• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #617693  autor: dzazik
 02 mar 2013, 14:07
Która sieć ma najlepsza ofertę i najlepszy internet gdybym chciał wziąć tablet z internetem. Interesują mnie głównie dwie sieci Play i t-Mobile. Ta pierwsza ma tablet za 0zł i potem przez 24 miesiące po 160zł a T-Mobile ma za 700zł tablet i potem 90 przez 24 miesiące. Z tym, że to jest Blueconnect a słyszałem, czytałem na forach, że jest to najgorszy internet. A może opłaca się kupić tablet dajmy na to w sklepie Appla lub na allegro i dokupić internet? W iSpocie tablet 16GB kosztuje 2700 i do tego internet 2GB za 20zł, czy to wystarczy? Głównie do przeglądania stron internetowych? bez youtuba i oglądania filmików. I czy ten iPad 16GB to wystarczajaca pojemność? nie przechowywałbym na nim żadnej muzyki, filmów zdjęć. tylko czy np te aplikacje nie zajmują dużo miejsca?

A może kupiłbym iPada na Allegro jest tańszy, tylko jak potem wykupuje się do tego internet? A i jakbym już się zdecydował to kupiłbym go na raty
to gdzie jest najlepiej, waszym zdaniem?

[ Dodano: 2013-03-02, 14:37 ]
tobra poczytałem trochę w necie i wynika z tego, że blueconnect nadal działa dziadowsko, natomiast 2Gb internet może nie wystarczyc do codziennego serfowania

#617701  autor: pakierhakierxd
 02 mar 2013, 14:50
Działanie internetu zależy od obciążenia sieci,tego czy znajdujesz się w zasięgu 3g i wielu innych czynników,tak samo można powiedzieć o necie w innych sieciach,wszystko zależy od lokalizacji a nie operatora.

Pozdrawiam :)

#617723  autor: nconnor
 02 mar 2013, 17:07
co do internetu blueconnect to działa normalnie, nie wiem skąd przekonanie że źle

ja na twoim miejscu bym kupił tablet na wolnym rynku i do tego dokupił ofertę internetu
masz kilka opcji, np.:
abonament - jak bym się w to nie pchał, bo umowa trwa długo,
pre-paid - dość wysokie stawki
luźne karty

zależy ile tego internetu będziesz używał, jeśli niezbyt dużo, to osobiście bym kupił tablet osobno i osobno kartę orange z pakietem bezterminowym
cała masa takich kart jest na allegro

#617724  autor: pakierhakierxd
 02 mar 2013, 17:08
Już niedługo te karty znikną !!

#617739  autor: grzegorz0plonka
 02 mar 2013, 18:54
dzazik@ czy blueconnect przerywa ci połączeń?

#617871  autor: dzazik
 03 mar 2013, 12:39
Nie mam blueconnecta, tylko czytałem wiele niepochlebnych opinii na ten temat

#617874  autor: max4max
 03 mar 2013, 13:00
Kiedyś tak z blueconnectem było, ale też pozmieniało się wiele.
Ja i tak kupiłbym tablet na wolnym rynku - zaleta kupisz taniej i do tego dokładnie to co chcesz plus potem internet osobno i też w takiej cenie/pakiecie jak chcę.
Sumarycznie wyjdzie i lepiej i więcej i taniej.

#617880  autor: Andrzej311
 03 mar 2013, 13:40
dzazik bluconect odradzam jest tak jak kiedyś chujo**!!! A zasięg t-mobile 3G mam wtedy gdy wyjde na balkon!!
Lepiej kup karte startową i sam sie przekonaj zanim wpadniesz w bagno.

#618120  autor: ciekawy
 04 mar 2013, 22:41
dzazik, rozważ zakup netu mobilnego w sieciach PLAY albo Plus, PLAY ma lejek po limicie, Plus nalicza dodatkowo kase do wysokości limitu, a jak limit dasz sobie na zero to po limicie blokuje się net aż do początku kolejnego okresu rozliczeniowego kiedy załaduje ci się nowy pakiet, plus jest w Plus-ie taki, że możesz mieć umowę na czas nieokreślony czyli jeśli będzie działało źle to umowę rozwiążesz sobie z wypwiedzeniem 30 dniowym, T odradzam, u mnie 3G w tej sieci działa gorzej niż 3G PLAY czy Plus czy nawet Orange, Orange też raczej odradzam z uwagi na mało korzystne ceny, możesz też rozważyć taryfę na kartę w PLAY Lubię to gdzie ładujesz i masz limit netu do wykorzystania niższy niż normalnie za tą samą cene w ofercie netowej za to kase masz do wykorzystania na rozmowy do wszystkich sieci po stawce 29 gr jeśli się nic nie zmieniło i ta oferta na karte działa na zasięgu PLAY, Plus, Orange, czyli można powiedzieć, że wszędzie, po limicie jest lejek i nie nalicza się dodatkowa kasa.

mam pytanie a propo tabletów bo do tej pory się tabletami nie interesowałem, skoro jest już o tym temat to skorzystam z okazji i zapytam.

do tabletu podłączas się modem zewnętrzny usb czy tablety mają jakieś modemy wewnętrzne do których wkłada się tylko kartę sim ? czy to jest do wyboru czy chcemy korzystać z modemu zewnętrznego czy wewnętrznego ? no i czy system (android ?) sam wykrywa modem i połączenie netowe czy coś trzeba instalować ?

#618136  autor: A. Nowak
 04 mar 2013, 23:45
Ja polecam swoją ofertę telefonu-tabletu.
Oferuję cesję abonamentu internet w PLAY oraz telefon ZTE Light 7" gratis.

Wysokość abonamentu 69 zł m-c., w tym:
-transfer 12 Gb+noc gratis (24-9),
-1000 sms/mc ,
-minuta rozmowy 0,29 gr poza ab.

Pozostało 18 mcy do 19 IX 2014 (od 20 III)
Telefon przy cesji dodaję GRATIS- na gwarancji do IX 2013.
Pierwszy miesiąc abonament pokrywam więc defacto zostaje 17 mcy a I-sza faktura na przejmujacego będzie płatna dopiero 5 V.

Bardzo dobry zasięg 3G Play na nadajnikach własnych.

#618214  autor: Horacy
 05 mar 2013, 13:29
Kup urządzenie na wolnym rynku, do tego dobierz karty zasięgowe, żeby sprawdzić od którego opka masz najlepszy transfer i tyle, ja mam BC na kartę, doładuje za 25 zł i mam 2 GB bonusu. + to co na koncie zostało.
 #618223  autor: A. Nowak
 05 mar 2013, 15:18
To już lepszy Play Online/kartę.
Po doladowaniu za 50 zet dają 3.5 Gb/2 mce.
Z tych 50 można kupić 2x 10 zet nocny transfer bez limitu 24-9 za pozostałe 30=1 Gb albo smy po 9 gr.
Z większości modemów można nie tylko odbierać ale też je wysyłać.
Z takich tabletow jak mój czy Samsung można też dzwonić po 29 gr.
Jeszcze lepiej jest doladowac za 75 czy nawet więcej.
Wtedy premia liczona w Gb rośnie progresywnie.
To najtańszy, nie licząc Aero, net/kartę.
Prędkość 1 Mbs można zwiększyć też do 4 za kolejne 10 zet/mc.
:roll:
 #618252  autor: uzer
 05 mar 2013, 17:34
dzazik pisze: A może kupiłbym iPada na Allegro jest tańszy, tylko jak potem wykupuje się do tego internet? A i jakbym już się zdecydował to kupiłbym go na raty
to gdzie jest najlepiej, waszym zdaniem?
Możesz kupić na raty u operatora, takie oferty znajdziesz w T-Mobile lub Play. Wygląda to mniej więcej tak, płacisz opłatę początkową za tablet potem stałe opłaty miesięczne na którą składa się rata z abonamentem.

#618370  autor: Vieslav
 06 mar 2013, 08:28
Dlaczego proponujecie zakup internetu Play, skoro działa on tylko na zasięgu 3G Playa? Wyjedzie z miasta i pożegna się z internetem. Chyba, że kupi prepaida i pakiet 1GB za 10zł, który działa na roamingu krajowym wszystkich sieci. Innej opcji nie widzę.
A może tak uzasadnicie dlaczego tak jedziecie po blueconnect? Czy to jest na zasadzie "nie znam się to się wypowiem"? Bo tak się składa, że testowałem w woj. mazowieckim i całkiem przyzwoicie wypadał na tle innych sieci. Gdy w niedziele po południu w małych miejscowościach 3G wszystkich sieci było totalnie zapchane i nie dało się nawet maila wysłać TM osiągał około 1mb/s.
Ostatnio zmieniony 06 mar 2013, 08:31 przez Vieslav, łącznie zmieniany 1 raz.

#618371  autor: pakierhakierxd
 06 mar 2013, 08:30
Jak ktoś używa tylko w miastach to jakoś tam będzie ale wyjedzie na wieś i problem bo brak zasięgu :P,choć ci coś powiem akurat w moim domu lepiej się sprawdza Play niż inne bo tylko Play chodzi na 3g co dziwne bo wszyscy operatorzy w moim mieście mają nadajniki 3g,Play online jest więc dla ludzi jako mobilny którzy korzystają w miastach lub jak ktoś siedzi w miejscu gdzie jest zasięg i się nie przemieszcza,znam parę osób którzy stacjonarny zastąpili mobilnym,niestety niektórzy żałują teraz bo co raz przekraczają limit transferu i włącza się lejek :P,ale sami są sobie winni ja odradzałem :]

#618372  autor: Vieslav
 06 mar 2013, 08:33
pakierhakierxd, przecież od dawna wiadomo, że internet mobilny najlepiej dobierać indywidualnie. Jak będzie korzystał tylko w mieście to nic tańszego niż Play abo bez modemu nie znajdzie i dyskusja nie ma sensu.

#618373  autor: pakierhakierxd
 06 mar 2013, 08:37
No tak :),wszystko zależy jak kto korzysta,trzeba wybrać tak aby nie żałować.
Ja używam w modemie Play Lubię to z powodu 3 zasięgów a niedługo 4 i dłuższej ważności konta.

#618390  autor: A. Nowak
 06 mar 2013, 11:25
Mój kolega miał wcześnie BC/abo 7.2 mbs turbo 3 lata temu ale poleciłem mu Play/kartę 1 mbs dla tańszego transferu to szybko zrezygnował z BC bo stwierdził że:
"to dno kompletne".
:shock:

To było gdy weszły w Play modemy/kartę po 129 zet.