marsz pisze:Jak ktoś będzie negocjować R60 to niech da znać, czy się coś zmieniło od dzisiaj

bo mam 10 dni na ewentualne odstąpienie od umowy

Dla tych, co muszą na dniach odstąpić, a nie znają jeszcze zmian, które prawdopodobnie nadejdą: mi się już umowa na jeden numer skończyła miesiąc temu i automatycznie została przedłużona na tych samych warunkach co była na czas nieokreślony, czyli mam miesiąc na wypowiedzenie w dowolnym momencie. Drugi nr kończy mi się za miesiąc, więc musiałbym na dniach wypowiedzieć, ale przeczekam, aż się warunki pojawią i potem dwa na raz ewentualnie wypowiem. Rozmawiałem z SUK i nawet jeśli tamten numer już jest na czas nieokreślony, to i tak negocjowaliśmy nowe warunki przedłużenia. Czyli nawet jeśli mija przepisowy miesiąc wypowiedzenia, to można kilka dni przeczekać, aż dadzą w SUK nowe warunki dla przedłużających.
Swoją drogą odnośnie przedłużenia tego pierwszego numeru, to tylko raz pani z BOA zadzwoniła z propozycją tą samą co w panelu i od czasu automatycznego przedłużenia cisza - ale to zrozumiałe, bo leci dalej słaba taryfa i klient "nieświadomy" złapany:)
Może te błędy w panelu internetowym, o których pisałem jakiś czas temu (inne minuty w ofercie i o wiele więcej z rozwinięciu "Szczegółów"), to właśnie te nowe oferty:)
A te błędy u mnie wyglądały tak: R40 zamiast 250 min to 400, R60 zamiast 500 to 800 i R80 zamiast 700 to 1200 w ofercie multimedialnej. Zobaczymy, czy się sprawdzi i ktoś z administracji się pospieszył na stronie.