Lada moment kończy mi się 24 miesięczna umowa na czas określony z abonamentem za 29,90 zł (była to umowa z telefonem) Bezlik 29,90.
Specyfiką tego numeru jest to, że sporo czasu telefon przebywa za granicą. Więc jest na nim trochę połączeń w roamingu (głównie przychodzące).
Minuty zawarte w abonamencie praktycznie nigdy nie są zużywane w 100%.
Nie jest tutaj również potrzebny pakiet danych. SMS wysyłane są sporadycznie.
Co może zaproponować mi Plus przy przedłużaniu umowy?
Interesują mnie wersje z telefonem (prosty, "tradycyjny", tylko z jakimś aparatem) za 1 zł, lub niższy abo bez telefonu.
Z ofert konkurencji zainteresował mnie Play w taryfą Formuła S bez pakietu danych i bez telefonu w cenie 9 zł miesięcznie + 10 zł za pakiet minut. Daje nam to umowę na 12 mieś z abonamentem 19 zł + opłata aktywacyjna 49 zł, czyli realnie ok 23 zł miesięcznie.
Wtedy na tym numerze mam nielimitowane połączenia do Play (1/5 rodziny) oraz 200 minut do wszystkich (ale bez akumulacji minut przez 3 mieś).
Przy tym abo, względem aktualnej taryfy z telefonem oszczędzam ok 170 zł w ciągu dwóch lat, czyli spokojnie można sobie na prosty telefon zaoszczędzić.
Co ewentualnie może zaproponować mi plus? Będzie to coś podobnego do oferty powyżej?
[ Dodano: 2013-01-27, 21:43 ]
W powyższej sytuacji:
Jak myślicie, na ile realne jest uzyskanie przez konsultanta rabatu 50% na abo na cały okres umowy?
Dzisiaj dzwoniłem do BOK, poprosiłem o ofertę, dali to samo co na www (Tylko SIM). Powiedziałem, że w takim razie po ponad 15 latach będę się żegnał z Plusem przenosząc numer do konkurencji.
Wtedy konsultant mnie umówił na rozmowę (jutro wieczorem mają dzwonić).
Da się wynegocjować 50% rabatu?
Brał bym wtedy ofertę Tylko SIM 39,90 (400 min) lub 59,90 (1000 min, nie limitowane w plusie). Przy 50% rabatu są to już ok oferty.
Tak jeszcze podpytam.
Jeśli licząc na lepszą ofertę od Plusa złożę wypowiedzenie umowy, to co muszę zrobić żeby nie stracić numeru w sytuacji, gdy Plus dobrej oferty mi nie przedstawi?
Załóżmy, że złożę wypowiedzenie umowy z końcem okresu rozliczeniowego (7 marca). To co muszę wtedy zrobić (i do kiedy), żeby nie stracić numeru i bez problemu przejść z nim do Playa?
[ Dodano: 2013-01-28, 22:27 ]
I znowu uzupełnię wiadomość.
To ci się udało uzyskać to:
Abo bez telefonu na 12 mieś, 29,99 zł/mies.
W ramach abo 200 min do wszystkich wymienne na smsy, pakiet 400 min miesięcznie przez cały czas, 5 darmowych numerów w plusie i na stacjonarne, bezpłatne rozmowy w Plus w godzinach 18-8 i weekendy przez całą dobę.
Jak myślicie, jest ok, czy można było walczyć dalej?:)