• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #616124  autor: agami
 23 lut 2013, 18:44
Dziś wchodzę na stronę Tmobile a tam taka oto oferta:

http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... zja/okazja_

Oczom nie wierzę...abonament Rodzina 40 za 99,90 pln, liczba minut: BRAK. Cena telefonu SGS III 799....Kogoś w tym Tmobile nieźle popierd...

Czy gdzieś w jakiejś innej sieci jest coś podobnego?? Abonament za stówaka w którym jest tylko de facto pakiet netowy o oszałamiającej wielkości 250 mb i minuta za 39 groszy?? Czy różowi jak zwykle pionierzy w głupocie i pazerności?
Ostatnio zmieniony 03 mar 2013, 15:26 przez agami, łącznie zmieniany 1 raz.

#616139  autor: zygikuleczka
 23 lut 2013, 19:28
agami, też mnie bawi ta oferta. Cena telefonu niska, więc pewnie chętnych mimo wszystko było trochę.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#616143  autor: agami
 23 lut 2013, 19:42
Jeśli kto się skusił na taką ofertę tylko ze względu na niską cenę telefonu, to pogratulować...:)

W głowie mi się nie mieści, jak można proponować w dzisiejszych czasach abonament bez minut za 100 pln. Tęga kompromitacja. Ogarnijcie się w tym Tmobile ludzie.

#616168  autor: Marens
 23 lut 2013, 21:39
Znalazłem lepszą ofertę:
2GB za 99,90zł przy umowie na 3 miesiące.

http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... urzadzenia
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... C_SIMO.pdf

Tylko teraz się zastanawiam, czy to jest jakiś żart czy po prostu błąd. Regulamin jest dosyć niespójny jeśli chodzi o składnie. To już w prepaidzie jest 2GB za 25zł.

Chociaż po nich można się spodziewać wszystkiego patrząc po innowacyjnych usługach typu 4gr za sprawdzenie stanu konta krótkim kodem oraz 3zł/mies za utrzymanie rocznej ważności konta.

#616171  autor: zygikuleczka
 23 lut 2013, 21:52
O kurczaki. To chyba dlatego, ze taka krótka umowa:) Masakra:)

#616175  autor: Anthrax
 23 lut 2013, 22:00
zygikuleczka, Marens, jeśli to błąd to będzie z czego śmiać. Gruszka już wie jak przywalić "T". Na telefonie stacjonarnym zniknęły zniżki 10zł przy posiadaniu numeru w T-Mobile (nie wiem jak to traktować, czy jako błąd, czy kolejną "świetną ofertę")

#616176  autor: zygikuleczka
 23 lut 2013, 22:04
Anthrax, to nie jest błąd:P A ze zniżką super rabat to też niezłe dziadostwo odstawiają. Ja dostałem na 6 miesięcy (przypadkiem się dowiedziałem, że to jest ograniczone czasowo).

#616178  autor: Anthrax
 23 lut 2013, 22:06
zygikuleczka, jak to na 6 miesięcy? Było to w regulaminie w ogóle napisane? xD Opowiedz dokładnie, bo to zaczyna zakrawać na nie powiem co :D

Proponuję nadać nowy kryptonim sieci T-Mobile: "403 Forbidden"...

#616181  autor: zygikuleczka
 23 lut 2013, 22:14
Anthrax pisze: Było to w regulaminie w ogóle napisane? xD
Nie. Bo ja to w trakcie trwającej umowy dostałem. Tak na zasadzie: cześć-są jakieś promocje?:P, no są- 10 zł rabatu bo ma Pan dwa numery. Nic nie mówił, że to na 6 miesięcy, więc myślałem, że na zawsze:(

#616183  autor: st.konsultant
 23 lut 2013, 22:24
agami pisze:Jeśli kto się skusił na taką ofertę tylko ze względu na niską cenę telefonu, to pogratulować...:)

W głowie mi się nie mieści, jak można proponować w dzisiejszych czasach abonament bez minut za 100 pln. Tęga kompromitacja. Ogarnijcie się w tym Tmobile ludzie.

Oferta słabiutka, ale o dziwo na prawdę jest na nią bardzo dużo chętnych :D Także nie ma co się dziwić TM, że oferuje coś na co jest popyt :)

[ Dodano: 2013-02-23, 22:30 ]
Marens pisze:Znalazłem lepszą ofertę:
2GB za 99,90zł przy umowie na 3 miesiące.

http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... urzadzenia
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... C_SIMO.pdf

Tylko teraz się zastanawiam, czy to jest jakiś żart czy po prostu błąd. Regulamin jest dosyć niespójny jeśli chodzi o składnie. To już w prepaidzie jest 2GB za 25zł.
To raczej nie żart, tylko niezła żenada :D Generalnie staram się być lojalny i dość wyrozumiały w stosunku do naszych ofert, ale tutaj ktoś grubo przesadził :)

#616184  autor: agami
 23 lut 2013, 22:38
Borze zielony...ten kwiatek z umową na BC na trzy miechy to jeszcze większe przegięcie...Należy im się Głuchy Tel za całokształt. Jest to sieć, która w krótkim czasie zaliczyła tyle wtop i tak się obnażyła z pazernością, że inne telekomy zostają daleko w tyle.

#616185  autor: Anthrax
 23 lut 2013, 22:44
st.konsultant, sory za mały OT, ale przesadą jest polityka sieci od czasu rebrandingu. Ta oferta - jest z czego pośmiać, niedługo może pojawi się oferta na abonament na 6 miesięcy za np. 149 zł i 90 minutami do wszystkich sieci - niewymiennymi na SMSy
Interesuje mnie też, czy rzeczywiście na telefon stacjonarny nie można już liczyć na 10 zł upustu przy posiadaniu numeru komórkowego na abonament? Możesz to potwierdzić (lub temu zaprzeczyć)?

#616213  autor: kokos-
 24 lut 2013, 00:44
jeśli chodzi o zniżki nawet te 10 zł to znikneły :shock: , bo myślałem wziąść lapka a tak nie wezme, patrzyłem oferte play, tez bez rewelacji, tak samo z ofertą plus szału niema, ale dziwne że dla chcących kupić dodatkową oferte niema jakiś rabatów/upustów (przynajmniej na stronie niema) :?

#616216  autor: sa
 24 lut 2013, 01:54
Też w pierwszej chwili myślę sobie to żart ale potem policzcie sami:799zł plus 99zł razy 24=2376+799=3175 a teraz wyobraźmy sobie że idziemy do sklepu,a tam cena za nowy waha się od o.1800 do 2700 i teraz dajmy na to bierzemy dość tanio bo za 1900+30% odsetki bankowe=2470+24% odsetki bankowe za każdy m-c spłaty =3062,80gr,wnioski?t-mobile zaczęło sprzedawać telefony na raty na 24 m-ce ale aby się zabezpieczyć chce z góry cześć kasy tj.te 799zł :roll: .no i żeby w oczy się jakoś bardzo nie rzucało daje na odczepnego te 250mb i zaporowe stawki za minutę..A by wziąć kredyt na telefon w sklepie trzeba dać nie tylko zaświadczenie że się pracuje ale i dochód no i wyliczyć się z kredytów itp.finansowe podchwytliwe pytania a u opa?zazwyczaj wystarczy zaświadczenie że się pracuje i będzie pracować przez co najmniej 6-cy ,dowodzik legitymacja ubezpieczeniowa czy jakiś inny podobny dokument i można nowy fon od ręki brać,kartę z abo włożyć do jakiegoś staruszka z netem by się te 250mb nie zmarnowało,a opa nie obchodzi w czym masz swoją kartę od niego ważne by płacić te 99zł w terminie...a do nowego sgs3 dajemy kartę np.red bulla 2 gb neta z lejkiem a reszta kasy na rozmowy..Łącznie pewnie wyjdzie tak samo jakbyśmy tego abo normalnie używali nic wiec dziwnego że są chętni na taki abonament :roll:

#616220  autor: Kryniczanin
 24 lut 2013, 08:25
MTR ~9gr ha ha 30min to 2,70 pln już mogli tyle dla mniejszego śmiechu zostawić. Skąpstwo 1 klasy ha ha

#616231  autor: st.konsultant
 24 lut 2013, 10:40
kokos- pisze:jeśli chodzi o zniżki nawet te 10 zł to znikneły :shock: , bo myślałem wziąść lapka a tak nie wezme, patrzyłem oferte play, tez bez rewelacji, tak samo z ofertą plus szału niema, ale dziwne że dla chcących kupić dodatkową oferte niema jakiś rabatów/upustów (przynajmniej na stronie niema) :?
Do laptopów na 100% nie ma już super zestawu (od piątku).

#616232  autor: Anthrax
 24 lut 2013, 10:46
st.konsultant, super oferta. Chyba w każdej sieci są oferty łączone (na pewno w Pomarańczy i Plusie), dlaczego "T" rezygnuje z takiej opcji?

#616282  autor: agami
 24 lut 2013, 15:00
W banku, który otrzymuje co miesiąc moje wynagrodzenie mam dostępny na jedno kliknięcie kredyt gotówkowy. Bez zaświadczeń itd. Patrzę jak wygląda symulacja kredytu w kwocie 2000 na 24 miesiące.
Miesięczna rata 105 pln. Zatem kwota do spłaty to 2520. Bez wykładania na wejście 8 stówaków. Więc...to co Tmobile proponuje to ch..wy interes dla klienta. Ale macie racje, wielu się może skusić. Chociaż zawsze mi się wydawało, że operator sprzedaje USŁUGI TELEKOMUNIKACYJNE a nie telefony na raty na jakiś lichwiarski procent.
Jako sieć są dla mnie totalnie spaleni. A informacje o wycofaniu ofert łączonych tylko utwierdziły mnie w przekonaniu, żeby po zakończeniu umowy nie mieć z nimi już nic wspólnego.

#616314  autor: sa
 24 lut 2013, 16:38
Nie bierzesz pod uwagę że wielu naszych rodaków traktuje konto w banku jako zło konieczne tj zaraz po wypłacie wszystko wypłaca z konta poza kwotą niezbędna na prowizje bankowe a potem biega na pocztę by płacić rachunki(to nie żart mój sąsiad tak robi mimo że ma internet i mógłby płacić bez prowizji,ale to wymagałoby wizyty w banku zmiany na koncie itp.wysiłek na który ani on ani jego żona nie mają czasu ani ochoty..a ilu jest takich jak oni?podejrzewam że więcej niż myślimy).Po za tym niektórzy tak są w bankach zadłużeni że branie kolejnego kredytu na wypasionego smarta mogłoby źle wyglądać idą wiec do opa..i dlatego t-mobile ma takie własnie oferty tylko dla desperatów i opłaca im się to...Owszem opy powinny sprzedawać tylko i wyłącznie usługi telekomunikacyjne ale wtedy powinny to być to usługi tylko bez telefonów a te są przecież przez opy kupowane, przechodzą różnej maści modyfikacje(,a tak na logikę to klient po zakupie usługi telekomunikacyjnej powinien sam wybrać się do sklepu z odpowiednim sprzętem i zapłacić 100% ceny za telefon a tak przecież nie jest.)plus często telefony są dotowane(ostatnio coraz rzadziej) a przecież bilans musi być dla firmy na plus,wiec owszem kto bierze fon od opa z abo kupuje też telefon który jest coraz droższy bo opy zaczynają się powoli wycofywać z tego dotowania.
Pamiętasz może czasy jak w jeszcze latach 90 jak telefon komórkowy na poziomie technicznym dzisiejszych telefonów do 100zł kosztował 1000zł i więcej?stara era takie sprzedawała i nie tylko ona,dopiero o.2000r zaczęły pokazywać się"promocje"tj.telefon za 1zł plus vat.

#616329  autor: agami
 24 lut 2013, 17:56
Fakt, patrzę na zagadnienie z mojego punktu widzenia, zapominając że wiele osób z różnych powodów wybierze prostsze formalnie=droższe rozwiązanie jakim jest zakup słuchawki u opa. Jeszcze do niedawna w Tmobile były abonamenty rzędu 70-99 pln typu Smartfonowa Okazja, ale w tych ofertach dawali choć symboliczne ilości minut. No ale były...