• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 86 z 350
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 350

#618554  autor: mac12
 07 mar 2013, 12:40
Po trzech rozmowach z SUK i negocjacjach poddałem się i wziąłem to, co proponują - R60 za 54.99 (500 min, 1 GB), a do tego nielimitowane rozmowy po T za 4.99 zł. Do tego wziąłem biały L9 z cennika, czyli bez zniżki 100 zł (239 zł). Przedłużyłem dwa abonamenty na tych zasadach.

Nic nie idzie więcej ugrać, a przez SUK przedłużałem dwa lata temu, jeszcze wtedy w Erze i mam wrażenie, że na pewno było milej.

Co do L9 to pani konsultantka mówiła, że dziś nie ma, ale jutro rano powinny się pojawić, więc popyt na te telefony jest. Rada pewna - nie zgadzajcie się na przesyłanie osobno dokumentów i telefonu, bo po podpisaniu dokumentów i odesłaniu może się zdarzyć, że telefony się im skończyły i nie dostaniecie. Ja postawiłem warunek, że dokumenty do podpisu chcę tylko z telefonem.

Życzę owocnych negocjacji, choć z tymi nowymi taryfami to negocjacji nie przypomina. Pozdrawiam

#618559  autor: Woytek
 07 mar 2013, 12:54
mac12 pisze:Rada pewna - nie zgadzajcie się na przesyłanie osobno dokumentów i telefonu, bo po podpisaniu dokumentów i odesłaniu może się zdarzyć, że telefony się im skończyły i nie dostaniecie. Ja postawiłem warunek, że dokumenty do podpisu chcę tylko z telefonem.
Ale cfaniaki, rzeczywiście moża się przejechać, ewidentnie taka taktyka ze względu na niedostępność telefonów.

Dzwoniłem dzisiaj do SUK, numer kończy się 7 września czyli jeszcze równe 6 miesięcy, dowiedziałem się, że oferta pojawi się dpiero na 5 miesięcy przed końcem jako, że wcześniej była to oferta na 12 miesięc bez telefonu.. hmm nie wiedziałem o tym. Hipotetycznej oferty też nie chciała przedstawić "będziemy negocjować w kwietniu" Nie chce mi się czekać miesiąca, przenoszę jutro numer, pozdrawiam.

#618567  autor: Pablo666
 07 mar 2013, 13:36
Dzwoniłem dzisiaj do SUK, numer kończy się 7 września czyli jeszcze równe 6 miesięcy, dowiedziałem się, że oferta pojawi się dpiero na 5 miesięcy przed końcem jako, że wcześniej była to oferta na 12 miesięc bez telefonu.. hmm nie wiedziałem o tym. Hipotetycznej oferty też nie chciała przedstawić "będziemy negocjować w kwietniu" Nie chce mi się czekać miesiąca, przenoszę jutro numer, pozdrawiam.
Dobry jesteś. Po pół roku trwania umowy już chcesz zmieniać warunki. Najlepiej może następnym razem po 2 miesiącach spróbuj. A jak nie to przenieś do konkurencji... "Hipotetyczna oferta"? :lol:

#618568  autor: zygikuleczka
 07 mar 2013, 13:38
Teraz oferta jest 6 miesięcy przed końcem umowy-jest to zasada obowiązująca dla każdego numeru i nie ma znaczenia w jakiej ofercie nastąpiło przedłużenie. Zwyczajnie błędnie sobie wyliczyłeś zakończenie umowy:) Przedstawianie oferty jak klient nie może z niej skorzystać jest bez sensu i bardzo dobrze Ci powiedziała. Zresztą chyba ofertę znasz...a jak nie to jest na 1 stronie tego wątku.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#618570  autor: Woytek
 07 mar 2013, 13:48
Pablo666 pisze:
Dobry jesteś. Po pół roku trwania umowy już chcesz zmieniać warunki. Najlepiej może następnym razem po 2 miesiącach spróbuj. A jak nie to przenieś do konkurencji... "Hipotetyczna oferta"? :lol:
Nie chodzi o warunki, tylko przycisneło mnie jeśli chodzi o telefon, inaczej nie byłoby pośpiechu.

Dzięki, następnym razem tak jak radzisz będe próbować po 2 miesiącach.

Hmm " hipotetyczna oferta" myślałem, że to będzie jasne- jako że juz zadzwoniłem do SUK chciałem popytać o ofertę zniżki/rabaty, żeby opisać tu na forum czy coś nowego można ugrać - mam nadzieję, że juz rozumiesz ;]

zygikuleczka, nie wyliczyłem źle terminu (koniec- 7 wrzesnia 2013) babka uprzejmie poinformowała, że w mojej ofercie no limit 79zł jest to okres 5-ciu miesięcy

#618595  autor: kokos-
 07 mar 2013, 16:45
są pewne nowości ;)

#618596  autor: flama19
 07 mar 2013, 16:53
zupełnie nic konkretnego, żadnych obniżek cen telefonów :((

#618600  autor: ...radek...
 07 mar 2013, 17:21
jestem po kolejnej rozmowie z suk. warunki ostateczne: rodzina 140 za 99zł galaxy s3 539. umowa konczu sie dopiero w grudniu :wink:

#618601  autor: flama19
 07 mar 2013, 17:25
A czy ktoś z Was zauważył że na stronie podają że dodatkowo można uruchomić przy aneksie usługę Pakiet 44640 SMS/MMS w kraju4,99 zł/m-c a w regulaminie jest mowa o 1000sms/mmsach? dziwne

#618604  autor: macs22
 07 mar 2013, 17:40
...radek... pisze:jestem po kolejnej rozmowie z suk. warunki ostateczne: rodzina 140 za 99zł galaxy s3 539. umowa konczu sie dopiero w grudniu :wink:
Czyli najwyższa możliwa zniżka na abonament i zniżka na telefon? Komuś się udało jeszcze coś takiego?

#618610  autor: ...radek...
 07 mar 2013, 17:56
macs22 pisze:
...radek... pisze:jestem po kolejnej rozmowie z suk. warunki ostateczne: rodzina 140 za 99zł galaxy s3 539. umowa konczu sie dopiero w grudniu :wink:
Czyli najwyższa możliwa zniżka na abonament i zniżka na telefon? Komuś się udało jeszcze coś takiego?
zobaczymy jak umowa przyjdzie, bo wczoraj jeszcze upierali sie prz cenie za rodzine 140 109 zl i SG3 za 539zl. a dzis juz abo tanszy o 10zl :-D

#618617  autor: malizna
 07 mar 2013, 18:24
Właśnie otrzymałem kolejną odpowiedź. Zaproponowano mi abonament Rodzina 110 (1000 minut i 2GB neta) za 79,90zł i Galaxy S3 za 789zł. Łącznie wychodzi 2700zł przez 2 lata. To już chyba maksimum tego, co da się wynegocjować i patrząc na koszt całkowity jest to na prawdę dobra oferta. Też tak sądzicie?

P.S. Patrząc na negocjacje pozostałych forumowiczów zauważam, że maksymalna zniżka na abonament to 20zł, a na telefon 200zł.

#618622  autor: Maciej119
 07 mar 2013, 18:48
Maliza jaki abo wcześniej miałeś ???? Mógł byś dać link do cennika według którego jest to s3 za 789 zł ????

Dotychczas miałem zawsze taryfy biznesowe. To prawa co mi Pani w SUK powiedziała, że na taryfy biznesowe nie mogą już dać żadnych rabatów ????

Jeszcze jedno pytanie : czy takie warunki uzyskałeś po którejś kolejnej rozmowie z tym samym konsultantem ??? Czy po prostu co jakiś czas tam dzwonisz ???

#618624  autor: st.konsultant
 07 mar 2013, 19:04
flama19 pisze:A czy ktoś z Was zauważył że na stronie podają że dodatkowo można uruchomić przy aneksie usługę Pakiet 44640 SMS/MMS w kraju4,99 zł/m-c a w regulaminie jest mowa o 1000sms/mmsach? dziwne

Błąd na stronie. Obowiązuje to co w regulaminie.

#618625  autor: malizna
 07 mar 2013, 19:06
Maciej119 pisze:Maliza jaki abo wcześniej miałeś ???? Mógł byś dać link do cennika według którego jest to s3 za 789 zł ????

Dotychczas miałem zawsze taryfy biznesowe. To prawa co mi Pani w SUK powiedziała, że na taryfy biznesowe nie mogą już dać żadnych rabatów ????

Jeszcze jedno pytanie : czy takie warunki uzyskałeś po którejś kolejnej rozmowie z tym samym konsultantem ??? Czy po prostu co jakiś czas tam dzwonisz ???
Od dawien dawna mam 2 numery, teraz negocjuję przedłużenie na numer, na którym teraz mam abo za 40zł. Negocjuję z nimi już od stycznia, przy czym w lutym w ogóle z nimi nie rozmawiałem bo czekałem na Galaxy S2 w orange w promocji, ale się niestety nie doczekałem, bo rozchodziły się jak ciepłe bułeczki. Teraz stwierdziłem, że dołożę do S3 i znowu zacząłem rozmowy z tym samym panem i po kilku mailach otrzymałem w sumie 20zł zniżki na abo i 200zł zniżki na telefon. Normalnie Rodzina 110 to 99zł i S3 za 989zł, ja dostałem właśnie 79zł i 789zł telefon. Waham się jeszcze czy brać, ale chyba nic lepszego, ani u nich, ani w innych sieciach nie dostanę.

#618626  autor: st.konsultant
 07 mar 2013, 19:06
mac12 pisze:
Co do L9 to pani konsultantka mówiła, że dziś nie ma, ale jutro rano powinny się pojawić, więc popyt na te telefony jest. Rada pewna - nie zgadzajcie się na przesyłanie osobno dokumentów i telefonu, bo po podpisaniu dokumentów i odesłaniu może się zdarzyć, że telefony się im skończyły i nie dostaniecie. Ja postawiłem warunek, że dokumenty do podpisu chcę tylko z telefonem.

Chyba się nie zrozumiałeś z konsultantka, gdyż nie istnieje coś takiego jak wysłanie samych dokumentów a dopiero później dosłanie telefonu. To MUSI wyjść razem z magazynu.

[ Dodano: 2013-03-07, 19:08 ]
zygikuleczka pisze:Teraz oferta jest 6 miesięcy przed końcem umowy-jest to zasada obowiązująca dla każdego numeru i nie ma znaczenia w jakiej ofercie nastąpiło przedłużenie. Zwyczajnie błędnie sobie wyliczyłeś zakończenie umowy:) Przedstawianie oferty jak klient nie może z niej skorzystać jest bez sensu i bardzo dobrze Ci powiedziała. Zresztą chyba ofertę znasz...a jak nie to jest na 1 stronie tego wątku.
Jeżeli ktoś podpisał umowę na 12 miesięcy to może się tak zdarzyć, że ofertę dostanie dopiero po upływie właśnie tych 12 miesięcy. Także zasada 6 miesięcy wcześniej nie obowiązuje wszystkich.

#618637  autor: zygikuleczka
 07 mar 2013, 19:45
st.konsultant pisze: Jeżeli ktoś podpisał umowę na 12 miesięcy to może się tak zdarzyć, że ofertę dostanie dopiero po upływie właśnie tych 12 miesięcy. Także zasada 6 miesięcy wcześniej nie obowiązuje wszystkich.
No ale Ty piszesz o pierwszej umowie na 12 miesięcy. Woytek, wspominał coś o przedłużeniu na tyle. Odkąd ta zasada weszła każdy numer z jakim miałem do czynienia mógł zostać przedłużony pół roku przed końcem umowy. No ale może faktycznie jakieś tam wyjątki są.

#618638  autor: koval113
 07 mar 2013, 19:45
Szybkie pytanie - na iboa widzę po podpisaniu aneksu jakąś wysoką kwotę do zapłaty. Jest to możliwe, żeby nie zaksięgowali sobie "raty" za telefon płatnej kurierowi? (nawet pomimo tego, że jest status zaksięgowany?)

Spotkaliście się z czymś takim?

Pozdrawiam,
koval113

#618639  autor: zygikuleczka
 07 mar 2013, 19:51
Spotkaliście się z czymś takim?
Tak. To potrwa.

• Strona 86 z 350
  • 1
  • 84