oferta.

#619470  autor: jgrtc
 11 mar 2013, 19:13
ciekawy pisze:po co od razu wysyłacie wypowiedzenia ? probówaliście się dowiedzieć jakie warunki sa bez wypowiedzenia ? a pisemne oferty zachęcające żebyście zostali w sieci to nawet o tym nie piszcie,każda sieć raczej będzie zachęcać do zostania w sieci i te pisemne oferty to moim zdaniem tylko znak,że zostając w sieci można mieć lepszą ofertę tylko,że oferta z tego a4 raczej nie będzie tą najlepszą.
Nie od razu.
Miesiąc temu dostałem standardową ofertę formuła M z telefonem ze strony. Powiedziałem że nie chcę i że jak będą mieli coś to proszę o kontakt. Próbowałem negocjować. 11 kwietnia kończy mi się umowa. 2 marca wysłałem wypowiedzenie. Podparłem się w nim informacjami z forum (czego oczekuję - co dostają inni), ciągle nic....
 #619473  autor: cezary68
 11 mar 2013, 19:34
Witam.
Dzisiaj zadzwoniłem do Biura Obsługi, gdyż w piątek wysłałem faksem wypowiedzenie.
Miła pani zaproponowała 74pln za Formułę L, 800min/sms/mms/2GB danych oraz dodatkowo darmowe sms do wszystkich lub darmowe stacjonarne i telefon z cennika Formuła L internet max. Oferta taka sobie tylko 5pln zniżki na tak wysokim abonamencie to trochę mało.
Mam pytanie kiedy zaczyna działać pakiet darmowe sms lub stacjonarne? Od razu, czy po wykorzystaniu pakietu głównego min/sms/mms? Kiedyś miałem tak w plusie ze dodatkowe min (tylko minuty) działały po wykorzystaniu głównego pakietu min/sms/mms i łatwo było wysłac płatnego już smsa. Pozdrawiam.

#619476  autor: KC-KARLOS
 11 mar 2013, 19:42
cezary68 pisze: kiedy zaczyna działać pakiet darmowe sms lub stacjonarne? Od razu, czy po wykorzystaniu pakietu głównego min/sms/mms?
Pakiety będą miały pierwszeństwo, czyli wykorzystywane przed Pakietem Złotówek z abonamentu.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#619561  autor: kudlatek
 12 mar 2013, 07:53
Kończy mi się umowa 29 kwietnia i moje pytanie brzmi co uda mi się wynegocjować w ofercie z telefonem? Interesuje mnie formula M:
400 minut
min 0,5gb
smsy do Play lub do wszystkich na cały okres umowy
darmowe do Play

Umowa na 18 lub 24m. Wiem, że bez telefonu zestaw u góry kosztuje 34zł, jednak wolałbym podpisać umowę na dłużej + telefon.

#619563  autor: pakierhakierxd
 12 mar 2013, 07:59
Wszystkie oferty masz w tym temacie wystarczy przejrzeć wątek :)

#619565  autor: kudlatek
 12 mar 2013, 08:06
Właściwie to przejrzałem i nie natknąłem się na odpowiedź :wink: Na stronie Play proponują mi 59zł za 400minut, 0,5gb i darmowe w Play. Ja chciałbym do tego jeszcze darmowe smsy najlepiej do wszystkich i obniżkę na abonament.
  • Strona 27 z 692
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 692
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27