• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #617317  autor: ciejmok
 28 lut 2013, 14:11
Witam serdecznie czytających, może ktoś lepiej się orientuje i jest skory do podpowiedzi na jaka taryfę zmienić moja obecną. Moja obecna taryfa to play fresh darmowe smsy do wszystkich sieci, tj. dostaje np. po doładowaniu 50 zł 2000 smsów do wszystkich sieci ale tylko na 50 dni, a te 2000 sms to jest dla mnie za dużo na te 50 dni, wolałbym taryfę w której miałbym możliwość wykupienia sms na dłuższy czas ale ich ilość mogła by być mniejsza.

Czy jesteście w stanie mi podrzucić jakąś dobrą taryfę dla mnie na którą warto by zmienić ?

#617321  autor: DanielR
 28 lut 2013, 14:17
Ostatnio sieć Virgin Mobile wprowadziła promocję, w której można dostać 2013 SMS-ów do wszystkich sieci do końca tego roku.

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#617322  autor: ciejmok
 28 lut 2013, 14:21
DanielR pisze:Ostatnio sieć Virgin Mobile wprowadziła promocję, w której można dostać 2013 SMS-ów do wszystkich sieci do końca tego roku.
ale to jest całkiem nowa sieć ? widziałem ich reklame pare razy w tv
tylko że to wiązało by się ze zmianą numeru i kupnem nowej kart tak ?

#617325  autor: DanielR
 28 lut 2013, 14:31
Tak, to nowa sieć, działająca na zasięgu Play i Orange (niedługo również T-Mobile). Zawsze można przenieść numer, dochodzi wówczas zasięg Plusa. W Play raczej nie znajdziesz oferty, która pozwalałaby Ci wykorzystać mniejszą ilość SMS-ów przy dłuższym okresie ich ważności. Masz co prawda promocję za jedyne 10 zł, są to nielimitowane SMS-y na 30 dni. No chyba, że zadowoli Cię pakiet kwotowy 10 zł za 5 zł, gdzie na 30 dni dostajesz 10 zł na konto promocyjne, do wykorzystania na rozmowy lub SMS-y/MMS-y do wszystkich sieci, co daje około 111 SMS-ów.

Przepraszam, pomyliłem się. Chodziło oczywiście o nielimitowane SMS-y za 10 zł. Już poprawiłem. :mrgreen:

Aktualny numer:

#617332  autor: ciejmok
 28 lut 2013, 15:04
co to zmainy sieci to nie wiem, musiałbym poczytac o tym i sie zastanwoić, na razie wolałbym coś zrobić z tymi smsami
nielimitowane SMS-y na 30 dni za 10 zł brzmi nieźle ale wolałbym coś powiedzmy 600 sms za 6 zeta bo chyba jest taka oferta tylko nie wiem w jakiej taryfie bo w mojej obecnej tego chyba nie moge włączyć

#617337  autor: DanielR
 28 lut 2013, 15:11
Obecnie masz jedynie takie płatne pakiety http://www.play.pl/obsluga-klienta/uslu ... eci-karta/
Za 5 zł dostajesz co prawda nielimitowane SMS-y, ale tylko na 7 dni.

Aktualny numer:

#617340  autor: ciejmok
 28 lut 2013, 15:15
a taki pakiet 600 sms za 6 zł bodajże kojarzysz ? nie wiesz w jakiej taryfie jest on dostępny?

#617342  autor: DanielR
 28 lut 2013, 15:26
On był dostępny, ale kilka miesięcy temu Play wycofał się z niego, wprowadzając na jego miejsce promocje na nielimitowane SMS-y, do której dałem Ci linka.

Aktualny numer:

#617344  autor: ciejmok
 28 lut 2013, 15:28
aj to nie dobrze :|
tak patrząc po tych pakietach to dla wszystkich Taryf wcale nie ma ich tak dużo, raptem 6 pakietów na wszystkie taryfy, troche słabo moim zdaniem, nie powala ilość

jeśli dobrze rozumiem to jeśli danego pakietu nie ma na tej stronie
http://www.play.pl/obsluga-klienta/uslugi/

to wogóle go już nie ma w użyciu tak ?

#617345  autor: DanielR
 28 lut 2013, 15:33
W zasadzie tak. Jednak 100% pewność daje obserwowanie blogu Play http://www.blogplay.pl/ + kontrola aktualnych regulaminów http://www.play.pl/obsluga-klienta/dokumenty/

Aktualny numer:

#617348  autor: ciejmok
 28 lut 2013, 15:39
to może skusze sie na razie na pakiet kwotowy 10 zł za 5 zł, tylko że nie widze go na tamtej liście na stronie, czyżby też go już wycofali ? :|

#617365  autor: DanielR
 28 lut 2013, 17:40
Dlatego właśnie napisałem, że w zasadzie masz rację z przyglądaniem się liście dostępnych promocji. W zasadzie, bo niektóre promocje, takie jak np. 10 zł za 5 zł, choć wciąż obowiązują, nie są uwzględnione na tej liście.
Tutaj masz aktualny regulamin tego pakietu http://www.play.pl/resources/pdf/Regula ... 092012.pdf

Aktualny numer:

#617466  autor: Spioszek
 01 mar 2013, 01:59
ciejmok, ostanio Play robi często promocje z zasileniami przez Facebooka i ich strone, gdzie daje środki na promocyjne, i SMSy do wszystkich sieci, właśnie tak było wczoraj.
Teraz zapewne na dzień kobiet zrobią podobną promocje.
Radze obserwować na forum i ich bloga :)

#617470  autor: Edmund
 01 mar 2013, 02:22
tak patrząc po tych pakietach to dla wszystkich Taryf wcale nie ma ich tak dużo, raptem 6 pakietów na wszystkie taryfy, troche słabo moim zdaniem, nie powala ilość
.
Nie ważna jest ilość wg mnie, a jakość pakietów. Popatrz sobie na Orange - pakietów ma od groma i trochę, a ile z tego jest sensownych i opłacalnych (w porównaniu z Play)? Mało który. Na dodatek ogromna ilość pakietów powoduje pogubienie się w ofercie, co utrudnia optymalizację kosztów.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2