• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 73 z 350
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 350

#614231  autor: Anthrax
 16 lut 2013, 18:12
Potrzebuję porad doświadczonych negocjatorów :) Obecnie rozważam przedłużenie umowy na R40 - otrzymuję dużo większy pakiet minut i przyzwoity pakiet internetowy, za takie same pieniądze jakie dotychczas płaciłem. Problemem pozostaje paczka SMS do wszystkich sieci. W "starej" taryfie mam 500 SMS za 5 zł, a na przedłużenie "jedyne dostępne" to 100 SMS za 4,03 zł. Moim zdaniem to lekka przesada, dlatego proszę o jakieś wskazówki jak negocjować - żeby albo obniżyć koszty tej paczki, albo chociaż utargować więcej tych smsów. Pozdrawiam!

#614243  autor: tomczyn
 16 lut 2013, 19:03
wincelo194 pisze:
tomczyn pisze:wincelo194, nie masz po co iść do salonu. Dzwonisz normalnie do BOA, prosisz o połączenie z Sekcją Utrzymania Klienta i pytasz co Pan/i może Ci zaproponować, potem próbujesz ciągnąć i ciągnąć i wyciągnąć jeszcze więcej (chyba, że masz pewność że więcej już się nie da) i koniec.
Rozumiem, ale co kiedy już się dogadamy? Jak to wykonać, tzn. przysyłają telefon czy mogę za pośrednictwem salonu?
Jak już się dogadacie(co do warunków umowy i jaki telefon sobie wybierzesz) to przyjeżdza do Ciebie po paru dniach kurier z aneksem umowy i z telefonem - standardowo jak przy normalnym zamówieniu. SUK zmienia tylko warunki umowy a nie kwestie organizacyjne.

Kurde, gdyby wprowadzili to dwa miesiące wcześniej to nie przenosiłbym jednego z numerów na orange....

#614245  autor: Sasquatch
 16 lut 2013, 19:13
Przedłużyłem w piątek (15.02) na dotychczasowych zasadach SUK, więc jak przyjedzie kurier to odmówię przyjęcia przesyłki... Zobaczymy co nowego uda się ugrać.

#614254  autor: tomczyn
 16 lut 2013, 19:54
Sasquatch, Jeżeli w iBOA nie masz jeszcze informacji że przesyłka jest u kuriera, to o wiele szybciej będzie, jeżeli w poniedziałek zadzwonisz do BOA i powiesz, że jednak rezygnujesz, bo cośtamcośtam.

#614264  autor: Sasquatch
 16 lut 2013, 20:45
Na koncie mam już numer przesyłki. Sprawdzałem na stronie firmy kurierskiej i jest informacja, że została nadana. Więc zostaje mi tylko odmowa przyjęcia, gdyż nie mam zamiaru odbierać a potem odsyłać...

#614266  autor: mac12
 16 lut 2013, 20:57
marsz pisze:Jak ktoś będzie negocjować R60 to niech da znać, czy się coś zmieniło od dzisiaj :) bo mam 10 dni na ewentualne odstąpienie od umowy :)

Dla tych, co muszą na dniach odstąpić, a nie znają jeszcze zmian, które prawdopodobnie nadejdą: mi się już umowa na jeden numer skończyła miesiąc temu i automatycznie została przedłużona na tych samych warunkach co była na czas nieokreślony, czyli mam miesiąc na wypowiedzenie w dowolnym momencie. Drugi nr kończy mi się za miesiąc, więc musiałbym na dniach wypowiedzieć, ale przeczekam, aż się warunki pojawią i potem dwa na raz ewentualnie wypowiem. Rozmawiałem z SUK i nawet jeśli tamten numer już jest na czas nieokreślony, to i tak negocjowaliśmy nowe warunki przedłużenia. Czyli nawet jeśli mija przepisowy miesiąc wypowiedzenia, to można kilka dni przeczekać, aż dadzą w SUK nowe warunki dla przedłużających.

Swoją drogą odnośnie przedłużenia tego pierwszego numeru, to tylko raz pani z BOA zadzwoniła z propozycją tą samą co w panelu i od czasu automatycznego przedłużenia cisza - ale to zrozumiałe, bo leci dalej słaba taryfa i klient "nieświadomy" złapany:)

Może te błędy w panelu internetowym, o których pisałem jakiś czas temu (inne minuty w ofercie i o wiele więcej z rozwinięciu "Szczegółów"), to właśnie te nowe oferty:)
A te błędy u mnie wyglądały tak: R40 zamiast 250 min to 400, R60 zamiast 500 to 800 i R80 zamiast 700 to 1200 w ofercie multimedialnej. Zobaczymy, czy się sprawdzi i ktoś z administracji się pospieszył na stronie.

#614418  autor: kos
 17 lut 2013, 12:13
Czyli bez telefonu da radę wynegocjować coś takiego - jak pisał Piotr_89

R20 - 20zł w tym 205min + 250MB paczka

Ciekawe czy za 5 zł można jeszcze dostać paczkę smsów do innych sieci i za kolejne 5 zł nielimitowane rozmowy w T-mobile.

Umowa zapewne na 18 miesięcy.

#614471  autor: st.konsultant
 17 lut 2013, 14:23
kos pisze:Czyli bez telefonu da radę wynegocjować coś takiego - jak pisał Piotr_89

R20 - 20zł w tym 205min + 250MB paczka

Ciekawe czy za 5 zł można jeszcze dostać paczkę smsów do innych sieci i za kolejne 5 zł nielimitowane rozmowy w T-mobile.

Umowa zapewne na 18 miesięcy.
Paczki BC są tylko w opcjach z telefonem.

#614481  autor: chopin1984
 17 lut 2013, 14:58
Dlatego R20 to padlina...a tak serio to czekam,aż będzie ona wyglądała przykładowo tak: 300 min, 500 MB, rozmowy i sms w TM za free. Nie lubię dopłacać czy dokupywać pakietów,które inni mają w podobnej cenie ok 20zł - mówię o ofercie dla firm. Jak będzie taka oferta to zostaję w TM

#614489  autor: Grubelny
 17 lut 2013, 15:45
chopin1984 pisze:Dlatego R20 to padlina...a tak serio to czekam,aż będzie ona wyglądała przykładowo tak: 300 min, 500 MB, rozmowy i sms w TM za free. Nie lubię dopłacać czy dokupywać pakietów,które inni mają w podobnej cenie ok 20zł - mówię o ofercie dla firm. Jak będzie taka oferta to zostaję w TM
Przepraszam ale to lekko zabawne że przy ofercie za 20 zł w ogole korzystasz z abonamentu a nie prepaid.

#614493  autor: chopin1984
 17 lut 2013, 16:30
Grubelny pisze:
chopin1984 pisze:Dlatego R20 to padlina...a tak serio to czekam,aż będzie ona wyglądała przykładowo tak: 300 min, 500 MB, rozmowy i sms w TM za free. Nie lubię dopłacać czy dokupywać pakietów,które inni mają w podobnej cenie ok 20zł - mówię o ofercie dla firm. Jak będzie taka oferta to zostaję w TM
Przepraszam ale to lekko zabawne że przy ofercie za 20 zł w ogole korzystasz z abonamentu a nie prepaid.
Nie korzystam z abo za 20zł tylko podałem przykład idealnej oferty dla mnie. Liczę,że niedługo takie będą i za mała kasę będzie można dostać dobrą ofertę. Na zachodzie od dawna takie są. Co do karty to nie nadaje się ze względu na to, że trzeba wklepywać kody,a do tego nie przyzwyczaję moich R. W Orange w ofercie więcej za mniej za 20 zł jest 255 min,400MB i w sieci za free więc jak widać można. Czekam na podobna ofertę z SUK.

#614556  autor: tomczyn
 17 lut 2013, 21:00
Grubelny pisze:
Co w tym zabawnego, bo nie rozumiem ? Jeżeli można za to uzyskać praktycznie tyle samo minut co w prepaidzie (zakładając że więcej nie potrzeba), a do tego masz telefon tańszy niż na allegro, to co w tym śmiesznego ? Też bym się pośmiał z całej mojej rodziny, powiedz o co chodzi !

#614579  autor: blady82
 17 lut 2013, 22:07
Witam.
Wczoraj dowieidzalem sie dopiero po tylu latach o istnieniu SUK.I mam do was pare pytan
ODnosnie negocacji mam malo wprawe poprzez wieczne negocjowanie z cyfra:)T-mobile jest jednak dla mnnie nowoscia i nie wiem czy tu sie negocjuje minuty czy znizki na telefony:)
Jestem ich kleintem bardzo dlugo juz nawet nie wiem ile .
Obecnie moje rachunki srednie wychodza 110 zl przymierzam sie do przedluzenia abo w cenie 79.99 ,89 max 99 zl.Ceny tych abonentow sa dla mnei akceptowalne jak i minuty glownie rozchodzi sie o ceny telefonow .Czy to podlega negocjacji?Chodzi mi o Galaxy 3 jaka znizke mozna otrzymac na ten telefon?Moze ktos cos probowal/negocjowal? Galaxy 2 ktory jest na dana chwile niedotepny wg cennika wychdozi 749 czy z tego tez cos mozna byloby zejsc?Bo ten telefon najbardziej mnie interesuje a inne poprostu beda na zasadzie odebrania sprzedania i kpienia galaxy 2.Z gory dziekuje za info

#614610  autor: SACZI
 17 lut 2013, 23:42
blady82 pisze:...nie wiem czy tu sie negocjuje minuty czy znizki na telefony:)...
Negocjacje polegają na tym, że się ... niczego nie negocjuje.
SUK ma przygotowaną standardową ofertę dla klientów i "daje" ją zarówno tym, którzy wiedzą, że można się przełączyć do działu jak i tym, którzy rzeczywiście chcą zrezygnować z sieci.
Oferta polega na obniżeniu abonamentu i zwiększeniu pakietu minut do poziomu mniej więcej najkorzystniejszych ofert rynkowych (jak dla kogo ...).
W przypadku oferty R60 w miejsce 79/500/250 dostajesz 59/650/250 lub 65/700/500 (cena/minut/MB).
Oferta oczywiście się zmieni, bo dla nowych klientów były zmiany kilka dni temu.

#614648  autor: wincelo194
 18 lut 2013, 08:09
Ale co wy, dzwonicie tam i mówicie że chcecie dostać korzystniejszą ofertę ? :)
Czy mówicie że zastanawiacie się nad przejściem do innej sieci itp itd

#614650  autor: kaczy69
 18 lut 2013, 08:20
zadzwoniłem, powiedziałem, że chcę rozmawiać z SUK. tam powiedziałem, że cche odejść, bo inne sieci mają lepszą ofertę, wtedy pan przedstawił lepsze warunki niż standardowe, trochę pomarudziłem, w końcu sie dogadaliśmy. typ miał się jednak ze mną skontaktować, nie zrobił tego, więc ich strata - czekam kilka dni na zmianę ofert i dzwonię jeszcze raz

http://www.sportowybar.pl/
http://www.facebook.com/SportowyBar

#614856  autor: blady82
 18 lut 2013, 22:26
Ja rowniez zadzwonilem dzisiaj na wstepie abo obnizone o 10 zl kazdy do kazdego dorzucony paczka MB wieksza plus jakies minuty .Jednak umnie glownie rozchodzi sie o ceny telefonu wiec chya poczekam jescze miesiac ...Myslicie ze przed swietami bedzie mozna cos ugrac wiecej?Nigdy nie przedluzalem w swieta wielkanocne wiec nie wiem czy sa jakies esktra promocje czy standard

#614874  autor: klimasz
 18 lut 2013, 23:12
Widać, że promocja z pakietami XL nie będzie dostępna dla przedłużających umowę?! Szkoda...

Pomimo, że o nią zapytałem! otrzymałem kilka standardowych ofert:

Chciałbym Panu zaproponować taryfę Rodzina 60, gdzie abonament wynosi 64,90 zł, a do wykorzystania ma Pan aż 500 minut do wszystkich operatorów. Jako dodatkow? usługę za jedyne 1,99 zł proponuję również nielimitowane rozmowy do całej sieci T-mobile w kraju. Zapewniłoby to Panu duż? swobodę rozmów. W tej opcji otrzymuje Pan również paczkę danych 250 MB oraz nowoczesnego smartfona Sony Xperia J w atrakcyjnej cenie 1 zł.
Proponuję taryfę Rodzina 40, gdzie ma Pan do wykorzystania 450 minut do wszystkich sieci w abonamencie za 49,90 zł. W ramach oferty otrzymuje Pan paczkę internetu do 500 MB za 0 zł ( za transmisje danych powyżej 500 MB do 2 GB naliczona zostanie opłata 10 zł, po wykorzystaniu 2 GB nie ponosi Pan żadnych opłat, jedynie prędko?ć internetu zwalnia). Ponadto wymienia Pan telefon na nowy, np. na model LG Swift L5 za 1 zł. Dodam, że propozycja dotyczy przedłużenia umowy na okres 24 miesięcy.
Proponuję taryfę Rodzina 60 z pakietem 500 minut na swobodne rozmowy, paczk± 500 MB internetu ( po przekroczeniu 2 GB za 10 zł) oraz nowy telefon HTC Desire X za 99 zł. Abonament w kwocie 64.90 zł z VAT, umowa na 24 miesi±ce.
Zatem nadszedł chyba czas wypróbować Orange lub Plusa :)

#614896  autor: chopin1984
 19 lut 2013, 00:02
Nie ma co się dziwić,że zapanował zastój skoro oferta się nie zmieniła na lepszą.Wciskają od kilku miesięcy stare kotlety odgrzane dodatkowa ilością minut,a mogliby zaszaleć na wzór pakietów XL.Mam nadzieję,że w ciągu miesiąca coś zmienia bo konkurencja nie śpi i wydzwania z ofertami.

#614938  autor: mostom
 19 lut 2013, 09:32
chopin1984 pisze:Nie ma co się dziwić,że zapanował zastój skoro oferta się nie zmieniła na lepszą.Wciskają od kilku miesięcy stare kotlety odgrzane dodatkowa ilością minut,a mogliby zaszaleć na wzór pakietów XL.Mam nadzieję,że w ciągu miesiąca coś zmienia bo konkurencja nie śpi i wydzwania z ofertami.
Ale z tego co widać coś się zmieniło - cennik telefonów nie jest już brany z oferty multimedialnej dla przedłużających - tylko z nowej oferty dla nowych klientów (swoją drogą ceny są trochę niższe).
  • Strona 73 z 350
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 350
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73