• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #618839  autor: Micho
 08 mar 2013, 23:36
Przeglądając forum zauważyłem, że bardzo mało informacji jest o sieci Plus. Zastanawiam się nad zmianą sieci a jeszcze tylko w Plusie nie byłem :) Jak jest faktycznie z tą siecią (zasieg, jakość rozmów itp.)
Rozważam tę sieć bo ma najtańsze telefony (te co mnie interesują) w niewysokim abonamencie. Minut za wiele nie dają (z tego co widzę na stronce oferty OMG) ale akurat dużo nie gadam a siedzę w abonamentach od 16 lat tylko ze względu na możliwosć zakupu słuchawek :)

Na jaki bonus można liczyć przy przejściu do Plusa?
I o co chodzi z tymi pakietami za 10zł na internet? Bo wybieram abonament 44.90zł i nie wiem czy taki rachunek bedę płacił czy doliczają "dyskertnie" te 10zł i faktyczna wysokość to 54.90zł?

#618922  autor: ManiacGSM
 09 mar 2013, 13:53
Kup starter za ''5tkę'' tak najłatwiej sprawdzić zasięg danej sieci.

-wiem ,że nie takiej odpowiedzi się spodziewałeś, ale tak by było najlepiej. Osobiście smiem twierdzić ,że zasięg mają dobry. Niestety za to sama oferta to komunizm. Plus zawsze prymuje w tym

-pamiętaj w T-mobile i Orange nowe telefony były prędzej. -No wiadomo obecnie w czasach mody na smartfony to Plus też ma pełno tego paździeżu na półkach ,ale dobre 5-7 lat temu jak chciało mieć fajny telefon to mogłeś zapomnieć. Dlatego mam do nich uraz.

-Jeśli chodzi o kontakt z BOKiem telefonicznie to ludzi mają ogarniętych , jeśli chodzi o spam w postaci telefonów to raczej rzadko dzwonią (na szczęście) , raz może ,dwa dzwonili mi z jakimś internetem.

Obecnie bujam się z nimi z jedną simką w abo , i nie narzekam tylko Pani w salonie zamuliła był mały ''misanderstending'' i na szczęście faktury juz mi przychodzą do domku na żywo -a nie on-line. Osobiście uważam ,odkąd Solorz przejął ten moloch to nie zmieniło się tam nic na + :P

Osobiście nie pracuję u żadnego opa więc nie powiem Ci czy dostałbyś taką ofertę jaką opisałeś w poście. Być mo że ktoś z forum używający intensywnie oferty Pluskwy coś dopisze na ten temat.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#618991  autor: SACZI
 09 mar 2013, 17:50
ManiacGSM pisze:... Osobiście uważam ,odkąd Solorz przejął ten moloch to nie zmieniło się tam nic na + :P ...
E tam ...
Właśnie, że się zaczęło coś dziać, od kiedy Zygi położył łapy na +
Oferta oczywiście nie należy do najtańszych, ale przynajmniej nie majuż abonamentów pokroju 30PLN/40minut.
Sama sieć ma chyba najlepsze pokrycie GSM w PL. Do tego przyzwoicie stoją z 3G. O LTE nie piszę,bo to abstrakcja.
Porównując do TM, stawiam znak równości.
W TM mam abo od 9 lat, + mam służbowego.

#619013  autor: Micho
 09 mar 2013, 19:38
A czy ktoś przenosił ostatnio numer do Plusa? I jak jest z tymi cenami abonamentu?

#619192  autor: Orfi
 10 mar 2013, 19:50
Plusa używam już od kilkunastu lat i nie mam do niego większych zastrzeżeń, szczególnie jeżeli chodzi o zasięg i jakość połączeń ( dla porównania jestem również abonentem abonamentowym w Orange i Play a wcześniej w Erze, zanim nastał T-Mobile). Jedno, co mnie zaskakiwało zawsze w Plusie to niedostępność niektórych modeli telefonów w ofercie dla klienta indywidualnego ( tak było swego czasu z Nokią E7, która była w ofercie , ale tylko dla klientów biznesowych). Poza tym małym mankamentem w zasadzie wszystko ok, bo jeżeli chodzi o ceny telefonów to topowe modele u wszystkich operatorów są w podobnie wysokiej cenie, przy sporym abonamencie miesięcznym, więc tutaj operator nie odbiega od innych. W przypadku tych 10 zł.o których napisał autor tematu jest to doliczane do abonamentu czyli do zapłaty jest 54,90 zł. Po 2-3miesiącach można podobno z tego zrezygnować, z tym, że przy androidzie ja bym nie ryzykował.

Orfi

#619420  autor: ciekawy
 11 mar 2013, 17:38
Micho,zasięg Plus-a jest najlepszy w kraju + zasięg z Aero2 3G czyli obie firmy Zygmunta to jakość tej sieci przynajmniej w niektórych miejscach gdzie zasięg jest zły jest lepszy od zasięgu NetWorks,ogólnie sieć Plus jest ok,jeśli oferta Plus-a ci odpowiada to możesz się decydować na tą sieć.

#619488  autor: Micho
 11 mar 2013, 20:28
Dzięki za odpowiedzi, już myślałem że nie ma tu Plusiarzy :)

A czy w salonie można otrzymać aparaty w tej cenie co przez internet czy jak wszędzie są one wyższe? Bo nie wiem czy ewentualnie załatwiać sprawę przez net czy w salonie (jakoś wole pogadać twarzą w twarz bo zawsze można dopytać)??

#619526  autor: Orfi
 11 mar 2013, 22:38
W Salonie Firmowym Plusa to jeszcze może coś ugrasz, chociaż raczej nie na cenie telefonu, w punktach, czyli u autoryzowanych przedstawicieli Plusa już raczej nie i ich oferta odbiega cenowo od tego, co jest na stronie w necie. Tyle ,że zamawiając przez stronę radzę dobrze wcześniej się zapoznać z ofertą, która wybierzesz, żeby później nie było zawodu.

Orfi

#619533  autor: Micho
 11 mar 2013, 22:59
Orfi pisze:Tyle ,że zamawiając przez stronę radzę dobrze wcześniej się zapoznać z ofertą, która wybierzesz, żeby później nie było zawodu.
Dlatego zamierzam przejść się do salonu by o wszystkim się dowiedzieć. Bo widzę (po tych 10zł za net doliczanych a nie podanych odrazu przy kwocie abo) że Plus lubi ukrywać to i owo :)
Czekam jeszcze co T mi zaoferuje. Ewentualnie jakaś promocja w Play.

#619549  autor: ciekawy
 12 mar 2013, 01:07
Micho pisze:Dzięki za odpowiedzi, już myślałem że nie ma tu Plusiarzy :)

A czy w salonie można otrzymać aparaty w tej cenie co przez internet czy jak wszędzie są one wyższe? Bo nie wiem czy ewentualnie załatwiać sprawę przez net czy w salonie (jakoś wole pogadać twarzą w twarz bo zawsze można dopytać)??
ja to jestem każdo sieciowiec bo przerobiłem każdą sieć która ma salony bo mam numery znajomych w każdej sieci mniej albo więcej to zależy ale ogólnie każda sieć to dobierałem takie oferty,żeby było korzystnie,raz jedna sieć miała korzystną ofertę,raz inna,ogólnie z tych trzech sieci najlepiej działał mi Plus,nie pamietam,żeby mi zerwało połączenie w Plus-ie,a w O już tak, T miało szum w glośniku telefonu kiedy traciło zasięg i momentami tak bywa do dziś,wiem bo czasem sprawdzam co się zmieniło starterami na kartę,tak więc Plus to dobry wybór,aż dziw,że wielu ludzi nie zna Plus-a,fakt,że to sieć dla biznesu no ale też są w tej sieci klienci prywatni, PLAY też działa dobrze,najlepiej na swoim zasięgu 3G,więc jak masz zasięg PLAY i też dobry roaming to też możesz pomyśleć o tej sieci, ja mam PLAY na codzień i jestem zadowolony z tej sieci,w PLAY najszybciej masz najnowsze oferty bo to raczej po zmianie ofert PLAY reszta dostosowuje się i robi podobne oferty, Plus wychodzi na plus bo jak narazie te zmiany wprowadza najszybciej,ogólnie jak rozważasz co wybrać to moim zdaniem warto szczegółowo poznać oferty PLAY i Plus ze wskazaniem na PLAY bo ma nielimitowane połączenia i sms-y w sieci i 19 gr po minutach z abonamentu do wszystkich sieci stacjonarne też,ogólnie moim zdaniem najlepsza oferta,za to jak się boisz PLAY i chcesz wybrać sieć ze starej trójki to Plus jest dobrym wyborem,może nawet najlepszym ze starej trójki,w końcu Plus powstał głównie jako sieć dla biznesu.

#619560  autor: pakierhakierxd
 12 mar 2013, 07:38
Ja też gdybym miał zmieniać z Play to na Plusa ale w Play jest mi ok,ofertę mają dobrą itp. więc polecam,sam co raz więcej osób ze znajomych zachęciłem i nie narzekają,przez networks czasem w Orange i T-Mobile są różne kwiątki z zasięgiem/netem :(,akurat u mnie w miejscowości są tego typu problemy od tego czasu,nawet nie myślę o przejściu do 1 albo 2,ale może być tak że w innej lokalizacji T/O będzie dobrze działać,najlepiej sprawdzić przed podpisaniem umowy kupując starter prepaid :)

Pozdrawiam :)

#619573  autor: Ruben
 12 mar 2013, 09:08
Micho, w niskich abonamentach z telefonem Plus ma średnie oferty ale jeżeli nie zależy Ci na tysiącach minut tylko bardziej na telefonie i interesuje Cie tzw. jakość usług, to osobiście zastrzeżeń nie mam.

#619721  autor: Micho
 12 mar 2013, 20:25
Wcześniej myślałem tylko o Play jako sieci do przeniesienia bo jakoś o Plusie w zasadzie nikt nie mówi, nawet na tym forum, tylko Play, T mobile. Z Plusem miałem tylko 3 letnie doświadczenie na służbowym telefonie i nie było problemów.

Na minutach mi nie zależy bo nie jestem gadułą. Teraz mam 125min i często wydzwaniam na siłę :) Także wystarczy mi ze 150-200 min + jakieś pare mb z lejkiem w razie gdyby tel postanowił coś na boku kręcić (mam w domu wi-fi) :)

#619783  autor: ciekawy
 12 mar 2013, 23:31
Micho, o PLAY warto pomyśleć bo jakość szczególnie na zasięgu PLAY jest bardzo dobra,a net w taryfach PLAY działa na każdym zasięgu, który ma PLAY, więc nie jest źle, moim zdaniem warto rozważyć obie sieci.

#619794  autor: Micho
 13 mar 2013, 00:11
Dla mnie obecnie priorytetem przy wyborze operatora jest cena słuchawki. Pójde tam, gdzie będzie dobry stosunek abonament do ceny telefonu. Póki co, Plus`a nie przekreślam :)

#619808  autor: pakierhakierxd
 13 mar 2013, 07:12
Z tego co patrzyłem w Plusie w abo na stronie 64,90(dla przenoszących chyba 59,90),są całkiem ok fony jak htc 8s za 1zł lub lg l9 za 149zł,sam się zastanawiałem ale dla sms,większego pakietu neta i sporo ludzi w Play zostaję :),na sieć nie narzekam,w większości korzystam z zasięgu własnego Play 2g+3g,jak go stracę to najczęściej plus lub jak i jego nie ma to wtedy orange,niedługo pewnie zamiast orange będzie t-mobile a telefon z orange będzie się łączyć na końcu :P

Pozdrawiam :)