• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #618932  autor: JaLiter
 09 mar 2013, 14:27
Czy jest jakaś możliwość, żeby nie ponosić opłaty aktywacyjnej, przy przejściu z karty na abonament? Interesuje mnie abonament bez telefonu za 9 zł + 200 minut do innych sieci za 10 zł co miesiąc. Przechodziłbym z prepaid.

#618939  autor: zygikuleczka
 09 mar 2013, 14:51
Trzeba byłoby poprosić o indywidualne potraktowanie w tej kwestii.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#618942  autor: JaLiter
 09 mar 2013, 14:59
Tzn.?

#618944  autor: zygikuleczka
 09 mar 2013, 15:01
Napisz, że zwolnienie z opłaty aktywacyjnej ułatwiłoby Ci podjęcie decyzji o podpisaniu umowy, bla bla bla.

#618949  autor: JaLiter
 09 mar 2013, 15:06
Myślisz, że poszliby na to przy abonamencie za 19 zł/msc? :D

Jeszcze inne pytanie, czy w tym abonamencie, tylko za 9 zł miesięcznie + 200 minut do wszystkich za 10 zł, są wliczone minuty na stacjonarne, czy jest to osobna opłata?

http://www.play.pl/oferta/przejdz-do-pl ... abonament/

#618956  autor: zygikuleczka
 09 mar 2013, 15:16
JaLiter pisze:Myślisz, że poszliby na to przy abonamencie za 19 zł/msc? :D
Nie spróbujesz to się nie dowiesz. Ja na ich miejscu odpisałbym Ci, że anuluje opłatę aktywacyjną jak weźmiesz wyższy pakiet:P No ale poważnie mówiąć to spróbuj-wiele rzeczy da się z nimi "ugadać".
No a 200 min jest do wszystkich z wyjątkiem numerów specjalnych itd.

#618960  autor: JaLiter
 09 mar 2013, 15:26
Numerów specjalnych rozumiem, a itd. niezbyt. Stacjonarne są wliczone w te 200 minut, tak czy nie? :D

#619100  autor: butterfly
 10 mar 2013, 11:17
Nie zwolnisz się z opłaty aktywacyjnej. Co to w ogóle za pomysł... Stacjonarne są wliczane.

#619113  autor: JaLiter
 10 mar 2013, 12:45
Właściwie to po co opłata aktywacyjna, skoro chce przejść z Play na kartę, na Play na abonament? Zdzierstwo kasy z człowieka?

#619126  autor: poziom
 10 mar 2013, 13:45
A myślisz, że to coś innego? Na pomoc dla powodzian lub głodne dzieci. :)

#619141  autor: KC-KARLOS
 10 mar 2013, 14:54
poziom, bez złośliwości mi tu proszę.
Wiele osób myśli o przejściu z karty do abonamentu i migracja spowoduje pobranie opłaty (re)aktywacyjnej 49 zł jak dla nowych klientów. To jawna dyskryminacja klientów obecnych na kartę P4.

Lepiej przechodzić z karty do PLAY MIXtura (tam aktywacja jest BEZPŁATNA)
Sam byłem zainteresowany przejściem z karty na abonament tylko SIM w wybranej Formule w Play, ze względu na prostszą konstrukcję taryf, w porównaniu od coraz skomplikowanej oferty na kartę. Opłata za suchą aktywacje skutecznie mnie zniechęca.
W wybranych promocjach innych sieci przejście z karty do abonamentu jest nawet za symboliczną "złotówkę" czy nieodpłatne.
JaLiter, w Formule S dodatkowe 200 minut za 10 zł jest na rozmowy do dowolnej, polskiej sieci komórkowej i stacjonarnej.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#619153  autor: JaLiter
 10 mar 2013, 15:44
#Karlos20

Nie widzę sensu przechodzić do MIXtura. Abonament, którym byłem zainteresowany w cenie 19 zł oferuje mi:
Szczegóły taryfy

nielimitowane minuty/SMS-y/MMS-y do sieci PLAY
200 minuty do innych sieci (pakiet za 10 zł)
12 m-cy czas trwania umowy

Poza abonamentem

19 gr minuta/SMS/MMS do wszystkich sieci
19 gr minuta połączenia na stacjonarne

Dodatkowo

e-faktura
Bezpieczny Internet
Muzyka na czekanie przez 1 miesiąc za 0 zł, później 2 zł/m-c
pakiet 200 minut do wszystkich sieci przez pierwszy miesiąc 0 zł później 10 zł/m-c
A o mi oferuje MIXtura za 15 zł?
29 gr minuta połączenia do wszystkich sieci
18 gr SMS-y/MMS-y do wszystkich sieci
12 gr transfer danych (za 100 kB)
15 zł wartość minimalnego miesięcznego doładowania
24 ilość doładowań
30 dni okres ważności konta na połączenia wychodzące
360 zł kwota zobowiązania
Czyli za 15 zł mam 50 minut do wszystkich. Komedia. Jaki to ma sens?
Bardzo zależy mi na nielimitowanych rozmowach i sms do Play + kilkadziesiąt do innych sieci.

#619154  autor: KC-KARLOS
 10 mar 2013, 16:01
JaLiter, nie namawiałem na przejście do PLAY MIXtura, lecz porównałem, że z karty opłaca się przejść do mixa, ze względu na brak opłaty aktywacyjnej. W abo nie uniknie się niej.

JaLiter, a nie lepiej zamiast suchych minut za 19 zł (łącznie), wybrać abo za 29 zł - FORMUŁA M?
Otrzymasz również następujące parametry:
> ABONAMENT: 29 ZŁ *
> UMOWA: ROK
> MINUTY/SMS/MMS: 400 **
> MINUTY/SMS/MMS do Play: BEZ LIMITU NA ZAWSZE
> poza abonamentem (minuta/sms/mms): 19 gr ***.
dodatkowo:
> NIELIMITOWANE POŁĄCZENIA NA STACJONARNE - 3 miesiące gratis, potem + 7 zł/mies.
BENEFITY za przejście z karty oraz zamówienie przez internet:
> +100 minut do każdej sieci do wszystkich sieci - BEZPŁATNIE przez 6 miesięcy ****
> +152 SMS/MMS do każdej sieci NA ZAWSZE *****
> +152 minuty do każdej sieci NA ZAWSZE *****

--- objaśnienia:
*) kwota dowolnego abo w taryfach FORMUŁA obejmuje e-fakturę i przejście z karty do abonamentu, bez e-faktury abonament WZRASTA o 5 zł.
**) minuity wymienne na SMS i MMSy w ramach pakietu Złotówek, stosunek 1:1:1 (stawka 19 gr w cenniku)
***) 19 gr/min dotyczy też numerów stacjonarnych PO WYKORZYSTANIU MINUT Z ABONAMENTU
****) po okresie promocji, po pół roku pakiet będzie kosztował 7 zł/mies.
*****) osobne pakiety minut oraz SMS/MMS otrzymujemy po przejściu z karty w abonamencie FORMUŁA M.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#619158  autor: JaLiter
 10 mar 2013, 16:07
Wiem, że nie namawiasz. :D
A co do tego, co przedstawiłeś, to zdecydowanie za duża oferta. Rozumiem, że niewykorzystane minuty itd. przepadają?
Obecnie wydaję na kartę ok. 20 zł i w tym chciałbym się zamknąć. Abonament, który podałem w pierwszym poście, byłby dla mnie idealny, jednak opłata aktywacyjna wyklucza, żebym sie na abonament zdecydował. A szkoda...

#619160  autor: KC-KARLOS
 10 mar 2013, 16:14
niestety przepadają, teraz tak jest praktycznie w każdej sieci
JaLiter pisze:jednak opłata aktywacyjna wyklucza, żebym sie na abonament zdecydował. A szkoda...
nie tylko Ciebie :)

#619161  autor: JaLiter
 10 mar 2013, 16:16
Wiem, znam 4 takie osoby z mojego otoczenia. :lol:

#619219  autor: butterfly
 10 mar 2013, 20:50
Ale płaczecie nad tą opłatą aktywacyjną... Przeszłam właśnie do abo S za 9 i już mi się zwróciło.

#619223  autor: macc
 10 mar 2013, 21:04
Również wkurza mnie ta opłata aktywacyjna.Mogli by opuścić ja do 19zł

#619250  autor: pakierhakierxd
 10 mar 2013, 22:10
Przesadzacie,każdy ma opłatę aktywacyjną,ja jak przechodziłem na longplay telefon 69 też pewnie coś tam płaciłem,nie pamiętam już,dawne dzieje :)
Ja bym zapłacił i tyle,to jednorazowe.

Pozdrawiam :)

#619262  autor: KC-KARLOS
 10 mar 2013, 22:45
Drodzy, za 50 zł, pardon - 49 zł to można by było mieć mnóstwo minut czy MB na korzystanie z usług.
Kiedyś PLAY miał korzystną opcję jeśli chodzi o opłaty aktywacyjne - dzielili na 2 części:
> pierwsza: 1 zł suchej aktywacji
> druga (zależnie od kwoty abo): 48 lub 28 zl za kilka GB na neta tylko na zasięgu Play'a macierzystego na pierwszy miesiąc na start.
I to było atrakcyjne rozwiązanie, nawet w najniższych abonamentach. Szkoda.

Konkurencja w promocjach za migrację z karty do abo nawet nie pobierają żadnych opłat, gdyż wiedzą, że takie "dusze" z chęcią podniosą dochody operatora. Gdyby P4 tak by postąpiło, miałby większy udział w abonamentach, więcej kasy oraz bardziej zadowolonych abonentów. A tak to warto siedzieć w prepaidach.