• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #613956  autor: klientTM
 15 lut 2013, 13:26
Obecnie jestem klientem T-Mobile, a konkretnie Tak-Tak'a.
Jak pewnie wszyscy wiecie, oferty sieci są coraz gorsze, a poza tym większość znajomych przenosi się do Playa/Orange.

Czy moglibyście mi doradzić, jaka byłaby dla mnie odpowiednia oferta (karta lub abonament), przy takich parametrach:
Miesięczne wydatki: ok. 20-30 zł
Wykorzystane minuty: ok. 50-100 min / miesięcznie
Wykorzystane SMS-y: ok. 100-200 SMS-ów / miesięcznie
Internet: chciałbym mieć jakiś pakiet internetowy, najlepiej z lejkiem, żebym nie musiał ciągle sprawdzać czy nie przekroczyłem limitu

Bardzo proszę i z góry dziękuję za pomoc w wyborze odpowiedniej dla mnie oferty. :D

#613967  autor: ciekawy
 15 lut 2013, 14:33
Play na kartę taryfa na rozmowy, no limit i sms w sieci przez 100 dni za doładowanie 50 zł,cała kasa z doładowania do wykorzystania na rozmowy i sms-y poza Play.
jak się nie mylę to za 10 zł możesz kupić w tej taryfie pakiet 1GB z lejkiem po limicie,pakiet działa na każdym zasięgu jaki ma Play. doładowanie 50 zł możesz potraktować jak wydatek miesięczny 25 zł tylko,że ładujesz np co dwa miesiące.

Virgin ładujesz 30 zł,dostajesz 50% więcej i masz 45 zł, minuta rozmowy wychodzi po 13 gr,pół minuty pół stawki czyli 6,5 gr, więc zastanów się czy nie byłoby wygodniej dzwonić zamiast sms-ać.

#613968  autor: motov3
 15 lut 2013, 14:38
Napisze ci na wlasnym przykladzie - gdyz mam prawie identyczne wymagania (wszystko tak samo tylko ze sms-ow wiecej znacznie wysylam :mrgreen: ) i tez przenosilem numer z innej sieci (Play).

[center]PLUS GSM (taryfa PLUS na Kartę)[/center]

1. BONUS za PRZENIESIENIE - Za przeniesienie nr, dostajesz gratis do pierwszych 12 doladowan kwota min. 30zl, dodatkowe 20zl wazne miesiac - czyli placisz 30 - dostajesz 50 na konto. Dodatkowo jesli bedziesz doladowywal w weekendy to dostaniesz +20% od kwoty glownej (30) czyli 6zl. Reasumujac doladowujesz za 30zl - dostajesz 56 zl na konto i tak przez rok :mrgreen:

2. Pakiet SMS NO LIMIT do wszystkich sieci kosztuje 5zl. Wtedy kazdy SMS do kazdej sieci kosztuje cie tylko 3 grosze.

3. Pakiet Internet 100MB - kosztuje 7zl / miesiac. Jest to pakiet z lejkiem, czyli jak wykorzystasz - spada predkosc ale nie masz zadnych kosztow.

4. BONUS dodatkowy - przy doladowywaniu za 30zl - mozesz sobie dodatkowo wybrac numer z sieci PLUS, z ktorym przez rok masz polaczenia za darmo. Czyli w 1 miesiacu - normalnie doladowujesz i wybierasz ta usluge. Natomiast jesli doladujesz za 50zl - to mozesz sobie wybrac osobe z innej sieci na takich samych warunkach - czyli ROK darmowych rozmow z osoba z innej sieci.

Jak to sobie polaczysz to po 2 miesiacach - mozesz miec ROK darmowych rozmow z 1 osoba w PLUS i ROK darmowych rozmow z 1 osoba w INNEJ SIECI :)

Wydaje mi sie - ze obecnie nie dostaniesz korzystniejszej oferty. Przynajmniej ja podliczalem wszystkie oferty Pre-paid i nikt nie przebil obecnej oferty PLUS-a. Praktycznie za wszystkie uslugi placisz sobie srodkami PLUS-a z tego Bonusu. Podczas rozmow jest naliczanie sekundowe - no ale to chyba standard :)

pozdrawiam ;-)

Obrazek

#614002  autor: marcinj
 15 lut 2013, 16:27
O widzę, że użytkownik motov3 pojawił się ze swoim śmiesznym sposobem na zbieranie nakrętek coca-cola :) Ten jego sposób zmusza do doładowań 30 zł miesięcznie w prepaid!!! Zgroza!! A w innym temacie motov3 opierał swoją ofertę na promocji, której za 1,5 miesiąca nie będzie (60 minut) i jeszcze wciskał, że to 1 zł kosztuje zamiast 9 zł.
On nie zna ofert!!

Za 30 zł miesięcznie to można dołożyć niewiele i mieć sporo więcej minut i smsów niż w warunkach co opisałeś+oczywiście pakiet danych+ jeszcze telefon dają. A w umowach bez telefonu możesz wykombinować jeszcze taniej niż 30 zł miesięcznie za jeszcze lepsze warunki niż podałeś.

Internet: chciałbym mieć jakiś pakiet internetowy, najlepiej z lejkiem, żebym nie musiał ciągle sprawdzać czy nie przekroczyłem limitu

Jak chcesz to co napisałeś, żadnych no limitów rozmów po własnych sieciach (w Plusie 21 zł no limit za miesiąc tylko rozmów po własnej sieci, drożyzna!!, w play za darmo jest i jeszcze smsy za darmo), albo dużych paczek danych (1 giga z lejkiem jest w Play za 10 zł), to bierzesz Virgin mobile.
Dostajesz 50% do doładowania, pakietu smsów nie musisz kupować - jest promocja na 2013 smsów do końca roku, pakiet danych 9 zł - 100 mega, 12 zł - 200 mega. Cena za minutę 19 groszy. Niestety bez lejka, więc trzeba pilnować. Ale płacisz za to 15- 20 zł miesięcznie a nie 30 zł miesięcznie jak w plusie i jeszcze jakieś śmieszne kombinacje.
Albo bierzesz sobie abonament z telefonem trochę dokładając.

#614069  autor: motov3
 15 lut 2013, 21:20
marcinj pisze:O widzę, że użytkownik motov3 pojawił się ze swoim śmiesznym sposobem na zbieranie nakrętek coca-cola :) Ten jego sposób zmusza do doładowań 30 zł miesięcznie w prepaid!!! Zgroza!!
O ile mi wiadomo, to PLAY sie doladowuje nakretkami :mrgreen: PLUS nic takiego nie posiada :mrgreen: Wyszlo szydlo z worka - wystarczy spojrzec do jakiej sieci nalezysz

Posłuchaj bo sil nie mam do Ciebie :mrgreen: , twoje niezrownowazone posty niczego nie wnosza. Latasz po tym forum i fanboyujesz Play-em na lewo i prawo, a oferty ktore podajesz - sa tak atrakcyjne jak zakup telefonu z 98r za cene dzisiejszego smartfona. To ze nie stac cie na stale zobowiazanie w kwocie 30zl/msc, to nie moja, ani innych uzytkownikow wina. To ze TY latasz i zbierasz wszedzie nakretki, zeby sobie doladowac - a nastepnie chwalisz sie w swojej Gimbazie - to nie oznacza, ze kazdy w podobny sposob realizuje warunki pre-paid. Jest sporo uzytkownikow, ktorych stac na doladowanie 30zl / msc - i nie musza stosowac kombinatoryki z nakretkami, lub kupowanymi na allegro kodami 10zl za 8.99zl jak jest w twoim przypadku. Dodatkowo ty kompletnie nie rozumiesz roznic zobowiazania miesiecznego na mocy Abonamentu (obligatoryjne) a karta pre-paid (fakultatywne). Masakra.

Oferta ktora podales - dotyczaca PLAY - a raczej ktorej nie podales, nic nie wniosla. Nie podales warunkow ani kosztow, tylko pobozne zyczenia - ktore nic userowi nie pomogly.

Co do podanej oferty VIRGIN - nijak sie ma kosztowo do podanej przeze mnie dla PLUS-a. Nie dosc ze jest drozsza, to jeszcze znacznie mniej atrakcyjna (Internet bez lejka ? Haha - ogarnij sie troche dzieciaku).

Jesli nie masz do zaproponowania USER-owi - konkretnych warunkow - to lepiej zamilcz. :mrgreen:

Smialo - mozesz wskazac w przedstawionej przeze mnie propozycji - co jest niezgodne ze stanem faktycznym. Tylko nie mierz wszystkich swoja miara. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 16 lut 2013, 10:15 przez motov3, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek

#614113  autor: Edmund
 16 lut 2013, 03:42
motov3, promocja nakrętkowa w Play skończyła się już 1,5 miesiąca temu - 31 grudnia.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#614137  autor: motov3
 16 lut 2013, 10:14
Edmund pisze:motov3, promocja nakrętkowa w Play skończyła się już 1,5 miesiąca temu - 31 grudnia.
Przepraszam, nie sledzilem aktualnosci oferty nakretkowej :mrgreen: Mam sim-a w Plusie. :)

Obrazek
 #614494  autor: solidburn
 17 lut 2013, 16:31
klientTM pisze:Obecnie jestem klientem T-Mobile, a konkretnie Tak-Tak'a.
Jak pewnie wszyscy wiecie, oferty sieci są coraz gorsze, a poza tym większość znajomych przenosi się do Playa/Orange.

Czy moglibyście mi doradzić, jaka byłaby dla mnie odpowiednia oferta (karta lub abonament), przy takich parametrach:
za przejście do play dostaniesz tak

FORMUŁA S za 29 zł
Abonament

29 zł / miesięcznie

Szczegóły taryfy

1 GB pakiet danych
nielimitowane minuty/SMS-y/MMS-y do sieci PLAY
200 minuty do wszystkich sieci (pakiet)
12 m-cy czas trwania umowy

Poza abonamentem

19 gr minuta/SMS/MMS do wszystkich sieci
19 gr minuta połączenia na stacjonarne

#614666  autor: Vieslav
 18 lut 2013, 10:23
solidburn pisze: FORMUŁA S za 29 zł
Abonament

29 zł / miesięcznie

Szczegóły taryfy

1 GB pakiet danych
nielimitowane minuty/SMS-y/MMS-y do sieci PLAY
200 minuty do wszystkich sieci (pakiet)
12 m-cy czas trwania umowy
Zapomniałeś dodać, że 200 minut jest tylko przez pierwszy miesiąc, potem jest płatne 10zł/mies. Czyli wychodzi 39zł/mies.
Z Play na kartę może konkurować jedynie Heyah. Doładowujesz za 30zł, kupujesz pakiet 60 minut do wszystkich sieci za 1zł, 1000smsów za 9zł, pakiet internetowy z lejkiem 600MB za 15zł. Wychodzi 25zł. 5zł zostaje na ewentualne przekroczenie minut z pakietu. Haczyki: płatne sprawdzanie stanu konta kodem USSD (bezpłatnie można przez www albo zamówić smsa ze stanem cyklicznie co dwa tygodnie). Od marca płatna roczna ważność konta: 3zł/mies. Do marca można spokojnie "podbić" ważność do roku i wyłączyć promocje - konto nie zmieni ważności, opłata nie zostanie pobrana.

#614667  autor: Horacy
 18 lut 2013, 10:25
Heyah, koszt 30 zł, w tym pakiet 60 minut do wszystkich za 1 zł i/lub pakiet 1000 SMS do wszystkich za 9 zł, + do tego pakiet 600 Mb za 15 zł, 3 zł opłaty za RWK, i zostanie 2 zł na rozmowy, SMS w Heyah są za 0 zł w cenniku. a tak to SMS kosztuje 14 groszy, minuta 30 groszy

#615332  autor: paker
 20 lut 2013, 12:42
Obecnie najkorzystniejszą ofertę posiada Play.

W Play taryfa na kartę gdzie konto jest ważne przez rok czasu, doładowujesz raz na 30 złotych:
-Stała stawka 29gr/min (do wszystkich) (lepiej w play)
-0,09 gr/sms (do wszystkich) (lepiej w play)
-bonus za odebranie połączenia z innej sieci (tu i tu to samo)
-konto ważne cały rok (tu i tu to samo)
-podwójne doładowanie (lepiej u Ciebie)
-pakiet 350MB/12 zł, w play 500MB/15zł lub 200MB/9 zł (lepiej w play)
-całkowicie bezpłatne i nielimitowane rozmowy oraz smsy w sieci (lepiej w play) przez 30 dni (30 zł = 30 dni)

#615357  autor: Blank
 20 lut 2013, 14:34
Obecnie najkorzystniejszą ofertę posiada Play.
bzdura
paker pisze:-bonus za odebranie połączenia z innej sieci (tu i tu to samo)
bzdura

Do wyboru masz (przy takim profilu użytkowania) albo Virgin Mobile, albo Heyah.

Virgin:
20 zł = SMSy oraz: 94 minut i 200 MB lub 110 minut i 100 MB (bez lejka)
* 2013 SMSów do końca roku.
30 zł = SMSy oraz: 173 minuty i 200 MB lub 189 minuty i 100 MB (bez lejka), albo 136 minut i 500 MB (bez lejka)
* 2013 SMSów do końca roku

Drugą opcja jest wspomniany już Heyah, ale jedynie jeśli doładowywać będziesz za 30 zł co miesiąc. Dostaniesz wtedy 76 minut (60 w pakiecie + 16 z cennika), 1000 SMS i 600 MB z lejkiem.

O Abonamencie zapomnij. Zaden nie zbliży się do poziomu opłacalności któregokolwiek z wymienionych powyżej prepaidów

#615360  autor: yul69
 20 lut 2013, 14:50
W VM za pojedyńcze doładowanie kwotą 20 zł brak jest bonusa 50%.
Trzeba doładować 4x5 zł lub 2x10 zł by dostać bonus 50% od doładowania.

#615370  autor: Spioszek
 20 lut 2013, 15:11
yul69, a w reklamach i na stronie chwalą się że do "każdego doładowania", a to nie prawda, prawde ujawnia dopiero regulamin.

#615376  autor: yul69
 20 lut 2013, 15:34
Ja i tak ładuję zawsze za 5 zeta...hehe

#615408  autor: Precelos
 20 lut 2013, 17:01
redbull
http://www.redbullmobile.pl/oferta/na-karte/taryfy/
po doladowaniu 30zl miesiecznie masz:
nielimitowane smsy
1gb internetu z lejkiem
placisz tylko za romzowy
14,5(50min)-29 zl(100min)
laczny maksymalny koszt 29 zl

plus
Pakiet SMS NO LIMIT 5 zl +
3 zl za 100 smsow = 8zl
6 zl za 200 smsow = 11 zl
rozmowy
internet
100 mb za 7 zl(sic!)
500mb za 15 zl z lejkiem
laczny maksymalny koszt 55 zl

heyah
60 min za 1zł
1000smsow za 9zl
600mb za 15 zl
40 min poza pakietem 12 zl (czarny scenariusz jakby te 40 min dzwoniles do play to 32 zl :mrgreen: )
laczny maksymalny koszt 37 zl (57 przy czarnym scenariuszu rozmow ew. 67 jabys chcial pakiet 1,2 gb)

play
no limit sms - 10 zl
1gb internetu 10 zl
30 min - 6zl
70 min ok 20 zl
maksymalny koszt 46 zl

virgin
100 min - 13 zl
200 sms - 0zl(pakiet 2013sms za 0 zl wazny rok)
100mb -9 zl
500mb-19 zl bez lejka
maksymalny miesieczny koszt 32 zl

oczywiscie to maksymalne koszty, nie ujolem tu znizek wewnatrz sieciowych(smsy i rozmowy)
ale to daje autorowi poglad jak to wyglada
jabysmy znali jak sie rozklada ruch polaczen ze wzgledu na siec to mozna byloby to bardziej dokladnie zanalizowac koszty

Obrazek

#615493  autor: motov3
 20 lut 2013, 22:37
precelos pisze:plus
Pakiet SMS NO LIMIT 5 zl +
3 zl za 100 smsow = 8zl
6 zl za 200 smsow = 11 zl
rozmowy
internet
100 mb za 7 zl(sic!)
500mb za 15 zl z lejkiem
laczny maksymalny koszt 55 zl
Plus - wyliczenia z ujeciem bonusu po przeniesieniu numeru

Przeniesienie do PLUS-a daje obecnie +20zl do kazdego doladowania za 30zl, + 20% w weekendy, czyli za 30 zl masz co miesiac 56zl.

Pakiet 3zl za 100sms ---> po co to komu i na co ?
Pakiet 6zl za 200sms ---> po co to komu i na co ?
Internet 100MB - 7zl Fakt ---> ale zapomniales dodac ze jest z LEJKIEM
Pakiet SMS NO LIMIT 5zl ----> OK - tu jest poprawnie

Pakiet SMS NO LIMIT 5zl ---> 56-5=51 / 0,03 ---> 1700 SMS

Rozsadniej podzielic na (jesli spelnia wymogi) 56zl
Internet 100MB lejek - 7zl
Pakiet SMS NO LIMIT 5zl

50min rozmow - 14,50zl / 100min rozmow 29 zl

56-7-5-29 = 18 na SMS-y po 3 grosze === 600 SMS

Sumarycznie - koszt PLUS 30zl a w tym:
Internet 100MB z lejkiem
100 min rozmow do wszystkich sieci
600 sms do wszystkich sieci

Obrazek

#615500  autor: słoneczny
 20 lut 2013, 23:06
darkangel pisze:yul69, a w reklamach i na stronie chwalą się że do "każdego doładowania", a to nie prawda, prawde ujawnia dopiero regulamin.
Do każdego doładowania dostępnego z vouchera. To chyba jasne, że jest tam kilka narzuconych nominałów, które trzeba zaakceptować aby dokonać zakupu.
Taki to problem zapytać sprzedawcę jakie nominały obowiązują i się do nich dostosować?

Co to nagle ludzie masowo potrzebują doładowań po 17, 28, czy 41 zł?

#615944  autor: Precelos
 22 lut 2013, 16:10
motov3 pisze:weekendy, czyli za 30 zl masz co miesiac 56zl.

Pakiet 3zl za 100sms ---> po co to komu i na co ?
Pakiet 6zl za 200sms ---> po co to komu i na co ?
Internet 100MB - 7zl Fakt ---> ale zapomniales dodac ze jest z LEJKIEM
Pakiet SMS NO LIMIT 5zl ----> OK - tu jest poprawnie
5 zl za no limit sms to oplata aktywacyjna
i tak za kazdego smsa placisz 3gr
wiec wysylajac ich 200 to placisz 6 zl
wiec ten caly rzekomy "no limit sms" kosztuje 11 zl przy 200 smsach do innych sieci
o to mi chodzilo
no i mowie o maksymalnych wartosciach

nie uwzglednialem tu bonusu 60 zl za przeniesienie nr do play czy tez 15% wartosci doladowania gratis - czasem tez zdarzaja sie bonusy 100% kwoty doladowania- walentynki, swieta itd wtedy tez jest to jeszcze bardziej korzystne

7 zl za 100mb to bardzo drogo ale jak wspomniales jedyny plus tej oferty to obecnosc lejka

ale kazdy wybiera to co mu bardziej odpowiada

Obrazek

#615989  autor: motov3
 22 lut 2013, 20:28
Poniekad masz racje Precelos z 1 dniowymi promocjami PLAY. Ale to czy one sie pojawia to tylko kwestia przypadku - nigdy nie wiesz na co trafisz.

W Plusie ten gratis 20zl masz realnie do 12 pierwszych doladowac za min 30zl. Dodatkowo jesli doladowujesz w weekend to dodatkowe 6zl. Czyli pewnik. Wiadomo ze to promocja tak naprawde na rok czasu - co bedzie potem ? No coz - poczekamy, zobaczymy :)

Wiec tak naprawde nie placisz swoimi srodkami za szereg podanych opcji, tylko srodkami PLUS-a, przynajmniej przez ten rok lub te 12 doladowan. ;-)

Obrazek