MaciejM pisze:kowcio, Fakt. Plus działa wolniej ale jakoś działa. Lepiej niż Orange przed NetWorks! z Plusa korzystam, bo ma spore pokrycie poza miastami na UMTS900, ale przyznasz mi rację iż modernizacja przydałaby się dla Polkomtela ?
Plus ma najlepsze pokrycie UMTS 900 w kraju, zobacz listę nadajników na
www.mapa.btsearch.pl, korzystają z nadajników Aero2 (u900), no ale z ofertą już tak kolorowo nie jest

Co do Plusa, to sieć jest ostro modernizowana i są różne problemy w różnych rejonach kraju. W jednych modernizacja jest zakończona, w innych miejscach trwa, w innych zaś nawet nie tknięte. To też nie jest 5 minut, więc trochę trwa

Ja miałem przed Play'em internet w Plusie, ale odkąd równy rok temu udostępnili sieć Aero2, ciągle modem rozłączał się i transfery były tak liche, że czasami stronka się wczytać nie chciała. Do sierpnia wytrzymałem i zmieniłem sieć, teraz mi bardzo pasuje to, co mam

A co do Orange to też są jaja i dopiero będą jaja, bo to, co oni robią, to ogromne przedsięwzięcie, które będzie trwać i trwać...
MaciejM pisze:No cóż Orange jest marnotrawne, ale pomyśl jak by to wyglądało. Orange z LTE do 100 mb/s z limitem 30 GB i kompresja grafiki na stronach www ?
No właśnie, kompresja. W tablecie mam kartę z transferem 1,3 GB i kończę z tą siecią, bo mnie do szewskiej pasji doprowadza to, że nawet nie mogę sobie zdjęcia obejrzeć w znośnej jakości. Co za buraki..