boczoo pisze:Witam!
w obecnej chwili jestem uzytkownikiem sieci play , mam pakiet internetowy za 10 zł (1gb ) przez miesiąc a gdy sie juz wykorzysta ten 1 gb zmniejszaja prędkośc i wtedy jest naprawde bardzo wolno...
i moje pytanie jest takie : czy znalazł bym gdzies internet , bez limitu za np 10/20 zł z szybszą prędkością ? bo po wykorzystaniu tego 1gb mam chyba 36 kb/s albo i mniej tak gdzies przeczytałem...
a chciałbym sobie czasem na youtube posiedziec , cos pobrać z marketu.
czy jednak zadnej innej oferty nie znajde??
jak masz po limicie 1gb prędkość 32 kb/s to nie jest źle bo trójka od dawna dawała limit połączenia po limicie gb 16kb/s, a po zmianach czy móże korektach ofert jest tak, że w takim Plus-ie masz dodatkowe naliczanie kosztów albo kasa się kończy i jesteś odcięty od netu, PLAY w ofertach abonamentowych dla telefonów w taryfach głosowych ograniczył lejek do 8kb/s, T-Mobile jeszcze ma lejek w abonamencie i chyba na kartę też, ale cenowo najlepiej wypada PLAY, więc z szybszą prędkością raczej nie znajdziesz, w tym przypadku jeśli zmienisz ofertę to może to być zmiana na gorsze, moim zdaniem nie ma sensu zmieniać oferty bo lejek z tych dostępnych masz dobry jeśli nie najlepszy, zadbaj tylko o zasięg, im lepszy będzie zasięg tym szybsze może być połączenie.
co do cen 10-20 zł to raczej możesz mieć trudności ze znalezieniem dobrej oferty ale gdybyś przeznaczył jakieś 30 zł na ofertę mobilnego netu to mógłbyś pomyśleć o PLAY abonamencie z limitem dziennym i lejkiem po limicie i nielimitowanymi nocami jeśli noce cię interesują albo Plus z limitem dziennym, bez lejka i odcięciem netu po limicie albo naliczaniem dodatkowej kasy i limitem nocnym 50gb, albo T z lejkiem i nocami bez limitu, powinieneś się zmieścić w 30 zł, abonament do 20 zł w PLAY i T + jakieś 10 zł za noce bez limitu, w Plus abonament za 30 zł i już masz wliczone noce w ten abonament z limitem do 50gb do wykorzystania w nocy.
power pisze:Orientuje się ktoś jak to jest z internetem mobilnym w Orange? Zaproponowali mi za przedłużenie umowy niby "nielimitowany" internet za 49zł miesięcznie, ale jakoś mi się w to wierzyć nie chce. Wiecie czy są tam jakieś limity prędkości?
ładne bez limitu jak po limicie gb jest ograniczenie prędkości do (jeśli się nic nie zmieniło) 16kb/s, jak zadzwonią do ciebie z taką ofertą netu mobilnego to zawsze pytaj po jakim limicie prędkość zwalnia, jak cię będą bajerować marketingowymi gadkami to pytaj o to do skutku i nie wierz, że net mobilny będzie śmigał bez limitów jak stacjonarny, może kiedyś ale póki co to są limity i ograniczenie prędkości po tym limicie, który marketingowcy którzy sprzedają oferty mogą nazywać szybszą prędkością, to nic innego jak limit po którym zwalnia prędkość, a w Plus-ie nalicza dodatkowo kase albo odcina całkiem net bo nie ma nawet lejka w ofertach netowych.