• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #611676  autor: NowyTM
 04 lut 2013, 11:52
Witam obecnie kończy mi sie umowa w T-mobile w obecnej sieci zaproponowali mi:
250min do wszystkich
500mb internet
Telefon xperia J za 299zl
Abonament 29,99zl na 24miesiace

Powiedziałem pani ze telefonu nie potrzebuje ale nie była w stanie zaproponować dobrej oferty bez słuchawki

Patrzyłem na taryfy play lecz nie bardzo wiem co mogę otrzymać przechodząc do nich może ktoś pomoże i doradzi co wybrać , czy zostać w TM i sprzedać telefon czy uciekać do innej sieci ?

Moje potrzeby
200-250 min do wszystkich sieci
Internet 0,5-1gb
dobrze jak by było min 100 SMS darmowych w pakiecie
Nic innego mi nie potrzeba :)

#611698  autor: Horacy
 04 lut 2013, 13:54
Bez telefonu dadzą ci tylko krótszą umowę na 12/18 miesięcy, a tak to może być bardzo podobnie. Przy następnej próbie jak będą chcieli do ciebie dzwonić poproś o kontakt z SUK, ponieważ oferta która jest dawana przez konsultantów nie zadowala twoich wymagań, powinni zadzwonić z dość dobrą ofertą i tyle.

#612060  autor: prestig
 06 lut 2013, 07:17
play dla firm - 12,50 zł netto, darmowe dla play i na stacjonarne + 250 min do wszystkich sieci, dodatkowe 50 minut miesięcznie można uzyskać przedłużając umowę. Niewiem czy to się tyczy gdybyśmy prześli z prepaida play na abonament play. A i co ważne umowa na 12m-cy. Dla swojej żony będę go brał.

#615505  autor: NowyTM
 20 lut 2013, 23:31
Sprawa się skomplikowała :(

Niestety z pewnych powodów muszę zmienić numer z tego co się dowiedziałem w czasie abonamentu mogę zmienić numer(odpłatnie) ale na taki jaki mi przydzieli operator
Jednak mi to nie odpowiada bo mam złoty numer w play-u i ten numer chciał bym przypisać do abonamentu czy jest jakiś sposób aby to zrobić ?

Ewentualnie co mogę otrzymać w T-Mobile przechodząc do nich z karty play-a na abonament w TM jako nowy z ulicy ?

Ewentualnie może lepiej iść do play i z nimi podpisać abonament bez telefonu ?

Preferencje bez zmian czyli:
Internet 0,5-1gb
dobrze jak by było min 100 SMS darmowych w pakiecie do wszystkich sieci

#615508  autor: ManiacGSM
 20 lut 2013, 23:45
Ja bym na twoim miejscu wziął normalnie za tę kwotę abonamentu z telefonem i telefon od razu do Dykielki jak Ci nie potrzebna nowa słuchawka.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #615509  autor: ciekawy
 21 lut 2013, 00:06
NowyTM pisze:Witam obecnie kończy mi sie umowa w T-mobile w obecnej sieci zaproponowali mi:
250min do wszystkich
500mb internet
Telefon xperia J za 299zl
Abonament 29,99zl na 24miesiace

Powiedziałem pani ze telefonu nie potrzebuje ale nie była w stanie zaproponować dobrej oferty bez słuchawki

Patrzyłem na taryfy play lecz nie bardzo wiem co mogę otrzymać przechodząc do nich może ktoś pomoże i doradzi co wybrać , czy zostać w TM i sprzedać telefon czy uciekać do innej sieci ?

Moje potrzeby
Internet 0,5-1gb
dobrze jak by było min 100 SMS darmowych w pakiecie
a ten abonament w PLAY za 19 zł z nielimitowanymi rozmowami, sms-ami w PLAY i 200 minutami + dokupienie małego pakietu 0,5 GB jak się nie mylę za 10 zł do każdej sieci nie mógł by być czyli za 29 zł ?

dodatkowo jak minut masz za mało to każda minuta po abonamencie jest płatna 19 gr, są też pakiety minut do wszystkich sieci, no ale skoro w PLAY jest no limit sms i rozmowy to minuty z abonamentu powinny wystarczyć.

opcja bez telefonu powinna być w umowie na 12 miesięcy normalnie dla nowych klientów, wystaczy przejść na abonament albo przejść z innej sieci i to masz jako nowy klient.
 #615511  autor: NowyTM
 21 lut 2013, 00:14
ciekawy pisze: a ten abonament w PLAY za 19 zł z nielimitowanymi rozmowami, sms-ami w PLAY i 200 minutami + dokupienie małego pakietu 0,5 GB jak się nie mylę za 10 zł do każdej sieci nie mógł by być czyli za 29 zł ?

dodatkowo jak minut masz za mało to każda minuta po abonamencie jest płatna 19 gr, są też pakiety minut do wszystkich sieci, no ale skoro w PLAY jest no limit sms i rozmowy to minuty z abonamentu powinny wystarczyć.

opcja bez telefonu powinna być w umowie na 12 miesięcy normalnie dla nowych klientów, wystaczy przejść na abonament albo przejść z innej sieci i to masz jako nowy klient.
Właśnie sprawdzam ten abonament i z tego co widzę to 200 min jest darmowe przez pierwszy miesiąc później trzeba dopłacać 10zł wiec trochę a i jeszcze nie ma pakietu sms trzeba dokupić za kolejne 10zł dlatego nie wiem czy nie lepiej by było wybrać M za 39zł 400 min i będzie git :)
 #615513  autor: ciekawy
 21 lut 2013, 00:18
NowyTM pisze:
ciekawy pisze: a ten abonament w PLAY za 19 zł z nielimitowanymi rozmowami, sms-ami w PLAY i 200 minutami + dokupienie małego pakietu 0,5 GB jak się nie mylę za 10 zł do każdej sieci nie mógł by być czyli za 29 zł ?

Właśnie sprawdzam ten abonament i z tego co widzę to 200 min jest darmowe przez pierwszy miesiąc później trzeba dopłacać 10zł wiec trochę a i jeszcze nie ma pakietu sms trzeba dokupić za kolejne 10zł dlatego nie wiem czy nie lepiej by było wybrać M za 39zł 400 min i będzie git :)
może ta taryfa z 400 minutami będzie lepsza, tylko pamiętaj, że w każdej taryfie w PLAY jest stan darmowy w standardzie i jak dzwonisz do PLAY to nie schodzi pakiet minut ani nie dopłacasz po wykorzystaniu minut z abonamentu, więc ten stan darmowy jakoś tam ogranicza wydatki, a pakiet sms nie wiem dokładnie ale może można dokupić za 10 zł nielimitowane sms-y, a te sms-y teraz kiedy spadają ceny za minutę rozmowy np. do 19 gr i nawet jeśli podzielisz tą cenę przez połowę za 30 sekund rozmowy to czy warto tak się przejmować tymi sms-ami, czy nie lepiej teraz zadzwonić niż pisać sms kiedy cena za minutę rozmowy jest już niższa niż jeszcze nie tak dawn cena sms-a która wynosiła 29 gr i 19 gr poza ofertami w PLAY na kartę gdzie cena za sms wynosi 9 gr ?

#615514  autor: NowyTM
 21 lut 2013, 00:24
A jeszcze jedno jak przekroczę pakiet internetu to jest lejek czy trzeba dopłacać ?

Co do stanu darmowego to masz racje coraz więcej moich znajomych ma play wiec to muszę wziąć pod uwagę :)

z tmobile łączy mnie jedna bardzo ważna usługa a mianowicie poczta z powiadomieniem sms korzystam z tego bardzo często i jak sie rozstanę z TM to będę pozbawiony bardzo przydatnej funkcji :( Jeśli by było coś takiego w play to bez zastanowienia bym zmienił operatora , jutro jeszcze zobaczę co mi TM zaproponuję bo trzeba podjąć decyzje na dniach

#615516  autor: ciekawy
 21 lut 2013, 00:33
NowyTM pisze:A jeszcze jedno jak przekroczę pakiet internetu to jest lejek czy trzeba dopłacać ?

Co do stanu darmowego to masz racje coraz więcej moich znajomych ma play wiec to muszę wziąć pod uwagę :)

z tmobile łączy mnie jedna bardzo ważna usługa a mianowicie poczta z powiadomieniem sms korzystam z tego bardzo często i jak sie rozstanę z TM to będę pozbawiony bardzo przydatnej funkcji :( Jeśli by było coś takiego w play to bez zastanowienia bym zmienił operatora , jutro jeszcze zobaczę co mi TM zaproponuję bo trzeba podjąć decyzje na dniach
po przekroczeniu pakietu netu jest lejek, nie nalicza dodatkowej kasy.

zamiast powiadomienia sms możesz sobie w smartfonie czy już nawet w telefonach przed smartfonami były takie opcje skonfigurować swoje konto pcztowe i na ekranie telefonu widzisz czy masz jakieś nowe wiadomości i możesz odpisać, więc moim zdaniem to powiadomienie sms nie jest znowu tak dobre, żeby nie dało się tego zastąpić tym o czym tu napisałem i korzystając z tej opcji o której napisałem nie jesteś uzależniony od żadnej sieci bo każda sieć w której będziesz miał dostęp do netu i odpowiednio skonfigurowany telefon,smartfon będzie opcja sprawdzenia poczty i odpisania.

no i PLAY ma jeszcze przewagę, że ma dodatkowe pakiety minut do wszystkich sieci gdyby wybrany abonament był za niski i 19 gr za minutę do każdej sieci, w takim T chyba nie ma pakietu dodatkowych minut do każdej sieci, a cena minuty po minutach z abonamentu wynosi między 29-39 gr i do PLAY chyba jest drożej, więc nie wiem czy jest sens zostawać w tej sieci na takich warunkach.

#615538  autor: vh
 21 lut 2013, 09:35
NowyTM pisze:Jednak mi to nie odpowiada bo mam złoty numer w play-u i ten numer chciał bym przypisać do abonamentu czy jest jakiś sposób aby to zrobić ?
Przenieś numer do Play, o ile jest "wolny" (tj. nie w abonamencie na ileś tam lat/miesięcy).

T10s, OT-311, 1650, X501, P780, GT-C3322, E560, 3S, 4X, G7 Power, X7b

#615547  autor: Ruben
 21 lut 2013, 10:07
NowyTM, oferty T-Mobile były niedawno poprawiane więc należy spodziewać się, że oferty na przedłużenie z SUK też będą poprawione. W zasadzie do twoich wymagań brakuje w ofercie TM pakietu SMS. Proponowałbym podczas kontaktu upomnieć się o niego.
Otrzymujesz telefon w cenie 300 pln, który jest warty 500-600 pln.
Wybierając Formułę M z 400 minutami pamiętaj, że pakiet 0,5GB to koszt 10 pln. więc cena wzrasta do 39 pln. i nadal jest to oferta bez telefonu a szukasz do 29 pln.
Proponuję zapoznać się z tematem o przedłużeniach w T-Mobile TUTAJ
oraz z nowymi ofertami T-Mobile TUTAJ gdzie są pakiety SMS za 2 pln.
Abonament podpisujesz na rok lub 2 lata więc pośpiech nie jest wskazany przy podejmowaniu decyzji. Rozpisz to sobie na kartce i przelicz wszystko.

#615549  autor: Precelos
 21 lut 2013, 10:22
wspomne jeszcze o pakietach w play ktore mozesz dokupic
Pakiet 250 SMS-ów/MMS-ów - 5 zł miesięcznie

Pakiet 50 minut do wszystkich - 5 zł

Pakiet 100 minut do wszystkich - 9 zł

Pakiet 200 minut do wszystkich - 15 zł

Obrazek

#615551  autor: Ruben
 21 lut 2013, 10:28
Precelos pisze:wspomne jeszcze o pakietach w play ktore mozesz dokupic
Jeżeli w T-Mobile nie udałoby się wywalczyć pakietu SMS, to wspomniany przez kolegę Precelos pakiet byłby dla autora dobrym rozwiązaniem. Formuła S i do tego pakiet 200 min. oraz pakiet 250 SMS. Łącznie 24 pln.

#615553  autor: NowyTM
 21 lut 2013, 10:30
Ruben pisze:
Ten pakiet byłby dla autora dobrym rozwiązaniem. Formuła S i do tego pakiet 200 min. oraz pakiet 250 SMS. Łącznie 24 pln.
Dokładnie chyba to jest to czego potrzebuję !
Gdzie można poczytać o tym pakiecie 250 sms / 5 zł ?

[ Dodano: 2013-02-21, 10:31 ]
Ruben pisze:
Jeżeli w T-Mobile nie udałoby się wywalczyć pakietu SMS, to wspomniany przez kolegę Precelos pakiet byłby dla autora dobrym rozwiązaniem. Formuła S i do tego pakiet 200 min. oraz pakiet 250 SMS. Łącznie 24 pln.

Aha ale co z internetem ?

#615556  autor: pakierhakierxd
 21 lut 2013, 10:34
Jeszcze jest pakiet sms bez limitu za 10 :P,ale jak komuś starczy 250 to może brać :D,ja to nigdy nie wiem ile wypisze :]

[ Dodano: 2013-02-21, 10:34 ]
Ostatnio w 1 dzień z 1 osobą 200 sms napisałem :]

Pozdrawiam :)

#615563  autor: Ruben
 21 lut 2013, 10:51
NowyTM pisze: Aha ale co z internetem ?
Zapomniałem :) Czyli tak będzie:
Formuła S 9 pln + 200min- 10 pln + 0,5GB- 10 pln + 250 SMS- 5 pln = 34 pln
Ja powalczyłbym z T-Mobile o pakiet SMS tym bardziej, że masz telefon, który zawsze można spieniężyć.

#615565  autor: NowyTM
 21 lut 2013, 10:57
Ruben pisze:
NowyTM pisze: Aha ale co z internetem ?
Zapomniałem :) Czyli tak będzie:
Formuła S 9 pln + 200min- 10 pln + 0,5GB- 10 pln + 250 SMS- 5 pln = 34 pln
Ja powalczyłbym z T-Mobile o pakiet SMS tym bardziej, że masz telefon, który zawsze można spieniężyć.
Czytam właśnie o tych nowych taryfach XL w Tmobile ale nie wiem czy to są podane ceny z telefonem czy za sam abonament , telefonu nie chciał bym brać bo niby sie sprzeda ale itak trzeba go później spłacić

#615667  autor: Precelos
 21 lut 2013, 16:57
NowyTM pisze:Gdzie można poczytać o tym pakiecie 250 sms / 5 zł ?
http://www.play.pl/obsluga-klienta/uslu ... t-sms-mms/

co do intenrtu to 500mb +10 zl
lub jak korzystasz sporadycznie tzn nie w kazdym miesiacu to mozesz skorzystac z bezpiecznego internetu
Obrazek

Obrazek