Witam.
Potrzebuję pomocy w temacie wyboru opcji zakupu telefonu. Opcje są dwie.
Umowa czyli niższa cena aparatu ale wysoki abonament czy niski abonament ale wysoka cena aparatu?
Przy cenie 569 zł za aparat, wysokość abonamentu to 119 zł. Mam w tym nielimitowane rozmowy i 2,5 GB danych. O ile pakiet internetowy jestem w stanie wykorzystać w znacznym stopniu, o tyle nie potrzebuję nieograniczonej ilości minut. Więcej siedzę w sieci niż gadam.
W sumie, przez 24 m-ce umowy koszt wyniesie 3 425 zł.
Druga opcja to pozostanie przy obecnej opcji lub niewielka korekta w górę.
Aktualna opcja to 17 zł za 180 minut do wszystkich sieci i 200 MB.
Zakładając podniesienie abonamentu do 30 zł (zwiększenie ilości minut / transferu danych) suma opłat przez 24 m-ce wyniesie (24 x 30 zł + 1 900 zł) 2 620 zł, czyli 805 zł mniej.
Czyli bardziej opłaca się kupić telefon na wolnym rynku bez wiązania się umową?
Dobrze kombinuję? Doradźcie, proszę.
Potrzebuję pomocy w temacie wyboru opcji zakupu telefonu. Opcje są dwie.
Umowa czyli niższa cena aparatu ale wysoki abonament czy niski abonament ale wysoka cena aparatu?
Przy cenie 569 zł za aparat, wysokość abonamentu to 119 zł. Mam w tym nielimitowane rozmowy i 2,5 GB danych. O ile pakiet internetowy jestem w stanie wykorzystać w znacznym stopniu, o tyle nie potrzebuję nieograniczonej ilości minut. Więcej siedzę w sieci niż gadam.
W sumie, przez 24 m-ce umowy koszt wyniesie 3 425 zł.
Druga opcja to pozostanie przy obecnej opcji lub niewielka korekta w górę.
Aktualna opcja to 17 zł za 180 minut do wszystkich sieci i 200 MB.
Zakładając podniesienie abonamentu do 30 zł (zwiększenie ilości minut / transferu danych) suma opłat przez 24 m-ce wyniesie (24 x 30 zł + 1 900 zł) 2 620 zł, czyli 805 zł mniej.
Czyli bardziej opłaca się kupić telefon na wolnym rynku bez wiązania się umową?
Dobrze kombinuję? Doradźcie, proszę.